Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δράση σε επτά πόλεις για τα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος νέων-νεανίδων

Oikonomou zestama

Oikonomou zestamaΉρθε η σειρά για τα προκριματικά των Πανελληνίων πρωταθλημάτων ηλικιακών κατηγοριών στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Η αρχή γίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο με τους νέους και τις νεάνιδες (αθλητές κι αθλήτριες έως 18 ετών). Σε επτά πόλεις της χώρας θα γίνει η προκριματική φάση, η οποία αφορά μόνο στο απλό. Δράση θα υπάρξει στην Αθήνα για την Αττική και νησιά των Κυκλάδων και του νοτίου Αιγαίου, στη Θεσσαλονίκη για περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και της Μακεδονίας, στην Πάτρα για τη δυτική Ελλάδα, στην Καβάλα για την ανατολική Μακεδονία, στη Χίο για το ανατολικό Αιγαίο και στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα για τη Θράκη. Συνολικά αναμένεται να πάρουν μέρος 380 παιδιά, 267 νέοι και 113 νεάνιδες. Η τελική φάση θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα από τις 31 Μαρτίου έως τις 02 Απριλίου και μέσα από τις προκρίσεις, που θα προκύψουν το διήμερο, θα σχηματιστούν επίσης οι ομάδες, όπως και τα ζευγάρια για το αγώνισμα του διπλού.   

Αποφεύγουν την προκριματική διαδικασία και περνάνε απευθείας στα τελικά οι έξι πρώτοι αθλητές και οι τέσσερις πρώτες αθλήτριες του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης. Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει γκρουπ στην αρχή και νοκ άουτ ματς στη συνέχεια. Στην ιστοσελίδα διοργανώσεων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (και στο λινκ http://www.ttscore.io/customer/11) έχουν αναρτηθεί συμμετοχές, κληρώσεις, ωράρια και άλλες πληροφορίες.

Για την Αττική οι αγώνες θα διεξαχθούν αύριο και μεθαύριο στην αίθουσα STIGAτου Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Έχουν δηλώσει συμμετοχή 103 έφηβοι και 63 νεάνιδες.

Για τη Μακεδονία οι αγώνες φιλοξενούνται στην ομοσπονδιακή αίθουσα του κλιμακίου της Βόρειας Ελλάδας στη Δ.Ε.Θ. και πρόκειται να μετάσχουν 69 αθλητές και 13 αθλήτριες. Η Θράκη έχει δύο τόπους διεξαγωγής. Τα αγόρια (που είναι 28) θ’ αγωνιστούν τα Σάββατο στο γυμναστήριο του 1ου δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας και τα κορίτσια (18) την Κυριακή στο Ζαρίφειο γυμναστήριο στην Αλεξανδρούπολη.

Τα σωματεία της Πελοποννήσου θα συγκεντρωθούν στο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι την Κυριακή. Έχουν δηλωθεί 23 έφηβοι και 10 νεάνιδες.

Στη Χίο πρόκειται ν’ αγωνιστούν 26 αθλητές και 9 αθλήτριες με τη δράση να λαμβάνει χώρα την Κυριακή στο γυμναστήριο στα Νένητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρχει έντονη παρουσία από νεοσύστατο σωματείο της Σάμου. Θα έχει αποστολή ο Α.Σ. Όρμου Νέου Καρλοβασίου «η Ρίβα».  

Στην Καβάλα τέλος, οι αγώνες αφορούν μόνο τους νέους. Θα γίνουν την Κυριακή στο 2ο γυμνάσιο της πόλης με 18 συμμετοχές. Λίγες ημέρες μετά τους αγώνες θ’ αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr) τα αποτελέσματα από κάθε περιφέρεια.

* Ξεχωριστή σημασία έχει μία ακόμα είδηση για παιδιά αυτών των ηλικιών. Στη σελίδα της στο facebook η ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα γίνουν κανονικά και φέτος οι Πανελλήνιοι Αγώνες Λυκείων (σημειώνεται ότι είναι στο πρόγραμμα και το Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα στη Μάλτα). «Σύντομα θα κυκλοφορήσει η εγκύκλιος για τους Πανελλήνιους Αγώνες Λυκείων. Αμέσως μόλις οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες θα βγάλουμε νέα ανακοίνωση για να ενημερώσετε τα σχολεία σας και να προχωρήσουν στις δηλώσεις συμμετοχής», υπογραμμίζει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α..

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ