Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στις θέσεις 5-8 του απλού κορασίδων η Παπαδημητρίου στο Ομάν

Malama Oman_metallio

Malama Oman_metallioΣτα προημιτελικά του απλού κορασίδων ολοκληρώθηκε η πορεία της Μαλαματένιας Παπαδημητρίου στο τουρνουά του Ομάν, που είναι ενταγμένο στο World Junior Circuit. Μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο ομαδικό κορασίδων κυνήγησε την υψηλή θέση και στα ατομικά, όμως …προσέκρουσε πάνω σε κινεζικά τείχη. Κινέζα αθλήτρια δεν της επέτρεψε να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό με την 1η θέση από τον όμιλό της, άλλη αθλήτρια από την κυρίαρχη χώρα του αθλήματος την απέκλεισε στην 8άδα. Η αριστερόχειρας διεθνής, που είχε στον πάγκο τη Λάουρα Νικουλάε, αγωνίστηκε και στο απλό νεανίδων. Έμεινε έξω από το ταμπλό, ωστόσο έκανε χρήσιμα τεστ σε πιο μεγάλη ηλικιακή κατηγορία. Τα ευχάριστα από το Μουσκάτ για την Παπαδημητρίου πάντως, δεν αφορούσαν μόνο στα αποτελέσματά της. Με αφορμή την πορεία της στα προκριματικά γκρουπ του απλού κορασίδων η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος (I.T.T.F.) τής αφιέρωσε χτες βράδυ μεγάλο κείμενο στην ιστοσελίδα της (https://www.ittf.com/2018/02/09/situation-simple-malamatenia-papadimitriou-provides-perfect-answer/).

Στο αγώνισμα σχηματίστηκαν 5 γκρουπ. Η αθλήτρια του Γ.Α.Ο. Πειραιά ήταν 2ο φαβορί του αγωνίσματος, αλλά με δεδομένο ότι πήραν μέρος αρκετές Κινέζες αθλήτριες είχε πολύ δύσκολο έργο στην προσπάθεια της ν’ ανέβει ξανά στο βάθρο. Τέθηκε επικεφαλής στο 2ο γκρουπ και με μία νίκη και δύο ήττες προκρίθηκε με τη 2η θέση στον 1ο γύρο. Αρχικά έχασε από την ισχυρή Κινέζα Μα Σινιούε με 3-0 σετ (5-11, 6-11, 6-11) και στη συνέχεια έδωσε το πιο κρίσιμο ματς. Αντιμετώπισε την Ινδή Καθριντίνα Ντας Αρόκια, προηγήθηκε δύο φορές και ισοφαρίστηκε ισάριθμες και τελικά πήρε την πολυπόθητη νίκη με 3-2 σετ (11-7, 10-12, 11-7, 8-11, 11-4). Σήμερα το πρωί δεν είχε την παραμικρή πίεση απέναντι στη Ριχάντ Ελ-Χασάνι από την Ιορδανία, επιβλήθηκε με 3-0 σετ (11-2, 11-1, 11-1) και προκρίθηκε στο ταμπλό.

Στον γύρο των «16» κληρώθηκε με την Ινδή Σρέγια Σιβακουμάρ, η οποία είχε πάρει τη 2η θέση στο 3ο γκρουπ. Η Παπαδημητρίου έδωσε ένα ακόμα ντέρμπι με αθλήτρια από τη συγκεκριμένη χώρα, βγήκε ξανά νικήτρια, αλλά το πλέον αξιοσημείωτο εδώ είναι ότι έκανε ανατροπή από 0-2 σετ σώζοντας και ματς μπολ. Δεν άρχισε καλά το παιχνίδι κι έχασε με διαφορά τα δύο σετ. Σταδιακά ανέβασε απόδοση και αφού μείωσε στην παράταση ισορρόπησε την κατάσταση. Πήρε οριακά και το 4ο σετ και στο καθοριστικό 5ο έκανε καλή εκκίνηση και την αξιοποίησε. Η εξέλιξη 3-11, 3-11, 19-17, 11-9 και 11-7.

Στα προημιτελικά τέθηκε αντιμέτωπη με το 1ο φαβορί του απλού κορασίδων, την Κουάι Μαν. Είχε αρκετές καλές στιγμές, πίεσε πολύ στο 1ο σετ, ώσπου κάμφθηκε φυσιολογικά με 3-0 (9-11, 5-11, 6-11). Ο αγώνας είχε και ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ. Με το ίδιο σκορ είχε χάσει από την Κινέζα και την Πέμπτη στο ομαδικό της κατηγορίας.  

Στο απλό νεανίδων σχηματίστηκαν 6 προκριματικά γκρουπ. Η Παπαδημητρίου ήταν 4ο φαβορί και τέθηκε επικεφαλής στο αντίστοιχο γκρουπ. Αρκέστηκε στην 3η θέση και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Την Παρασκευή κάμφθηκε από την Ινδή Ράγες Ροχίρα με 3-0 σετ (4-11, 7-11, 9-11) και από την Κινέζα Ζανγκ Σιάοτονγκ επίσης με 3-0 (12-14, 5-11, 5-11), ενώ σήμερα στην τελευταία αγωνιστική κατέβαλλε τη Χεντ Ζάζα από τη Συρία με 3-2 (9-11, 12-10, 10-12, 11-2, 11-7).

H I.T.T.F. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Στο μεταξύ, η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων συμπεριλήφθηκε στα κείμενα της παγκόσμιας ομοσπονδίας από το Ομάν. Ο υπεύθυνος Τύπου Ίαν Μάρσαλ, που είναι παρών στο Μουσκάτ, δημοσίευσε ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της I.T.T.F. με στοιχεία αφιερώματος για την Παπαδημητρίου. Παίρνει δηλώσεις από την ίδια, παίρνει δηλώσεις από την προπονήτριά της Λάουρα Νικουλάε, αναφέρεται στο καθημερινό της πρόγραμμα και σημειώνει ότι εντυπωσιάζει στο Ομάν. Για ένα κορίτσι, που ακόμα δεν έχει κλείσει τα 14 χρόνια ζωής, τέτοια δημοσιεύματα αποτελούν μία ακόμα επιβράβευση και δίνουν ώθηση για το μέλλον!

Εννοώντας την πορεία στο γκρουπ το κείμενο έχει τον τίτλο «Απλή κατάσταση, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου προσφέρει την τέλεια απάντηση» και φιλοξενεί φωτογραφία της αθλήτριας. Αναφέρει: «Το σενάριο για τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου, αργά το απόγευμα της Παρασκευής στο διεθνές τουρνουά νέων και παίδων του Ομάν, ήταν ξεκάθαρο: Νίκη και παίρνει μία θέση στο κυρίως ταμπλό, ήττα και βλέπει την πόρτα της εξόδου. Στον εναρκτήριο αγώνα της στο στάδιο των γκρουπ, στο απλό κορασίδων, το 2ο φαβορί είχε ηττηθεί από τη Μα Σινιούε της Κίνας, μία παίκτρια υψηλής κλάσης. Έτσι, ήταν ζωτικής σημασίας το να πάρει τη νίκη στον επόμενο αγώνα της. Οι παίκτες, που τελειώνουν στην 1η και τη 2η θέση σε κάθε γκρουπ προχωρούν στο κυρίως ταμπλό. Αντιμετώπισε την Καθριντίνα Αρόκια Ντας, ήθελε την καθοριστική νίκη και ανταποκρίθηκε, όμως υπήρχαν κάποιες νευρικές στιγμές της μέχρι να επικρατήσει στα πέντε σετ. «Ήμουν πολύ επικεντρωμένη στο ματς, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι έδειξα κάποια νευρικότητα γνωρίζοντας ότι έπρεπε να νικήσω. Παίξαμε η μία εναντίον της άλλης στους αγώνες του ομαδικού κορασίδων και σε αυτή την περίπτωση επικράτησα με 3-0. Σήμερα ήμουν νευρική», δήλωσε Μαλαματένια Παπαδημητρίου.

Αριστερόχειρας, έχει ως σημαντικό χαρακτηριστικό στο παιχνίδι της το ελεγχόμενο forehandtopspin της. Παίζοντας αυτό το χτύπημα νωρίς στο ράλι είναι σαφές ότι παίρνει το πάνω χέρι. Κατά της Αρόκια Ντας, που χρησιμοποιεί αντισπίν λάστιχο στο backhand, το forehandtopspin της Μαλαματένιας έκανε τη διαφορά. «Απέναντι στην Αρόκια Ντας έπαιξα με spinστη μέση του τραπεζιού, όποτε ήταν δυνατό. Κόντρα στην Κινέζα Μα Σινιούε αν μπορούσα να παίξω εγώ το πρώτο topspin στο ράλι τότε θα είχα πιθανότητες, αλλά αυτό ήταν τόσο δύσκολο», τόνισε η Ελληνίδα αθλήτρια.

Εκτός από τις τεχνικές της ικανότητες, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου επέδειξε αποφασιστικότητα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ποιότητα είναι αποτέλεσμα του τόπου όπου ζει. Γεννημένη το 2004, έτος που η Αθήνα φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου κατοικεί στο νησί της Σαλαμίνας. Κάθε πρωί επιβιβάζεται στο πλοίο για να πάει από το νησί στον Πειραιά. Θέλει 15 λεπτά και μετά χρειάζεται ακόμα 25 λεπτά οδικώς για να πάει στο σχολείο και στην προπόνηση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Όταν ολοκληρωθεί όλο αυτό το κομμάτι επιστρέφει στο σπίτι μέσω της ίδιας διαδρομής.

Σε όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης είναι με τη Λάουρα Νικουλάε, μαθήτρια του Βιορέλ Φιλιμόν, η οποία προέρχεται από τη Ρουμανία. «Ο στόχος είναι να φτάσει η Μαλαματένια σε υψηλό επίπεδο παιχνιδιού. Είναι δύσκολο, αλλά οι γονείς της υποστηρίζουν στο εκατό τοις εκατό, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Ο Νέβεν Τσέγκναρ την έχει προσκαλέσει σε διάφορα προπονητικά καμπ. Είμαι πραγματικά ευγνώμων για τη βοήθεια που δόθηκε», δήλωσε η προπονήτρια της Παπαδημητρίου. Υποστήριξη και άξια στήριξη. Η προσπάθεια, που έχει καταβληθεί πρέπει να επικροτηθεί. Στο Μασκάτ η Μαλαματένια Παπαδημητρίου εντυπωσίασε».

 

* Στη φωτό η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η προπονήτριά της Λάουρα Νικουλάε ποζάρουν χαμογελαστές μετά την απονομή στο ομαδικό κορασίδων  

                                    

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ