Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πέρασαν στον 1ο γύρο του διπλού ανδρών και τα δύο ελληνικά ζευγάρια

Gio-Papa double

Gio-Papa doubleΣτο ταμπλό του διπλού ανδρών προκρίθηκαν και τα δύο ελληνικά ζευγάρια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Χέρνινγκ. Το πρόγραμμα της διοργάνωσης άρχισε το πρωί της Τετάρτης με αυτό το αγώνισμα κι εκεί τα δίδυμα Παναγιώτης Γκιώνης/Κώστας Παπαγεωργίου(φωτό) και Καλλίνικος Κρεάνγκα/Κώστας Λαγογιάννης επιβεβαίωσαν με καλές εμφανίσεις τον ρόλο του φαβορί στα γκρουπ τους. Επικράτησαν με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς και πέρασαν στον 1ο γύρο του αγωνίσματος (σ.σ. των «32»), όπου σήμερα θα συναντήσουν δύο από τα 16 ζευγάρια, που ήταν απευθείας στο ταμπλό. Στο διπλό γυναικών αντίθετα, οι Κατερίνα Τόλιου/Μαρία Χριστοφοράκη αποκλείστηκαν στο προκριματικό γκρουπ, πάντως φάνηκε ότι μπορούσαν να διεκδικήσουν την πρόκριση.

Στο διπλό ανδρών ο Γκιώνης με τον Παπαγεωργίου είχαν αγχωτική πρεμιέρα στο 8ο γκρουπ απέναντι στους Βούλγαρους Στάνισλαβ Γκολοβάνοφ και Πέτιο Κράστεφ. Προηγήθηκαν δύο φορές, δέχτηκαν ισάριθμες την ισοφάριση, ώσπου στο 5ο σετ μέτρησε καθοριστικά ένα ξέσπασμα, κατά το οποίο πήραν πέντε πόντους στη σειρά και μετέτρεψαν το 4-4 σε 9-4. Στο τελικό 3-2 η εξέλιξη των σετ ήταν: 14-12, 8-11, 11-5, 6-11 και 11-5. Λίγες ώρες αργότερα οι Έλληνες πρωταθλητές αντιμετώπισαν τους Βέλγους Ζουλιέν Ιντεχέρμπεργκ/Γιανίκ Βόστες και συνάντησαν επίσης μεγάλες δυσκολίες. Επικράτησαν με 3-1 και στο 4ο σετ χρειάστηκαν τρία ματς μπολ για να εξασφαλίσουν τη νίκη (11-8, 9-11, 11-7, 14-12). Έφτασαν έτσι στην πρωτιά και στη βραδινή κλήρωση πληροφορήθηκαν ότι στον 1ο γύρο θα κοντραριστούν απόψε με τους Κροάτες Ζόραν Πρίμορατς/ Τόμισλαβ Κολάρεκ. Ο αγώνας αρχίζει στις 21:00 ώρα Ελλάδας (20:00 τοπική).

Οι Κρεάνγκα/Λαγογιάννης είχαν εύκολο έργο στο ξεκίνημά τους στο 15ο γκρουπ και κατέβαλλαν τους Λίνορ Τσιτάκου/Ίλι Πριστρέτσι από το Κόσοβο με 3-0 σετ (11-6, 11-2, 11-3). Το μεσημέρι έπαιξαν για την προνομιούχο 1η θέση με τους Ούγγρους Κρίστιαν Νάγκι/Ντάνιελ Ζβικλ, ήταν καλύτεροι και επικράτησαν με 3-1. Το 4ο σετ ήταν πολύ κλειστό και οι έμπειροι πρωταθλητές μας είχαν σωστές επιλογές στις κρίσιμες στιγμές (11-4, 7-11, 11-6, 13-11). Η κλήρωση για τον γύρο των «32» δεν ήταν η καλύτερη για τους Κρεάνγκα/Λαγογιάννη, αλλά τους δημιουργεί ένα πολύ ισχυρό κίνητρο. Απόψε στις 21:40 καλούνται να τα δώσουν όλα απέναντι στο 2ο φαβορί του αγωνίσματος, τους Μπόγιαν Τόκιτς/Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς (Σλοβενία/Σερβία), οι οποίοι είναι οι σημερινοί «χάλκινοι» πρωταθλητές Ευρώπης!

Στο διπλό γυναικών οι Χριστοφοράκη/Τόλιου έμειναν στην τελευταία θέση του 4ου προκριματικού γκρουπ και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια. Το πρωί αντιμετώπισαν τις Μάρτε Γκρούτλε Αασέμπο/Σάρλοτ Κάρεϊ από τη Νορβηγία και την Ουαλία αντίστοιχα. Κάμφθηκαν με 3-0, ωστόσο ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, καθώς όλα τα σετ κρίθηκαν με διαφορά δύο πόντων (9-11, 9-11, 10-12). Το μεσημέρι κόντρα στις Ρωσίδες (επικεφαλής του γκρουπ) Έλενα Τρόσνεβα/Γιάνα Νόσκοβα οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες παρουσιάστηκαν βελτιωμένες και διεκδίκησαν μέχρι το φινάλε νίκη γοήτρου. Πήραν το 1ο σετ, ισοφαρίστηκαν στην παράταση, απέκτησαν εκ νέου το προβάδισμα, όμως λύγισαν στα επόμενα δύο σετ (11-2, 10-12, 11-6, 6-11, 8-11). Οι Νόσκοβα/Τρόσνεβα πήραν την πρωτιά στο γκρουπ και την πρόκριση στο ταμπλό, αφού είχαν νικήσει και τις Αασέμπο/Κάρεϊ με 3-1 σετ. Η Εξάρχου θυμίζουμε ότι δεν έχει συμμετοχή στο διπλό.

                  

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ