Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μίκαελ Μέιζ, η επιστροφή!

Ήταν 14 Μαρτίου 2016 όταν ο Μίκαελ Μέιζ είχε ανακοινώσει ότι σταματά τη διεθνή καριέρα επειδή δεν τον άφηναν σε ησυχία οι συνεχείς τραυματισμοί. «Μετά από αρκετές εγχειρήσεις δεν μπορώ πλέον να προπονούμαι στο εκατό τοις εκατό χωρίς πόνο και συνεπώς να παρουσιάζομαι ανταγωνιστικός στο επίπεδο που είμαι συνηθισμένος», είχε εξηγήσει. Αποχώρησε από την εθνική ομάδα και, ταλαιπωρημένος πράγματι από επεμβάσεις στο γόνατο και το ισχίο, άφηνε τον κόσμο με τη δυσάρεστη αίσθηση ότι δεν θ’ απολάμβανε ξανά το πλούσιο ταλέντο του στις μεγάλες διοργανώσεις. Ευτυχώς το «ποτέ μη λες ποτέ» βρήκε κι εδώ εφαρμογή και προς τέρψη των φίλων του θεαματικού πινγκ πονγκ ο κορυφαίος Δανός γίνεται ένας από τους πολλούς μεγάλους αθλητές, που αλλάζουν απόφαση! Μέσα ενημέρωσης της σκανδιναβικής χώρας αποκάλυψαν χτες ότι ο Μέιζ επιστρέφει στη διεθνή σκηνή και ο ίδιος ο 36άχρονος αθλητής επιβεβαίωσε τα νέα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο ιnstagram. Πέρασε αρκετούς τραυματισμούς μέσα σε λίγα χρόνια, όμως τώρα δήλωσε ότι είναι δυνατός κι έχει γερό κίνητρο ώστε να παίξει και πάλι ενάντια στα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος. Άλλωστε, από την ομάδα του, τη Ρόσκιλντε BTK61, δεν σταμάτησε και ειδικά οι φετινές εμφανίσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ (όπως οι οριακές ήττες με 3-2 σετ από τον Ιάπωνα Τζουν Μιζουτάνι και τον Γερμανό Τίμο Μπολ) έδειξαν ότι βρίσκεται πράγματι σε καλή κατάσταση.

«Το σώμα μου είναι πολύ καλά και μου έχει λείψει το παιχνίδι στο υψηλότερο επίπεδο. Οι τελευταίοι αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ απέδειξαν ότι μπορώ να παίξω αρκετά καλά απέναντι στους καλύτερους, έστω κι αν δεν έχω προπονηθεί πολύ. Ξέρω ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να φτάσω στο τοπ σημείο, αλλά έχω τον χρόνο ώστε να βρω σιγά-σιγά τη φόρμα μου. Ο σωστός συνδυασμός μεταξύ προπόνησης και αποκατάστασης θα είναι το κλειδί κι έχω μια καλή ομάδα γύρω μου», τόνισε ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2009 στο απλό ανδρών. Στο instagram έγραψε μεταξύ άλλων προς τους ακόλουθούς του: “Είμαι ευτυχής στο να μοιραστώ κάποια συναρπαστικά νέα μαζί σας – επιστρέφω στη διεθνή επιτραπέζια αντισφαίριση”.

Ο Μέιζ έχει επιλέξει μάλιστα να κάνει σε σημαντικό και πολύ δύσκολο ματς την επιστροφή του στην εθνική Δανίας. Θ’ αγωνιστεί την ερχόμενη Τρίτη στο Χάλμσταντ εναντίον της Σουηδίας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2019. «Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω ξανά για τη Δανία. Ήταν φανταστικό να παρακολουθώ απ’ έξω τα τελευταία χρόνια την εξέλιξη του Τζόναθαν Γκροθ. Είναι πλέον ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να βγάλουμε μαζί μερικά καλά αποτελέσματα. Ο μεγάλος στόχος μου είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 2020. Θα χρειαστώ πολλή πρακτική και ίσως φαίνομαι υπερβολικά αισιόδοξος, αλλά μου αρέσουν οι μεγάλες προκλήσεις. Θα ήθελα να πετύχω ένα καλό αποτέλεσμα στους 5ους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας μου», κατέληξε ο Μέιζ.

Ο Σκανδιναβός δίνει μεγάλη χαρά στους απανταχού φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης με την απόφασή του κι επιβάλλεται ένα μικρό αφιέρωμα από την ιστοσελίδα μας με αυτή την αφορμή. Είναι ιδιαίτερη περίπτωση όχι μόνο γιατί στα 36 του αποδεικνύεται πολύ δυνατός μπροστά στις δοκιμασίες που πέρασε το σώμα του, αλλά και γιατί χάρισε τεράστιες διακρίσεις σε μία μικρή χώρα, όπως η Δανία, προσφέροντας παράλληλα υπέροχες αγωνιστικές στιγμές με …καλλιτεχνικής διάστασης χτυπήματα.

O Μέιζ (ή Μάζε για τους συμπατριώτες του) γεννήθηκε στη 1 Σεπτεμβρίου 1981 στο Faxe. Άρχισε την ενασχόλησή του με τη ρακέτα στα επτά του χρόνια και το 1997 έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα. Ξεχώρισε πρώτη φορά στο διεθνές στερέωμα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του 1999 όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο απλό και το διπλό. Παίζει με το αριστερό και κάνει με το χέρι του …ό,τι θέλει. Διαθέτει εξαιρετικό forehand τοπ σπιν, αλλά στα δυνατά του σημεία εντάσσεται και η παροιμιώδης ικανότητά του να παίζει από μακριά όταν βρίσκεται σε θέση άμυνας. Αν όχι ο κορυφαίος, τότε είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους στο να επιστρέφει μπάλες από πίσω είτε με τεράστιες λόμπες είτε με φαλτσαριστά τεχνικά χτυπήματα. Όλος ο κόσμος του αθλήματος θυμάται ότι το 2005 στη Σαγκάη, έφτασε στην εξασφάλιση μεταλλίου στο απλό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος όταν στον προημιτελικό με τον Κινέζο Χάο Σουάι πήρε πολλούς πόντους με αυτό τον τρόπο για να κάνει απίστευτη ανατροπή από 0-3 σετ σώζοντας και τρία ματς μπολ! Επιπλέον, στον γύρο των «16» είχε αποκλείσει ένα ακόμα φαβορί από την Κίνα, τον Γουάνγκ Χάο, 2ο Ολυμπιονίκη της Αθήνας στο αγώνισμα!

Και μια και είπαμε Αθήνα, οι Έλληνες φίλαθλοι τον είχαν απολαύσει στο Γαλάτσι το 2004 όταν με τον συμπατριώτη του Φιν Τούγκγουελ είχαν πετύχει την ιστορική διάκριση για τη Δανία με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο διπλό. Τον θυμόμαστε επίσης, να φτάνει στις θέσεις 5-8 του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2009 αποκλείοντας με 4-1 σετ στη 16άδα τον Παναγιώτη Γκιώνη. Το 2005 ο Μέιζ οδήγησε την εθνική του ομάδα στην κατάκτηση της πρωτιάς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άαρχους (με ανατροπή από 0-2 μάλιστα, στον τελικό με την Αυστρία) και τέσσερα χρόνια αργότερα, στη Στουτγκάρδη, νίκησε στον τελικό τον Αυστριακό Βέρνερ Σχλάγκερ για να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης και στο απλό. Το 2004 είχε αναδειχτεί νικητής στο Ευρωπαϊκό Τοπ 12, ενώ το 2005 σε ψηφοφορία μεταξύ αθλητών ψηφίστηκε στη Δανία Sportsmanoftheyear!

Τον Ιανουάριο του 2010 έφτασε στο νούμερο 8 της παγκόσμιας κατάταξης κι αυτή ήταν η καλύτερή του θέση. Άλλες επιτυχίες του είναι το χάλκινο μετάλλιο στο απλό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2007, η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με τη γερμανική Μπορούσια Ντίσελντορφ, όπως και τα διασυλλογικά πρωταθλήματα, που έχει πάρει στη Δανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ