Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στις θέσεις 9-16 του διπλού ανδρών Γκιώνης/Παπαγεωργίου

Russia

RussiaΜία πρώτη διάκριση για τα ελληνικά χρώματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Χέρνινγκ συνιστά η αποψινή είσοδος των Παναγιώτη Γκιώνη/Κώστα Παπαγεωργίου στον γύρο των «16» του διπλού ανδρών. Αν και με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού οι πρωταθλητές μας συνδυάστηκαν θαυμάσια και αυτή τη φορά, έδειξαν απόλυτα έτοιμοι στο ματς του 1ου γύρου με τους Κροάτες Ζόραν Πρίμορατς/Τόμισλαβ Κολάρεκ και πήραν τη νίκη με 3-1 σετ. Αντίθετα, οι Καλλίνικος Κρεάνγκα/Κώστας Λαγογιάννης δεν μπόρεσαν ν’ αντισταθούν στην ανωτερότητα του 2ου φαβορί του αγωνίσματος, του δίδυμου Μπόγιαν Τόκιτς/Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς (Σλοβενία/Σερβία) και αποκλείστηκαν στον γύρο των «32». 

Οι Γκιώνης/Παπαγεωργίου πέρασαν στον 1ο γύρο του αγωνίσματος με δύο νίκες σε προκριματικό γκρουπ. Στους «32» κληρώθηκαν με τους Πρίμορατς/Κολάρεκ, οι οποίοι ήταν νούμερο 15 στο ταμπλό κι έβγαλαν τα υψηλά στάνταρ απόδοσης που απαιτούνταν. Στο ξεκίνημα οι Έλληνες διεθνείς βρέθηκαν να χάνουν 1-5. Ισοφάρισαν γρήγορα (6-6) και πήραν το σετ στην παράταση, αφού χρειάστηκε ν’ απωλέσουν τρεις ευκαιρίες να τελειώσουν το σετ νωρίτερα. Συνέχισαν πολύ δυνατά και αυξάνοντας ολοένα τη διαφορά πήραν εύκολα το 2ο σετ, όμως στο 3ο καταγράφηκε ανατροπή σε βάρος τους. Έχασαν τρία σετ μπολ κι έδωσαν τη δυνατότητα στους Κροάτες να μειώσουν και να ξαναμπούν στο ματς. Στο 4ο σετ όμως, οι αθλητές του Κώστα Βατσακλή ήταν ασυναγώνιστοι και όταν πια προηγήθηκαν με 6-0 ήταν αδύνατο να χάσουν αυτή την ευκαιρία. Η εξέλιξη 13-11, 11-3, 10-12 και 11-6. Στη 16άδα οι Γκιώνης/Παπαγεωργίου θ’ αντιμετωπίσουν αύριο τους Ρώσους Μικάιλ Πάικοφ/Αλεξέι Λιβεντσόφ, τη μεγάλη αξία των οποίων διαπίστωσαν πρόσφατα και οι Έλληνες φίλαθλοι στο Φάληρο στην αναμέτρηση των δύο εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013. Οι Ρώσοι, που είναι 4ο φαβορί του αγωνίσματος, απέκλεισαν στον 1ο γύρο τους Άντριου Μπαγκάλεϊ/Αντρέ Σίλβα από την Αγγλία και την Πορτογαλία αντίστοιχα, με 3-0 σετ.

Επίσης το βράδυ για τον γύρο των «32» του διπλού, το εμπόδιο των Μπόγιαν Τόκιτς/Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς αποδείχτηκε ανυπέρβλητο για τους Καλλίνικο Κρεάνγκα/Κώστα Λαγογιάννη. Το δίδυμο, που πήρε το 2011 το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Γκντανσκ, ένας πολύ καλός συνδυασμός αριστερόχειρα (Καρακάσεβιτς) με δεξιόχειρα αθλητή (Τόκιτς), εφάρμοσε πολύ καλή τακτική και πέρασε τα χτυπήματά του. Ο Κρεάνγκα με τον Λαγογιάννη, που έχουν συγκροτήσει κι άλλες φορές δυνατό ζευγάρι, δεν μπόρεσαν ν΄αντισταθούν κι έχασαν εύκολα με 3-0 σετ (6-11, 4-11, 7-11).

* Στο απλό ανδρών οι διεθνείς είναι εν αναμονή της κλήρωσης του ταμπλό, η οποία δεν είχε γίνει μέχρι την ώρα σύνταξης του κειμένου (22:00). Από την κλήρωση μαθαίνουν τους αυριανούς αντιπάλους τους ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, ο Κώστας Παπαγεωργίου, ενώ παράλληλα αγωνιά και ο Κώστας Λαγογιάννης για το αν θα κληρωθεί νωρίτερα μέσα στους πέντε «lucky losers», που θα συμπληρώσουν το ταμπλό των «64».

* Με τον τίτλο «Από την Ελλάδα με τις πιο θερμές ευχαριστίες» η ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης δημοσίευσε και ξεχωριστό θέμα για την κίνηση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ν’ απονείμει στο Χέρνινγκ τιμητικές πλακέτες στην E.T.T.U., στην αυστριακή ομοσπονδία (O.T.T.V.) και στους διοργανωτές του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων 2012. Το ρεπορτάζ φιλοξενεί και δηλώσεις του προέδρου της ομοσπονδίας Μανώλη Κολυμπάδη, ο οποίος εξήγησε την απόφαση να εκφραστεί με αυτόν τον τρόπο προς τις προαναφερόμενες πλευρές η ευγνωμοσύνη για τη βοήθειά τους. «Το περασμένο καλοκαίρι βρεθήκαμε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην ελληνική ομοσπονδία, λόγω του γεγονότος ότι δεν είχαμε χρήματα να πληρώσουμε ούτε το υπαλληλικό προσωπικό, ούτε τη συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Κάλεσα τον πρόεδρο κύριο Μπόσι να τον ενημερώσω ότι έπρεπε να ακυρώσει τη συμμετοχή μας και να του ζητήσω να μην τιμωρηθεί η ομοσπονδία λόγω της πολύ δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Έμεινα έκπληκτος όταν την επόμενη ημέρα μού τηλεφώνησε ο πρόεδρος και με ενημέρωσε ότι στο όνομα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης η Εκτελεστική Επιτροπή της E.T.T.U. αποφάσισε και μας πρότεινε να πληρώσει το κόστος της διαμονής για τους αγώνες του ομαδικού. Αυτό ήταν μεγάλη βοήθεια για μας στην προσπάθειά μας να μην χάσουμε τους νεαρούς παίκτες μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλαμε να απονείμουμε τις ευχαριστήριες πλακέτες στην E.T.T.U., στην αυστριακή ομοσπονδία και στην Οργανωτική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων, να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας», δήλωσε ο επικεφαλής της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α..

 

Στη φωτογραφία οι επόμενοι αντίπαλοι των Γκιώνη/Παπαγεωργίου, ο Αλεξέι Λιβεντσόφ και ο Μικάιλ Πάικοφ (διακρίνονται στο κέντρο και στα δεξιά), όπως είχαν παρουσιαστεί για τον αγώνα με την Ελλάδα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, πριν από έναν μήνα. Αριστερά είναι ο Βιάτσεσλαβ Μπούροφ, τον οποίο νίκησε ο Λαγογιάννης στο προκριματικό γκρουπ του απλού. Φωτογραφία Πέτρου Γιαννακούρη

                                                                  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ