Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρώτη φορά Αλεξανδρούπολη το Σαββατοκύριακο η …ταχεία των αναπτυξιακών τουρνουά

Afisa Alexandroupoli_sto_dimarxeio

Afisa Alexandroupoli_sto_dimarxeioΠρώτο πέρασμα από τον Έβρο, πρώτο πέρασμα από την Αλεξανδρούπολη αυτό το Σαββατοκύριακο για τα ανοιχτά πρωταθλήματα μικρών ηλικιών της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Ο πετυχημένος θεσμός γυρίζει από άκρη σε άκρη της χώρας και τώρα πηγαίνει με την καλύτερη διάθεση και στην όμορφη ακριτική πόλη, η οποία έχει αναπτύξει από καιρό στενή σχέση με το άθλημα κι εμφανίζει έργο τόσο στη μαζικοποίηση όσο και στην παραγωγή καλών αθλητών. Αύριο και μεθαύριο λοιπόν, η προσοχή στρέφεται στην πρωτεύουσα του νομού Έβρου, που φιλοξενεί το 1ο αναπτυξιακό τουρνουά της και το 10ο γενικά στο πρόγραμμα της περιόδου 2017-2018. Θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» και το διοργανώνουν η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και τα τοπικά σωματεία του Εθνικού και του Φάρου Αλεξανδρούπολης. Στη νέα τους προσπάθεια οι διοργανωτές έχουν ήδη το πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα της μεγάλης συμμετοχής, καθώς πρόκειται ν’ αγωνιστούν 211 αγόρια και κορίτσια. Μάλιστα, κατέστη δυνατό να διεξαχθούν δύο ακόμα ηλικιακές κατηγορίες πέρα από τις έξι κλασικές και είναι αυτές των μίνι παμπαίδων και των μίνι παγκορασίδων.

Τα 211 παιδιά, που βρίσκονται στις κληρώσεις των γκρουπ, χωρίζονται σε 21 νέους, 10 νεάνιδες, 23 κορασίδες, 61 παίδες, 46 παμπαίδες, 19 παγκορασίδες, 22 μίνι παμπαίδες και 9 μίνι παγκορασίδες. Τα σωματεία της Βόρειας Ελλάδας δίνουν έντονο παρών και την ίδια ώρα είναι πολλές οι συμμετοχές από την Αλεξανδρούπολη. Γενικά, θα έχουν 18 πόλεις αθλητές στη μεγαλύτερη πόλη της Θράκης και είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Βέροια, η Φλώρινα, η Καβάλα, η Ορεστιάδα, η Κομοτηνή, η Έδεσσα, η Ξάνθη, η Λάρισα, η Δράμα, τα Γιάννινα, η Αθήνα, η Κορινθία, η Πάτρα, τα Χανιά και η Χίος.  

Τοπ ονόματα των συγκεκριμένων ηλικιών θα πάρουν μέρος και σε αυτό το όπεν και θα κρατήσουν ψηλά το αγωνιστικό επίπεδο και τον συναγωνισμό. Τα δύο πρώτα φαβορί σε όλες τις κατηγορίες είναι: Τα αδέρφια Δημήτρης και Κωνσταντίνος Στάμου στους νέους, η Ιωάννα Γερασιμάτου και η Ελισάβετ Τέρπου στις νεάνιδες, ο Αλέξανδρος Μαδέσης και ο Ηλίας Σταματόπουλος στους παίδες, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στις κορασίδες, ο Γιάννης Πιστόλας και ο Σωτήρης Μούσιας στους παμπαίδες, η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη και η Λεμονιά Γκαϊντατζή στις παγκορασίδες, ο Χρυσοβαλάντης-Παντελής Σαμπαλής και ο Σπυρίδων Χρήστου στους μίνι παμπαίδες, η Γεωργία Σπανού και η Χριστινα Τζενίδη στις μίνι παγκορασίδες.

Η αγωνιστική δράση θα λάβει χώρα σε 16 τραπέζια. Το πρόγραμμα αρχίζει αύριο στις 08:50 με τους ομίλους των παίδων. Το τελευταίο ωράριο του Σαββάτου είναι υπολογισμένο για τις 19:00, ενώ στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί τελετή έναρξης όπου θα χορέψουν παιδιά από σύλλογο της πόλης και θα παραστούν και τοπικοί αξιωματούχοι. Την Κυριακή οι αγώνες αρχίζουν στις 08:30 με παιχνίδια διαβάθμισης και οι τελικοί υπολογίζονται να γίνουν μετά τις 15:00 (αναλυτικά το πρόγραμμα έχει δημοσιευτεί στο σάιτ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. httf.gr). Επίσης, οι κληρώσεις και άλλες πληροφορίες έχουν αναρτηθεί στο siteτων αναπτυξιακών τουρνουά και το λινκ http://www.ttscore.io/event/78#.

Οι υπεύθυνοι του Εθνικού και του Φάρου έχουν κάνει διάφορα πράγματα στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το μεγάλο event. Πρώτα απ’ όλα το έχουν διαφημίσει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μάλιστα ο προπονητής Ανδρέας Νικολακάκης έδωσε αρκετές συνεντεύξεις την τελευταία εβδομάδα με αφορμή το αναπτυξιακό πρωτάθλημα. Τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί επαναλαμβάνουν τις βασικές πληροφορίες για τους αγώνες, ενώ τα δύο σωματεία έχουν βάλει μπάνερ με την αφίσα και τους χορηγούς σε όλες τις εισόδους της πόλης, έξω από το δημαρχείο, και σε άλλα κεντρικά σημεία. Πρόκειται να γίνει livestreaming, ενώ θα υπάρχει και επαγγελματίας φωτογράφος, ο οποίος θα καλύψει το τουρνουά με αγωνιστικές στιγμές όλων των παιδιών. Χτες έγινε η σκίαση στο γυμναστήριο για να μην μπαίνει το φως της ημέρας και από σήμερα το βράδυ στις 8 όποιοι αθλητές θέλουν μπορούν να το επισκεφτούν για προπόνηση. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν σακουλίτσα με αναψυκτικό, μπάρα δημητριακών, μπανάνα και ορισμένα τοπικά προϊόντα κι ετοιμάζεται γεύμα για τους προπονητές. Θα υπάρχουν διαπιστεύσεις για προπονητές, παράγοντες και διαιτητές. Να τονίσουμε ότι το «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» έχει φιλοξενήσει και στο κοντινό παρελθόν αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Συγκεκριμένα ένα τουρνουά για διάφορες ηλικίες και με διεθνείς συμμετοχές, που διοργάνωνε για περισσότερο από 10 χρόνια ο Μ.Γ.Σ. Εθνικός σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό της πόλης.

Έντονη είναι και η συμμετοχή χορηγών στο 1ο τουρνουά της Αλεξανδρούπολης. Τη νέα προσπάθεια στηρίζουν συνολικά 32 σπόνσορες και είναι οι ακόλουθοι:

e-evros.gr

Sports Addict.gr

Χυμείο (ποτοπωλείο)

Εβροφάρμα

Glass Drive

Μπακαλόγατος

Pechlivanidis Konstantinos Graphics

Γιαλός

Χάραμα

Mikel

Δερνέζης Κωνσταντίνος Γεωργικά Εφόδια

Travel Box

Λογιστικό Γραφείο Φωτεινός Φώτης-Παπαχρήστου Γιώργος

Hotel Athina

Pizza Piza

Εσπέρια Μιχαηλίδης

Grigorakis Group

ΞενώναςΑξιόκερσα

Spaghetti Company

Συστήματα κουφωμάτων Χατζηγαβριήλ Μαρία

Ενοικιαζόμενα δωμάτια «Τα κύματα»

Παραδοσιακός Ξενώνας Αξίερος

+Ουσία (ταβέρνα)

Hotel Ωκεανίς

Ελαστικά Κωνσταντινίδης

Το Κονάκι (ταβέρνα)

Ελαστικά Μανιακούδη

Hotel ALKYON

My Pet

Biscotto cofee

Hotel Dias

Μάσα Σούρα

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ