Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρώτευσε στο γκρουπ, διεκδικεί είσοδο στο ταμπλό από τη δεύτερη προκριματική φάση ο Γκιώνης στη Βρέμη

Gio Montreux_panigirizei

Gio Montreux_panigirizeiΑποφασισμένος να βρει περάσματα ανάμεσα σε …συμπληγάδες πέτρες ο Παναγιώτης Γκιώνης κυνηγά αύριο την πρόκριση στον 1ο γύρο του απλού ανδρών στο World Tour της Γερμανίας. Αυτό το κομμάτι της ελληνικής μυθολογίας βέβαια, αφορούσε προ θαλάσσια στενά, αλλά με φαντασία θα μπορούσε να το εκφράσει κι ο ποταμός Βέζερ στη Βρέμη διότι από υψηλά εμπόδια άλλο τίποτα σ’ ένα από τα δυνατότερα όπεν της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης! Ο Γκιώνης πέτυχε σήμερα τον αρχικό στόχο του με την πρωτιά στο 45ο γκρουπ και αύριο θα βρει ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες διότι θα χρειαστεί δύο νίκες σε νοκ άουτ παιχνίδια για να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό του αγωνίσματος. Σήμερα το απόγευμα νίκησε τον επικεφαλής του γκρουπ, τον Αυστριακό Ντανιέλ Χάμπεσον με 4-2 σετ. Αύριο το μεσημέρι στους «64» του λεγόμενου Preliminary Round θ’ αντιμετωπίσει τον Χο Κβαν Κιτ από το Χονγκ Κονγκ.

Γκιώνης (νούμερο 68 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) και Χάμπεσον (Νο 64) είχαν από μία νίκη την Τρίτη κόντρα στον Κωνσταντίνο Αγγελάκη. Το μεταξύ τους ματς (που μεταδόθηκε και ζωντανά στο ίντερνετ) θα καθόριζε τον κάτοχο για την προνομιούχο 1η θέση. Αναμενόταν θεαματικό κι αμφίρροπο, όπως ήταν κι άλλα στο παρελθόν (με τον Έλληνα αμυντικό να έχει χάσει δύο φορές) και τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν. Ο Χάμπεσον πήρε το 1ο σετ, ο πρώην «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών ανέβασε την απόδοσή του και «απάντησε» με τρία σετ για να επικρατήσει τελικά με 4-2 και στην παράταση του 6ου σετ.

Στο 4ο σετ ο Αυστριακός προηγήθηκε με 4-2 και τρεις συνεχόμενοι πόντοι του Γκιώνη τον ανάγκασαν να πάρει τάιμ άουτ. Ο πρωταθλητής μας δεν έχασε τη συγκέντρωσή του, μεγάλωσε τη διαφορά κι έφτασε στο σοβαρό πλεονέκτημα του 3-1 σετ. Στο 5ο σετ ο Έλληνας άσος βρέθηκε μπροστά με 6-3, αλλά έχασε τέσσερις πόντους στη σειρά και ο Κώστας Βατσακλής πήρε τάιμ άουτ. Δυστυχώς ούτε για την ελληνική πλευρά άλλαξε κάτι σ’ εκείνο το σετ και o Χάμπεσον μείωσε σε 3-2.

Και φτάσαμε στο απόλυτα ισορροπημένο 6ο σετ. Στον ρυθμό και τη σταθερότητα του αντιπάλου ο Γκιώνης έπαιξε πετυχημένα με το φάλτσο-άφαλτσο, έκανε και επιλεγμένες επιθέσεις για να ισοφαρίσει σε πρώτα σε 8-8 μετά σε 9-9 και ν’ αποκτήσει ματς μπολ με 10-9. Μετά έχασε και δεύτερο πόντο αγώνα ώσπου επικράτησε με 13-11 έχοντας και μικρή εύνοια από την τύχη με «σόρι» σε εντυπωσιακό ράλι στο 11-11. Η εξέλιξη 6-11, 11-6, 11-8, 11-6, 8-11, 13-11. Ο Χάμπεσον θυμίζουμε αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2012 στο διπλό ανδρών και το 2015 στο ομαδικό.

Οι 50 συνολικά προκριθέντες σχημάτισαν αργότερα ταμπλό των «64». Θα γίνουν δύο νοκ άουτ γύροι και οι «16» που θα μείνουν θα περάσουν στο κυρίως ταμπλό για να πλαισιώσουν τα 16 φαβορί. Ο Γκιώνης κληρώθηκε με τον δυνατό αριστερόχειρα Χο Κβαν Κιτ από το Χονγκ Κονγκ (νούμερο 32 στον κόσμο). Αν χάσει αποκλείεται από τη συνέχεια. Αν νικήσει τότε στις 17:30 θα παίξει για την πρόκριση με τον Γερμανό Μπάστιαν Στέγκερ (Νο 21).

Σήμερα ολοκληρώθηκαν φυσικά τα παιχνίδια σε όλα τα γκρουπ του γερμανικού όπεν. Ο Κώστας Παπαγεωργίου πήρε τελικά τη 2η θέση στο 6ο γκρουπ με νικητή τον Τσεν Τσίεν Αν από την Ταϊπέι. Με μία νίκη και μία ήττα κατέλαβε τη 2η θέση και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα στο 38ο γκρουπ (πρώτευσε ο Κορεάτης Τζεούν Γιουνγκσίκ), ενώ στην 3η θέση έμειναν χωρίς νίκη ο Τάσος Ρηνιώτης στο 18ο γκρουπ και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης στο 45ο.

 

* Πανηγυρικό στιγμιότυπο με τον Γκιώνη από το photo gallery της I.T.T.F.  

                                      

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ