Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποκλεισμοί στα γκρουπ του ομαδικού για νέους και κορασίδες στην Ιταλία

Ligniano 2018_apostoli

Ligniano 2018_apostoliΤον αποκλεισμό στο προκριματικό στάδιο του ομαδικού γνώρισαν σήμερα νέοι και κορασίδες στο ισχυρό ιταλικό όπεν του World Junior Circuit, που γίνεται για τρίτη μέρα στο Λινιάνο. Τα κορίτσια όμως, μπορούν να αισθάνονται και λίγο άτυχα διότι υστέρησαν σε τριπλή ισοβαθμία. Με δύο νίκες και μία ήττα η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Χρυσή Φωτιάδου βρέθηκαν στην κορυφή του ομίλου τους μαζί με τη μικτή Τσεχίας/Κροατίας και τη Σλοβακία κι έμειναν 3ες με χειρότερο συντελεστή από τα μεταξύ τους ματς. Την πρόκριση με τη 2η θέση διεκδίκησαν μέχρι την τελευταία αγωνιστική και τα αγόρια αλλά είχαν ν’ αντιμετωπίσουν δυνατούς αντιπάλους και δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Την τριάδα, που με το ομαδικό ολοκλήρωσε την αγωνιστική παρουσία της στο τουρνουά της Ιταλίας, αποτέλεσαν οι Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Κωνσταντίνος Λυκοστράτης και Νίκος Κορδαλής. Στο κοουτσάρισμα είχαν τον προπονητή της Ε.Α. Βόχας Αντώνη Πέρρα. Οι κορασίδες συνεχίζουν με τα ατομικά αγωνίσματα (στην τεχνική καθοδήγηση είναι ο προπονητής του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας Λίβιου Πρεντόακα).

Στο ομαδικό νέων οι ομάδες χωρίστηκαν στην αρχική φάση σε 7 γκρουπ και οι δύο πρώτες από το κάθε ένα περνούσαν στο ταμπλό. Η Ελλάδα αγωνίστηκε στο 5ο γκρουπ, που είχε τρεις ομάδες. Στον πρώτο της αγώνα υποτάχθηκε με 3-0 στην ανωτερότητα της Ρωσίας, η οποία ήταν επικεφαλής και πρώτευσε άνετα. Ο Χατζηλυγερούδης έχασε με 3-0 σετ από τον Μαξίμ Γκρέμπνεφ, ο Κορδαλής επίσης με 3-0 από τον Λεβ Κάτσμαν και ο Λυκοστράτης με το ίδιο σκορ από τον Λεβ Βολίν. Το βράδυ τα παιδιά αντιμετώπισαν την Ουγγαρία. Αν έπαιρναν τη νίκη θα τερμάτιζαν 2οι, όμως δεν μπόρεσαν ν’ αποφύγουν άλλη μία ήττα με 3-0. Κατά σειρά ο Κορδαλής έχασε με 3-1 σετ από τον Όλιβερ Μποτ, ο Χατζηλυγερούδης με 3-1 από τον Πάτρικ Τζουάζ και ο Λυκοστράτης με 3-0 από τον Νταβίντ Μόλναρ.

Στο ομαδικό κορασίδων σχηματίστηκαν 5 προκριματικά γκρουπ. Η Ελλάδα ήταν στο 4ο και κυνήγησε την πρόκριση, έστω από τη 2η θέση, μέχρι τον τελευταίο της αγώνα. Πέτυχε τη νίκη που ήθελε εναντίον της Σλοβακίας όμως δεν ευνοήθηκε στην ισοβαθμία και αρκέστηκε στην 3η θέση.

Το πρωί άρχισε με νίκη 3-1 κόντρα στην Αγγλία. Η Παπαδημητρίου από τη θέση 1 της ομάδας κάμφθηκε με 3-2 σετ από τη Μίλι Ρογκόουβ και μετά κατέβαλλε τη Τζέρμαν Κερ με 3-2. Η Φωτιάδου ξεπέρασε την Κερ με 3-1 σετ και στο διπλό οι αθλήτριές μας επικράτησαν με 3-0 απέναντι στις ίδιες αντιπάλους.

Το μεσημέρι το ελληνικό δίδυμο έχασε 3-0 από τη μικτή Τσεχίας/Κροατίας, που ήταν επικεφαλής του γκρουπ. Η Παπαδημητρίου (ξανά από τη θέση 1) έχασε οριακά με 3-2 σετ από τη Λίντα Ζαντέροβα. Η Φωτιάδου ηττήθηκε με 3-0 από τη Χάνα Αράποβιτς και μαζί οι δυο τους με 3-0 από το ίδιο ζευγάρι αθλητριών.

Το απόγευμα έγινε το καθοριστικό ματς με τη Σλοβακία, η οποία με δύο νίκες 3-0 είχε ήδη δείξει τη δυναμική της. Το ελληνικό δίδυμο επικράτησε 3-1 με θαυμάσια εμφάνιση, αλλά δυστυχώς το σκορ δεν βόλευε για την πρόκριση. Στην αρχή η Φωτιάδου κατέβαλλε την πρώτη παίκτρια της αντιπάλου, την Αντριάνα Ιλάσοβα με 3-2 σετ. Ακολούθως η Παπαδημητρίου έχασε με 3-1 από τη Ρενάτα Λασένοβα αλλά τα κορίτσια πήραν το διπλό με 3-1. Στο 4ο στη σειρά παιχνίδι η Παπαδημητρίου λύγισε την Ιλάσοβα με 3-0 σετ.

Με τη νίκη αυτή και την ήττα 3-0 από την Τσεχία/Κροατία η Ελλάδα είχε συντελεστή -1. Την 1η θέση κατέκτησε η Σλοβακία με συντελεστή +1 (4 υπέρ και 3 κατά στα επί μέρους ματς) ενώ προκρίθηκε στο ταμπλό και η Τσεχία/Κροατία με συντελεστή 0 (3-3).

Οι κορασίδες αγωνίζονται από αύριο στα ατομικά αγωνίσματα. Στο απλό η Φωτιάδου έχει κληρωθεί στο 9ο προκριματικό γκρουπ και θα συναντήσει την Ισπανίδα Ανόα Κριστομπάλ (επικεφαλής), την Ιταλίδα Ορόρα Σικουτίνι και την Αγγλίδα Μίλι Ρογκόουβ. Θυμίζουμε ότι ως νούμερο 9 του τουρνουά η Παπαδημητρίου αποφεύγει τα προκριματικά και πηγαίνει κατευθείαν στον 1ο γύρο.

Σε ταμπλό των «32» αρχίζει αύριο το διπλό κορασίδων. Οι Φωτιάδου/Παπαδημητρίου θ’ αναμετρηθούν με τις Ιταλίδες Κατερίνα Αγκελί/Νικόλ Άρλια. Αν πάρουν τη νίκη θα συνεχίσουν την Κυριακή απέναντι στις νικήτριες από το ζευγάρι Τζέρμαν Κερ/Μίλι Ρογκόουβ (Αγγλία)-Τζέλε Στορτζ/Νάομι Πράνκοβιτς (Γερμανία).

* Ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ θα έχει αύριο το πρώτο ματς της Φωτιάδου στον όμιλο. Η αναμέτρηση με τη Ρογκόουβ έχει οριστεί για τις 10:00 ώρα Ελλάδας στο τραπέζι 1, από το οποίο κάνουν καθημερινά το livestreaming οι Ιταλοί διοργανωτές. Το λινκ είναι https://www.youtube.com/watch?v=Hw23ELRPiw4&feature=youtu.be.

* Η Παπαδημητρίου πήγε στον ιταλικό βορρά από το Ότοτσεκ της Σλοβενίας, όπου ολοκληρώνεται μεθαύριο το 1ο EuroTalentDevelopmentCamp2018 της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (E.T.T.U.) για αθλητές έως 13 ετών. Τελειώνει την Κυριακή και μετείχαν 17 αγόρια και κορίτσια και 11 προπονητές από τη γηραιά ήπειρο.

* Πάντα στο πλαίσιο των αναπτυξιακών προγραμμάτων της E.T.T.U. πλησιάζει και το HopesSelectionCamp, που αφορά επίλεκτους παμπαίδες από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Θα γίνει στο Λουξεμβούργο από τις 2 μέχρι τις 9 Απριλίου και η Ελλάδα πρόκειται να έχει και φέτος συμμετοχή. Έχει δηλώσει ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης του Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας. Είναι 11 ετών και αυτόν τον μήνα βρίσκεται στο νούμερο 7 του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης παμπαίδων. Μαζί του θα είναι ο προπονητής του βορειοελλαδίτικου σωματείου Ανέστης Καριοφυλλίδης.

* Τον επόμενο μήνα είναι στο πρόγραμμα του World Junior Circuit το όπεν της Γαλλίας και θα έχει κι αυτό ελληνική παρουσία. Το τουρνουά νέων και παίδων θα διεξαχθεί στο Μετς και θα πάρουν μέρος ο έφηβος Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης των Αετών Πόλης και οι κορασίδες Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου και Μαλαματένια Παπαδημητρίου του Γ.Α.Ο. Πειραιά.

 

* Σύσσωμη η ελληνική αποστολή σε αναμνηστική φωτό στο Λινιάνο

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ