Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στη Μόσχα αύριο η εθνική ανδρών για τη μεγάλη αναμέτρηση με τη Ρωσία

DSC6086

 DSC6086Τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2019 επιστρέφουν στο μυαλό και τη ζωή της εθνικής μας ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών. Και επιστρέφουν μ’ έναν μεγάλο αγώνα. Οι διεθνείς αναχωρούν αύριο το μεσημέρι για τη Μόσχα, όπου το απόγευμα της Τρίτης θα συναντήσουν την ισχυρή Ρωσία για τη 2η αγωνιστική του 6ου γκρουπ. Πριν από έναν μήνα πέτυχαν άνετη νίκη με 3-0 κόντρα στο Λουξεμβούργο, έχουν ήδη εξασφαλίσει ουσιαστικά την παρουσία τους στα τελικά της διοργάνωσης και χωρίς άγχος κυνηγούν πλέον την πρωτιά στον όμιλο. Η Ρωσία είναι ο βασικός αντίπαλος στο γκρουπ και κάνει την πρεμιέρα της στα προκριματικά. Στη ρωσική πρωτεύουσα πηγαίνουν οι Παναγιώτης Γκιώνης, Κώστας Παπαγεωργίου, Γιάννης Σγουρόπουλος και Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος. Στην τεχνική καθοδήγηση βρίσκεται ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής, ενώ αρχηγός αποστολής είναι ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.)  Μανώλης Κολυμπάδης.

«Πάμε για το διπλό με στόχο να κατακτήσουμε την 1η θέση στον όμιλο, όπως κάναμε και στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017. Είμαστε σε καλή κατάσταση, μπορούμε να παίξουμε ελεύθερα μετά την ευρεία νίκη επί του Λουξεμβούργου και θα επιδιώξουμε να διπλασιάσουμε τις επιτυχίες», τόνισε ο Βατσακλής, ο οποίος μετά την επιστροφή από το γερμανικό όπεν είχε τη δυνατότητα να κάνει χτες μία προπόνηση με τους διεθνείς (σήμερα δεν ήταν διαθέσιμο το Σ.Ε.Φ. λόγω της εθνικής επετείου).

Στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας της ρωσικής ομοσπονδίας αναφέρθηκε η 4άδα, στην οποία υπολογίζει το τεχνικό τιμ των αντιπάλων. Στην αθλητική βάση του Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου της Μόσχας στο Τσέχοφ, προετοιμάζονται για το παιχνίδι (μαζί με τη γυναικεία εθνική ομάδα της Ρωσίας, που επίσης έχει αγώνα για τα προκριματικά στη Σουηδία) ο Κιρίλ Στάτσκοφ, ο Βλαντιμίρ Σιντορένκο, ο Γκριγκόρι Βλασόφ και ο Βιλντάν Γκαντίεφ. Ο Βλασόφ και ο Σκάτσκοφ αγωνίστηκαν αυτές τις ημέρες στο γερμανικό WorldTour. «Ο Σκατσκόφ προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό μέσα από δύο προκριματικές φάσεις και παρουσιάστηκε σε καλή κατάσταση. Τον γνωρίζουμε, στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με τον Γκιώνη και είναι καλός αθλητής με δυνατά χτυπήματα. Ο Βλασόφ δεν πήγε πολύ καλά στη Βρέμη, αποκλείστηκε στο γκρουπ, αλλά ξέρουμε ότι είναι κι αυτός έμπειρος και καλός αθλητής», σχολίασε ο Βατσακλής.

Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι ο αγώνας ορίστηκε για τις 18:00 (ίδια ώρα για την Ελλάδα). Η εθνική μας ομάδα θα φτάσει το απόγευμα στη Μόσχα και θα προπονηθεί αργότερα στην αίθουσα του αγώνα. Η πτήση της επιστροφής είναι αργά το βράδυ της Τρίτης.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΟΠΕΝ

Με τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου και τη Χρυσή Φωτιάδου να γνωρίζουν την ήττα στα πρώτα παιχνίδια τους στο κυρίως ταμπλό του απλού κορασίδων ολοκληρώθηκε η ελληνική συμμετοχή στο ετήσιο τουρνουά νέων της Ιταλίας, που έγινε στο Λινιάνο. Η Παπαδημητρίου ήταν 9ο φαβορί του όπεν κι εκτός του ότι απέφυγε τα γκρουπ προχώρησε χωρίς αγώνα στον 2ο γύρο. Εκεί αποκλείστηκε την Κυριακή από Ιταλίδα αθλήτρια. Η Φωτιάδου είχε προκριθεί χτες με πρωτιά σε όμιλο των 4ων και αργότερα ηττήθηκε στον 1ο γύρο από Γερμανίδα αθλήτρια.

Η προσπάθεια των κοριτσιών στο ταμπλό άρχισε με τη Φωτιάδου το βράδυ του Σαββάτου. Η αθλήτρια του Ο.Ε.Α. Φλώρινας (νούμερο 161 στον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης Under 15) αντιμετώπισε στον γύρο των «64» τη Γερμανίδα Λέονι Μπέργκερ (Νο 150), η οποία νωρίτερα είχε πάρει τη 2η θέση στο 11ο γκρουπ. Τα πράγματα ήταν ισορροπημένα μέχρι και το 2ο σετ, αλλά στη συνέχεια η Μπέργκερ πέρασε το παιχνίδι της και επικράτησε με 3-1 (6-11, 13-11, 3-11, 7-11).

Η Παπαδημητρίου (νούμερο 22 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη κορασίδων) τέθηκε αντιμέτωπη στον γύρο των «32» με τη Νικόλ Άρλια, την οποία είχε συναντήσει χτες και στο διπλό κορασίδων. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας της κατηγορίας δεν είχε την κατάλληλη απόδοση και αποκλείστηκε με 3-0 σετ (7-11, 8-11, 9-11). Η Ιταλίδα είναι νούμερο 265 στον κόσμο στις κορασίδες. Το καθιερωμένο όπεν του Λινιάνο εντάσσεται στο World Junior Circuit της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) και μετείχαν ακόμα οι νέοι Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Κωνσταντίνος Λυκοστράτης και Νίκος Κορδαλής.

 

* Πανηγυρικό στιγμιότυπο με τους Γκιώνη, Παπαγεωργίου, Βατσακλή και Κολυμπάδη από τον περσινό αγώνα της εθνικής μας ομάδας με την Αγγλία (σε φωτό του Πέτρου Βήττα)

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ