Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μεγάλο ενδιαφέρον για την επιτραπέζια αντισφαίριση στη Sportexpo Marathon

Sporthexpo Salonica_1

Sporthexpo Salonica_1Συμμετέχει σε μία ακόμα μεγάλη έκθεση και προσελκύει πολύ κόσμο η επιτραπέζια αντισφαίριση! Το ολυμπιακό άθλημα είναι ανάμεσα σε αυτά που παρουσιάζονται από το πρωί στο τριήμερο eventSportexpo Marathon στη Θεσσαλονίκη και οι επισκέπτες το τιμούν και με το παραπάνω για πολλοστή φορά. Πρόκειται για τη Διεθνή Έκθεση Αθλητικών Ειδών και Εξοπλισμού, που πραγματοποιείται από σήμερα Πέμπτη έως το Σάββατο 31 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και παρουσιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον αθλητισμό, αλλά και τα πιο σύγχρονα αθλητικά προϊόντα και υπηρεσίες. Διοργανώνεται για 2η χρονιά από τη ΔΕΘ-Helexpo και με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και στόχο έχει να εξελιχθεί σε θεσμό στον χώρο του αθλητισμού. Διεξάγεται επίσης, σε συνέργεια με τον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», που είναι προγραμματισμένος για τις 2 Απριλίου και συγκεντρώνει πάνω από 50 εκθέτες, μεταξύ των οποίων εταιρείες αθλητικού εξοπλισμού, αθλητικών υπηρεσιών, ειδών αθλητικής διατροφής, φορείς, σωματεία και αθλητικές ακαδημίες.

Μέσα στους φορείς είναι και αθλητικές ομοσπονδίες. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.–Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας ανταποκρίθηκε με χαρά στο κάλεσμα της Γ.Γ.Α. και μαζί με άλλες ομοσπονδίες παρουσιάζει το άθλημα στο Περίπτερο 10 της Έκθεσης. Σήμερα οι χώροι θα είναι ανοιχτοί μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ μία ώρα πριν θα κάνει τα εγκαίνια της έκθεσης ο γενικός γραμματέας αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός. Αύριο τα περίπτερα θα λειτουργήσουν και πάλι από τις 9 π.μ. έως τις 8μ.μ. και το Σάββατο από τις 10π.μ. έως τις 8μ.μ..

Sporthexpo Salonica_2Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της το πρωί και μέχρι το μεσημέρι πέρασαν από τους χώρους της πολλοί μαθητές από δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης. Στην επιτραπέζια αντισφαίριση η Τ.Ε. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έχει τοποθετήσει δύο τραπέζια κι ένα ρομπότ και είδε με ικανοποίηση μεγάλη ανταπόκριση από την πρώτη μέρα. Περίπου 200 μικροί μαθητές είχαν επισκεφτεί το άθλημα μέχρι το μεσημέρι κι έδειξαν ενθουσιασμένοι. Πήραν βασικές πληροφορίες, έκαναν ερωτήσεις, έβγαλαν φωτογραφίες και φυσικά δοκίμασαν τις ικανότητές τους με τη ρακέτα. Το ενδιαφέρον ήταν έντονο και από τους δασκάλους, οι οποίοι ήθελαν να μάθουν βασικά στοιχεία για το άθλημα. Η Τοπική Επιτροπή είχε βγάλει φωτοτυπίες με διευθύνσεις και τηλέφωνα απ’ όλα τα σωματεία πινγκ πονγκ της Θεσσαλονίκης και τα μοίρασε στα παιδιά.

Την εποπτεία στο χώρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο Sportexpo Marathon θα έχει όλο το τριήμερο ο περιφερειακός προπονητής Νίκος Οικονόμου κι όσες ώρες χρειάζεται τον αντικαθιστά η πρώην αθλήτρια του Πέρα Θεσσαλονίκης Παμφίλη Σούντου. Επίσης, στην επαφή με τους επισκέπτες και στην τεχνική καθοδήγηση βοηθούν η προπονήτρια του Πέρα Θεσσαλονίκης Βάνια Ζάνεβα και ο προπονητής του Απόλλωνα Καλαμαριάς Λευτέρης Τσόκανος. Έβαλαν μάλιστα παιδιά και στο ρομπότ, το ένα πίσω από το άλλο και τα είδαν ν’ απολαμβάνουν την ξεχωριστή εμπειρία. Σημειώνεται ακόμα ότι έχουν κληθεί και παλιοί αθλητές για να κάνουν επίδειξη. Γενικά το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της Sportexpo Marathon είναι ιδιαίτερα πλούσιο και περιλαμβάνει δράσεις με ενημερωτικό, επιστημονικό, ψυχαγωγικό, αλλά και διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ