Παιχνίδι για όλους στον Α.Σ. Α.ΜΕ.Α. Κότινος με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Kotinos AMEA_WTTD_paizoun_dio_paidiaΝα δοκιμάσει τις ικανότητές του στο πινγκ πονγκ προσκάλεσε χτες κάθε φίλο του αθλήματος ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων Με Αναπηρία Kotinos AMEA_WTTD_me_Deligianni_na_deixneiΚότινος. Αφορμή η Παγκόσμια μέρα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Βεβαίως η ημερομηνία εορτασμού είναι η 6η Απριλίου, αλλά υποχρεωτικά στην Ελλάδα τα ενδιαφερόμενα σωματεία θα έκαναν αργότερα την όποια δράση τους διότι ήμασταν στη Μεγάλη Εβδομάδα και την περίοδο του Πάσχα. Χτες Τρίτη λοιπόν, ο σύλλογος της Αλεξανδρούπολης προσκάλεσε στην αίθουσά του στο γήπεδο «Φώτης Κοσμάς» αθλητές, μέλη, γονείς και φίλους του αθλήματος και τους προέτρεψε να …εκφραστούν με τη ρακέτα με όποιο τρόπο μπορούσαν και ήθελαν. Η πρωτοβουλία είχε απήχηση, καθώς δεκάδες άτομα πέρασαν από την αίθουσα και ψυχαγωγήθηκαν άριστα για ώρες παίζοντας πινγκ πονγκ. Η προπονήτρια του σωματείου και πρώην διακεκριμένη αθλήτρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης Δάφνη Δεληγιάννη είχε την επίβλεψη, ενώ έδινε οδηγίες ή βοηθούσε στα χτυπήματα όσα άτομα το χρειάζονταν. «Αφορμή γι’ αυτή τη δραστηριότητα, ήταν η 6η Απριλίου, που έχει οριστεί τα τελευταία χρόνια ως Παγκόσμια Μέρα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης από τα Ηνωμένα Έθνη και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο… ετεροχρονισμένος εορτασμός ήταν επιβεβλημένος, αφού φέτος η μέρα του εορτασμού «έπεφτε» την Μ. Παρασκευή», ανέφερε στον λογαριασμό του στο facebook το σωματείο. Στον ίδιο ιστότοπο μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες και βιντεάκια από τη μίνι εκδήλωση (https://www.facebook.com/profile.php?id=100012264130163&hc_ref=ART7C0bUn3gR9TLtt5huith1_dL8zQ9KCF0l-v_jBx14ZdtVmLE4gQuafhdoqHCkAZM).

Kotinos AMEA_WTTD_kiria_paizei_vlepei_paidiΜε αφορμή το συγκεκριμένο θεματάκι πρέπει να σημειώσουμε λίγα πράγματα για τον Αθλητικό Σύλλογο Α.Με,Α. Κότινος, όπως τα είδαμε στην ιστοσελίδα του: «Ο «Κότινος» είναι Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Αλεξανδρούπολης, με μέλη από όλο το νομό Έβρου, όντας ο μοναδικός Αθλητικός Σύλλογος που υπάρχει στο νομό για Άτομα με Αναπηρία. Πήρε το όνομά του από το μοναδικό έπαθλο των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας: το στεφάνι αγριελιάς, σύμβολο ειρήνης, συμφιλίωσης, τιμής, αθλητικού πνεύματος και «ευ αγωνίζεσθαι». Γεννήθηκε το 2010, όταν η ιδρύτρια και πρώτη πρόεδρος του Συλλόγου Έλσα Ταχαή, έχοντας χάσει το πόδι της σε τροχαίο ατύχημα, αποφάσισε να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για να μπορούν οι συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας και με κάθε είδους αναπηρία, να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες πρόσβασης σε αθλητικούς χώρους, ένταξη στο θεσμοθετημένο αθλητισμό και ισότιμη συμμετοχή στην αθλητική και κοινωνική δραστηριότητα. Η πρωτοβουλία της αγκαλιάστηκε από φίλους, εθελοντές προπονητές και φορείς της πόλης.

Ο Α. Σ. ΑμεΑ Κότινος είναι επίσημο μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και συνεργάζεται με φορείς και συλλόγους της Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο. Λειτουργεί ανεξάρτητα τμήματα κολύμβησης, στίβου, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, σκοποβολής (σε συνεργασία με το Σκοπευτικό Όμιλο Αλεξ/πολης) και θεραπευτικής ιππασίας (σε συνεργασία με τον Ιππικό Όμιλο Αλεξ/πολης)».

Διάφορα νέα

Είσοδοςgpsportimages ΖΕΥΣ ΓΙΑ SITEimages genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped