Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γκάρντος/Χάμπεσον πρωταθλητές στο διπλό ανδρών, Σαμάρα/Ντοντεάν στο διπλό γυναικών

Οι δύο πρώτοι τίτλοι κρίθηκαν το βράδυ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Χέρνινγκ. Ήταν στο αγώνισμα του διπλού με τους Αυστριακούς Ρόμπερτ Γκάρντος/Ντάνιελ Χάμπεσον να κατακτούν στους άνδρες τον πρώτο μεγάλο τίτλο στην καριέρα τους και τις Ρουμάνες Ελιζαμπέτα Σαμάρα/Ντανιέλα Ντοντεάν να επαναλαμβάνουν στις γυναίκες την επιτυχία του 2009. Η διοργάνωση κλείνει αύριο με το αγώνισμα του απλού και στο μεταξύ σήμερα καταγράφηκαν κι άλλα απρόβλεπτα σκηνικά, ειδικά στους άνδρες…

Ο τελικός του διπλού ανδρών ήταν φοβερά συναρπαστικός από την αρχή ως το τέλος. Οι Γκάρντος/Χάμπεσον επικράτησαν με 4-3 σετ των Σουηδών Ματίας Κάρλσον/Κρίστιαν Κάρλσον και ύστερα από επτά χρόνια χάρισαν στη χώρα τους άλλη μία πρωτιά στο αγώνισμα. Συμπτωματικά, ήταν πάλι σε δανέζικο έδαφος, το 2005 στο Άαρχους, όταν κυριάρχησαν στο αγώνισμα οι Βέρνερ Σχλάγκερ/Καρλ Γίντρακ. Η εξέλιξη των σετ: 12-10, 11-9, 10-12, 11-13, 11-5, 13-15 και 12-10. Το χάλκινο μετάλλιο πήραν στο Χέρνινγκ οι Ρώσοι Μικάιλ Πάικοφ/Αλεξέι Λιβεντσόφ (που θυμίζουμε ότι στον γύρο των «16» απέκλεισαν το βράδυ της Παρασκευής τους Παναγιώτη Γκιώνη/Κώστα Παπαγεωργίου) δίνοντας συνέχεια στην ανάλογη διάκριση του 2011 και οι Ντιμίτρι Οβτσάροφ/Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ από τη Γερμανία και τη Λευκορωσία αντίστοιχα.

Στο διπλό γυναικών οι Ελιζαμπέτα Σαμάρα/Ντανιέλα Ντοντεάν φτιάχνουν τη δική τους παράδοση. Κατέκτησαν το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα, όμως ήταν στο πόντιουμ των νικητών και το 2011 (ασημένιο) και το 2010 (χάλκινο). Στο Χέρνινγκ προχώρησαν ως 1ο φαβορί, πάντως στον τελικό πέρασαν τεράστιες δυσκολίες μέχρι να κάμψουν τις Ουγγαρέζες Τζορτζίνα Πότα/Κριστίνα Τοτ με 4-3 σετ. Ενδεικτικό του πολύ ενδιαφέροντα αγώνα είναι ότι οι Ρουμάνες βρέθηκαν να χάνουν με 0-3, ενώ έσωσαν αρκετά ματς μπολ στο 6ο σετ, το οποίο έφτασε μέχρι το 21-19!!! Η εξέλιξη: 7-11, 8-11, 9-11, 11-7, 11-7, 21-19 και 11-5. Η Πότα και η Τοτ ήταν πρωταθλήτριες Ευρώπης του αγωνίσματος το 2008. Την 3η θέση μοιράστηκαν οι Ντόρα Μάνταραζ/Μπριτ Έρλαντ από την Ουγγαρία και την Ολλανδία αντίστοιχα και οι Κριστίν Σιλμπερέιζεν/Βου Γιαντούο από τη Γερμανία.

Στο απλό ανδρών ο Μπάστιαν Στέγκερ κατ’ αρχάς, που το μεσημέρι είχε αποκλείσει τον Γκιώνη με 4-3 ύστερα από «μαραθώνιο» αγώνα, φιγουράρει στα ημιτελικά. Προκάλεσε έκπληξη σε βάρος του Λευκορώσου Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ, τρεις φορές πρωταθλητή Ευρώπης του αγωνίσματος στο παρελθόν και νούμερο 3 του ταμπλό και για πρώτη φορά στην καριέρα του εξασφάλισε μετάλλιο σε αυτό το αγώνισμα στον θεσμό. Ο Στέγκερ κατέβαλλε τον Σαμσόνοφ με το εμφατικό 4-0. Επίσης, ο πολιτογραφημένος Κροάτης Ταν Ρούι Βου έκαμψε με 4-3 σετ το 2ο φαβορί του αγωνίσματος, τον Γερμανό Ντιμίτρι Οβτσάροφ. Ήταν μάλιστα, 3-1 πίσω στα σετ κι έκανε εντυπωσιακή ανατροπή. Λίγη ώρα πριν δοκίμασε δυσάρεστη έκπληξη ο επίσης Γερμανός Πάτρικ Μπάουμ. Ο φιναλίστ του αγωνίσματος στις δύο τελευταίες χρονιές αντιμετώπισε τον Άντριαν Κριζάν, τον νίκησε με 4-2, όμως ο αγώνας κατακυρώθηκε υπέρ του Ρουμάνου αθλητή. Έγινε έλεγχος στη ρακέτα του αριστερόχειρα Γερμανού, αποδείχτηκε πως ήταν αντικανονική μετά το κόλλημα των λαστίχων κι έτσι έχασε το ματς στα χαρτιά με αποβολή! Στα ημιτελικά το μεσημέρι ο Γερμανός Μπολ θ’ αντιμετωπίσει τον Κριζάν και ο Ταν τον Στέγκερ.

Στο απλό γυναικών, το πρωί στη 16άδα αποκλείστηκε το 1ο φαβορί του ταμπλό, η Ισπανίδα Σεν Γιανφέι. Τη νίκησε στα πέντε σετ η Γερμανίδα Κριστίν Σιλμπερέιζεν, η οποία όμως, λίγες ώρες μετά αποκλείστηκε από τη Λιου Για από την Αυστρία, επίσης στα πέντε σετ! Στα ημιτελικά πέρασαν δύο Γαλλίδες κινεζικής καταγωγής: Η Γι Φανγκ Ξιαν και η Λι Ξούε. Η Φανγκ κατέβαλλε στη 16άδα το 4ο φαβορί του ταμπλό, τη Ρουμάνα Σαμάρα και στην 8άδα την Ουγγαρέζα Πότα, νούμερο 11 του αγωνίσματος. Επίσης, η Λι υπερίσχυσε χτες το μεσημέρι του 2ου φαβορί του ταμπλό, της πολιτογραφημένης Γερμανίδας Βου Γιαντούο με 4-2 σετ, ενώ αργότερα απέκλεισε και τη Σουηδέζα Έκολμ, το νούμερο 10 του ταμπλό. Τα ζευγάρια των ημιτελικών είναι Λιου Για-Γι Φανγκ και Βικτόρια Πάβλοβιτς-Λι Ξούε.

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ