Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στη 13η θέση η Ελλάδα σε αγόρια και κορίτσια στο Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα

Sxoliko Malta_2018_Gerasimatou

Sxoliko Malta_2018_GerasimatouΈκαναν την προσπάθειά τους, έδωσαν δυνατές αναμετρήσεις, όμως δεν πέτυχαν κάτι ουσιαστικό οι σχολικές ομάδες του Παπαχαραλάμπειου Εκπαιδευτηρίου, που εκπροσώπησαν τη χώρα στην επιτραπέζια αντισφαίριση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Λυκείων. Η καθιερωμένη διοργάνωση είναι σε εξέλιξη από τη Δευτέρα στη Ζίρα της Μάλτας και με το ομαδικό ολοκληρώθηκε χτες το πρώτο μέρος της. Τόσο στους μαθητές όσο και στις μαθήτριες η Ελλάδα περιορίστηκε στη 13η θέση του τουρνουά. Δεν πέρασε στην πρώτη 8άδα από τα γκρουπ και συνέχισε σε παιχνίδια κατάταξης. Στο ομαδικό μαθητών τo ιδιωτικό σχολείο του Περιστερίου παρατάχθηκε με τους Νίκο Βλαχάκη, Δημήτρη Στάμου και Κωνσταντίνο Καραμαντζιάνη. Στο ομαδικό μαθητριών με τις αθλήτριες Ιωάννα Γερασιμάτου, Έλσα Τέρπου, Αγγελίνα Δεβελέκου και Ευαγγελία Τρωαδίτη. Στην τεχνική καθοδήγηση ήταν ο προπονητής του Γ.Ο. Περιστερίου Παλάσκας Νίκος Γιαννίτσας. Το Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα συνεχίζεται με το αγώνισμα του απλού, αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει εκπροσώπηση. Ωστόσο, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μετάσχουν αύριο και μεθαύριο σε φιλικού χαρακτήρα ατομικά παιχνίδια.

Στο ομαδικό αγοριών η χώρα πήρε μέρος αρχικά στο 2ο γκρουπ. Γνώρισε τρεις ήττες κι έμεινε στην 4η θέση. Στην πρεμιέρα λύγισε από τη Σλοβενία με 4-3. Στη 2η αγωνιστική έχασε από την επικεφαλής Κινεζική Ταϊπέι με 4-1 και στην 3η αγωνιστική κάμφθηκε ξανά 4-3 σε νέο ντέρμπι με το Ισραήλ. Στη δεύτερη φάση πέρασε σε παιχνίδια κατάταξης για τις θέσεις 13-18. Έγιναν δύο γκρουπ των 3ων ομάδων, η Ελλάδα νίκησε εύκολα 4-0 το Λουξεμβούργο και τη Βουλγαρία και κατέλαβε τη 13η θέση μαζί με την Αγγλία.

Στα κορίτσια η Ελλάδα αγωνίστηκε στην πρώτη φάση στο 3ο γκρουπ, το οποίο είχε 5 ομάδες. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές ηττήθηκε με 4-1 από την Κροατία (επικεφαλής) και με 4-2 από το Βέλγιο. Την Τρίτη οι διεθνείς μας νίκησαν το Ισραήλ με 4-2 κι έχασαν με το ίδιο σκορ από τη Σλοβακία για ν’ αρκεστούν τελικά στην 4η θέση. Συνέχισαν την Τετάρτη στα ματς κατάταξης 13-18 και αφού κατέβαλλαν με 4-0 τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Γεωργία πήραν τη 13η θέση μαζί με την Αγγλία. Πρέπει να σημειωθεί ότι πολύ γρήγορα η ελληνική ομάδα έμεινε χωρίς τη βοήθεια της Τέρπου. Έπειτα από το πρώτο παιχνίδι της η φετινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων ένιωσε αδιαθεσία. Πήγε στο ιατρείο του γυμναστηρίου, οι γιατροί μίλησαν για εξάντληση του οργανισμού κι από εκείνη τη στιγμή η αθλήτρια ξεκουράζεται στο ξενοδοχείο.

Sxolko Pagosmio_Malta_KaramantzianisΤο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα είναι καθιερωμένη διοργάνωση και γίνεται κάθε δύο χρόνια από την International School Sport Federation. Η Μάλτα το φιλοξενεί για δεύτερη φορά μέσα σε 10 χρόνια, στο πρόγραμμα υπάρχουν πολλά αθλήματα, αλλά τουλάχιστον στην επιτραπέζια αντισφαίριση δεν είναι καλή η διοργάνωση. Αυτό σχολίαζαν μέλη της ελληνικής αποστολής κι έφερναν παραδείγματα. Το βασικό είναι ότι ακυρώθηκαν οι αρχικοί όμιλοι του ομαδικού, ξανάγινε η κλήρωση και οι αποστολές ενημερώθηκαν απλά το βράδυ της Κυριακής. Η εξήγηση, που δόθηκε από την οργανωτική επιτροπή, ήταν ότι απέσυρε τη συμμετοχή της η Ινδία. Τη θέση της πήραν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αντί να γίνει μόνο η αντικατάσταση στον όμιλο της Ινδίας οι διοργανωτές έκαναν ξανά την κλήρωση και απλά τη γνωστοποίησαν. Ακολούθησαν διαμαρτυρίες από την Ελλάδα και άλλες χώρες, όμως ίσχυσαν οι νέοι όμιλοι. Μάλιστα με την αλλαγή προέκυψαν πιο δύσκολα γκρουπ για την Ελλάδα σε μαθητές και μαθήτριες κι αυτό δυσχέρανε άμεσα το έργο για πρόκριση στα προημιτελικά -ανεξάρτητα από το απρόοπτο πρόβλημα για τη γυναικεία ομάδα με την Τέρπου.

 

* Δύο αγωνιστικά στιγμιότυπα με τη Γερασιμάτου και τον Καραμαντζιάνη από τη σελίδα της διοργάνωσης στο facebook

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ