Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

«Τα παιδιά θα εγκαταλείψουν τον αθλητισμό». Κραυγή αγωνίας από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για την απόφαση του ΣτΕ

061

061Ψήφισμα εξέδωσε η γενική συνέλευση των σωματείων-μελών της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει ως αντισυνταγματικά τα προνόμια για την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στα Α.Ε.Ι. και τα Τ.Ε.Ι.. Εκφράζει τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία της για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα και επιχειρηματολογεί για τον κίνδυνο να υποχρεωθούν τα παιδιά να διακόψουν τον αθλητισμό. Στον επίλογο του ψηφίσματος η Γ.Σ. παρακαλεί την Πολιτεία να συνεργαστεί άμεσα με όλους τους αθλητικούς φορείς ώστε να βρεθεί νομικά αποδεκτή λύση και να προστατευτεί ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός «που τόσο περήφανους μας κάνει και που μας κληροδοτήθηκε με τρόπο αξιοζήλευτο». Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας:

«Η Γενική Συνέλευση των Σωματείων – Μελών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., στην τακτική της συνεδρίαση στις 31 Μαρτίου 2018, συζήτησε επισταμένα την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε ως αντισυνταγματικά τα προνόμια για την εισαγωγή των διακριθέντων αθλητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος:

«Με απόλυτο σεβασμό προς τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου της Χώρας, η Τακτική Γενική Συνέλευση των Σωματείων – Μελών της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, εκφράζει έντονο προβληματισμό και ανησυχία για το μέλλον του αθλήματος αλλά και εν γένει για την πορεία και εξέλιξη του Αθλητισμού στην Ελλάδα.

Την εποχή της υπέρ-απομόνωσης των νέων και της μοναχικότητας της διαδικτυακής επικοινωνίας που βαίνει αυξανόμενη, σε συνδυασμό με τους γνωστούς κινδύνους που ελλοχεύουν σε κάθε βήμα των νεαρών ανθρώπων, με την οικονομική κρίση, με την κοινωνική ένταση, με την κρίση αρχών και αξιών, με την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, εν μέσω αβάσταχτων, για το ανθρώπινο μέτρο, προβλημάτων, η εντατική ενασχόληση της νεολαίας με τον αθλητισμό πρέπει να προστατευτεί, για να προστατεύσει το σύνολο της κοινωνίας.

Την εποχή που η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί για τους αθλητές τη «διπλή καριέρα» (dualcareer) και σε παγκόσμιο επίπεδο τα Πανεπιστήμια προσφέρουν υποτροφίες στους πρωταθλητές επειδή πιστεύουν ότι αυτοί έχουν αναπτύξει μέσω του αθλητισμού – πρωταθλητισμού ιδιαίτερες ικανότητες, αντοχές και δεξιότητες, τα παιδιά μας θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν τον αθλητισμό, με δεδομένη την τρομερή εξέλιξη των τεχνικών όλων των αθλημάτων.

Νομικοί δεν είμαστε, κατά την ταπεινή μας κρίση και γνώμη και επειδή η φράση “έδοξεν τη Βουλή και τω Δήμω” μας γαλούχησε, αισθανθήκαμε, όχι βέβαια αρμόδιοι να νομοθετήσουμε αλλά να μιλήσουμε για τον κίνδυνο να κυριαρχήσει στον αθλητισμό μας ο ” φόβος”, ο εγκλωβισμός, που είναι εχθρός της ελπίδας, που διαλύει το σύνολο, αποσυναρμολογεί την ομάδα, αυτός που διαφθείρει και αναγορεύει το εγώ σε υπέρτατη αξία, αυτός που καλούνται καθημερινά να υπερνικούν οι αθλητές και οι αθλήτριες.

Καλούμε και παρακαλούμε την Πολιτεία να συνεργαστεί με όλους τους αθλητικούς φορείς, άμεσα, για να βρεθεί νομικά αποδεκτή λύση και να προστατευτεί ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός που τόσο περήφανους μας κάνει και που μας κληροδοτήθηκε με τρόπο αξιοζήλευτο.

Η άθληση εξυπηρετεί δημόσιο σκοπό, ας την προασπίσουμε».

 

Φωτό Παντελής Θεοδωράκης

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ