Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έτοιμοι για τον μεγάλο τελικό των Χανίων οι καλύτεροι των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων

Panellinio Paides_Korasides_2018_Xania_agonas_agorion

Panellinio Paides_Korasides_2018_Xania_agonas_agorionΈπειτα από οκτώ μήνες συναρπαστικής …περιήγησης σε διάφορους σταθμούς ανά την Ελλάδα ήρθε η ώρα για το κλείσιμο των φετινών αναπτυξιακών πρωταθλημάτων της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Προηγήθηκαν 11 όπεν και φτάσαμε στην τελευταία πράξη, η οποία περιλαμβάνει για 4η συνεχή χρονιά τον μεγάλο τελικό των τουρνουά και θα γραφτεί αύριο και μεθαύριο στα Χανιά. Είναι το ετήσιο αγωνιστικό ραντεβού, που ουσιαστικά συγκεντρώνει τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες στις ηλικιακές κατηγορίες τους και αποτελεί και μία δικαίωση των προσπαθειών τους. Στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού πρόκειται ν’ αγωνιστούν 85 παιδιά από 38 σωματεία όλης της χώρας και υπόσχονται συναγωνισμό και εξαιρετική ποιότητα αγώνων. Η υπέροχη πόλη των Χανίων από την πλευρά της έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί μέσα στο 2018 τρίτη διαφορετικού χαρακτήρα διοργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας κι ετοιμάζεται ν’ αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και στον τελικό των αναπτυξιακών. Τους αγώνες συνδιοργανώνουν η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο δήμος Χανίων, ενώ δίπλα τους θα έχει φυσικά σημαντική συμβολή και ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων.

Το σωματείο με τη μεγάλη παράδοση στο άθλημα οργάνωσε φέτος αγώνες για την Α1 εθνική κατηγορία ανδρών, όπως και την τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων. Τις δύο προηγούμενες χρονιές έκανε ανοιχτό τουρνουά μικρών ηλικιών και φέτος ζήτησε τον τελικό του θεσμού. Προώθησε επικοινωνιακά και αυτό το event, βλέπει προβολή από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και περιμένει στο γυμναστήριο φίλους και εκτός αθλήματος, στοιχείο, που θα είναι και το πιο σημαντικό. Άλλωστε, όπως συνέβη και στις προηγούμενες δύο διοργανώσεις στο νησί, συμμετοχή και σοβαρά κίνητρα έχουν και αθλητές του Ο.Α. Χανίων.

Στον τελικό ως γνωστόν, μπορούν να πάρουν μέρος μέχρι 16 αθλητές κι αθλήτριες ανά κατηγορία. Προκύπτουν με βάση την ειδική βαθμολογία των όπεν. Ο συγκεκριμένος αριθμός συμπληρώνεται στους νέους, στους παίδες, στις κορασίδες και στους παμπαίδες, ενώ στις νεάνιδες και τις παγκορασίδες, όπου οι προϋποθέσεις καλύφθηκαν από λιγότερα παιδιά, θα πάρουν 11 και 10 αθλήτριες αντίστοιχα. Προέρχονται από σωματεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Αλεξανδρούπολης, της Φλώρινας, των Χανίων, της Πάτρας, της Έδεσσας, της Καβάλας και της Κορινθίας.

Στο σάιτ των αναπτυξιακών και στο λινκ http://www.ttscore.io/event/97 υπάρχουν οι συμμετοχές, οι κληρώσεις και τα ωράρια των αγώνων και φυσικά οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από αύριο να βλέπουν και onlineαποτελέσματα. Η δράση θα λάβει χώρα σε 8 τραπέζια, ενώ το γυμναστήριο έχει ανοίξει από το απόγευμα για την προπόνηση των συμμετεχόντων.

Τα δύο πρώτα φαβορί ανά κατηγορία είναι ο Κωνσταντίνος Στάμου και ο Δημήτρης Στάμου στους νέους, η Ελισάβετ Τέρπου και η Ιωάννα Γερασιμάτου στις νεάνιδες, oΣωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος και ο Αλέξανδρος Μαδέσης στους παίδες, η Χρυσή Φωτιάδου και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις κορασίδες, ο Σωτήρης Μούσιας και ο Γιάννης Πιστόλας στους παμπαίδες, η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη και η Λεμονιά Γκαϊντατζή στις παγκορασίδες.

Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει κι εδώ ομίλους στην πρώτη φάση και προοδευτικό νοκ άουτ με διαβάθμιση στη συνέχεια.  Οι αγώνες αρχίζουν αύριο στις 09:30 με τους ομίλους των εφήβων. Το τελευταίο ωράριο της ημέρας έχει κανονιστεί για τις 17:30 με παιχνίδια νοκ άουτ. Την Κυριακή η έναρξη έχει δοθεί για τις 09:00 με αγώνες διαβάθμισης. Οι τελικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 14:30 και αμέσως μετά θα γίνουν οι απονομές επάθλων, αλλά και θα δοθεί στα παιδιά ό,τι άλλο προβλέπεται από την προκήρυξη της ομοσπονδίας.

 

* Ο Γιαννούτσος (στο σερβίς) και ο Αϊβατίδης σε φωτό από τα Χανιά και το πρόσφατο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ