Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αχτύπητη και στους άνδρες η Κίνα, πήρε τον 9ο σερί παγκόσμιο τίτλο

China men_trophy

China men_trophyΑπλά ασυναγώνιστη! Η Κίνα είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών και για το 2018 κι επιβεβαίωσε ότι ακόμα δεν έχει αντίπαλο! Στον τελικό στο Halmstad Arena έδωσε μία ακόμα …παράσταση και νίκησε κατά κράτος τη Γερμανία με 3-0. Το ότι άρχισε ως 2ο φαβορί αυτή τη φορά δεν άλλαξε το παραμικρό. Η υπερδύναμη του αθλήματος επιβλήθηκε με 3-0 σε όλους τους αγώνες της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (οκτώ συνολικά) και στον τελικό έχασε μόλις ένα σετ! Στην Κουάλα Λουμπούρ το 2000 είχε χάσει τελευταία φορά τον τίτλο από τη σημερινή διοργανώτρια Σουηδία. Από τότε είναι η απόλυτη κυρίαρχος. Κατέκτησε το 9ο χρυσό μετάλλιο στη σειρά και το 21ο συνολικά στην ιστορία του θεσμού. Γενικά έκανε και στο Χάλμσταντ το καλύτερο δυνατό, καθώς πήρε την πρωτιά και στις γυναίκες, όπως γίνεται σταθερά από το 2012. Η Γερμανία ήταν 1ο φαβορί στους άνδρες και ασφαλώς η επιτυχία της είναι ότι βρέθηκε γι’ άλλη μια φορά στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η κορυφαία διοργάνωση στο Χάλμσταντ ολοκληρώθηκε μπροστά σε περίπου 2.000 θεατές και ύστερα από οκτώ μέρες έντονης δράσης με 72 χώρες στους άνδρες και ισάριθμες στις γυναίκες. Το επόμενο ραντεβού για τις εθνικές ομάδες είναι το 2020 στο Μπουσάν της Κορέας.

Ο τελικός είχε ξεκάθαρο φαβορί την Κίνα. Θ’ αποκτούσε μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν στο εναρκτήριο ματς έκανε μία υπέρβαση, τρόπον τινά, ο Τίμο Μπολ κι επικρατούσε του Μα Λονγκ (όπως έχει κάνει στο παρελθόν). Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και «χρυσός» Ολυμπιονίκης όμως, ήταν αχτύπητος. Πήρε και το 2ο σετ παρότι βρέθηκε τρεις πόντους πίσω και τελικά επικράτησε με 3-0. Στο δεύτερο επί μέρους παιχνίδι ο Φαν Ζεντόνγκ δεν είχε καμία πίεση κόντρα στον αμυντικό Ρούεν Φίλους και μόνο στο τρίτο προέκυψαν δυσκολίες για την Κίνα. Ο Σου Σιν έχανε 1-0 σετ και 7-4 στο 2ο από τον Πάτρικ Φρανζίσκα. Εν τέλει ισοφάρισε στην παράταση και στη συνέχεια επέβαλε το παιχνίδι του. Η Κίνα πανηγύρισε το 21ο τρόπαιο σε 26 τελικούς του θεσμού.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Κίνα-Γερμανία 3-0:

Μα Λονγκ-Τίμο Μπολ 3-0 (11-4, 11-8, 11-3)

Φαν Ζεντόνγκ-Ρούεν Φίλους 3-0 (11-4, 11-5, 11-4)

Σου Σιν-Πάτρικ Φρανζίσκα 3-1 (9-11, 12-10, 11-7, 11-5)

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Κίνας Λιου Γκουοζένγκ (που έζησε την πρώτη διάκριση με τον νέο του ρόλο) είχε ακόμα στη σύνθεση της ομάδας τον Γουάνγκ Τσουκίν και τον Λιν Γκαογιουάν. O Λιου Γκουοζένγκ ήταν αθλητής στην εθνική ομάδα όταν η Κίνα έχασε προσωρινά τα πρωτεία και τα ξαναπήρε για να χτίσει σιγά-σιγά την κυριαρχία της. Όταν δηλαδή, έχασε τον τίτλο από τη Σουηδία το 2000 και επανήλθε στις πρωτιές το 2001. Ο προπονητής της εθνικής Γερμανίας Γιοργκ Ρόσκοπφ στηρίχτηκε επίσης στον Ντιμίτρι Οβτσάροφ και τον Μπάστιαν Στέγκερ. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν η Σουηδία και η Κορέα.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ