Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πόλος έλξης η «ημέρα πινγκ πονγκ» στη Δημητσάνα Αρκαδίας

Dimitsana imera_ping_pong_1

Dimitsana imera_ping_pong_1Πινγκ πονγκ σε εξωτερικό χώρο, μέσα στη φύση και σε πανέμορφο τουριστικό χωριό. Τί καλύτερο για να προβάλεις το άθλημα στην Dimitsana imera_ping_pong_2ψυχαγωγική του μορφή και να δώσεις σε όλους την ευκαιρία για παιχνίδι και χαλάρωση; Το περασμένο Σάββατο οργανώθηκε στη Δημητσάνα η «ημέρα πινγκ πονγκ» κι έγινε πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους. Την ιδέα είχε η Κατερίνα Βασιλογάμβρου. Η πρώην διεθνής αθλήτρια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και ομοσπονδιακή προπονήτρια την υλοποίησε μαζί με την παλιά συμπαίκτριά της Ειρήνη (Έρη) Σαραντάκη, η οποία διατηρεί στο υπέροχο χωριό της Αρκαδίας ξενώνα και καφέ-εστιατόριο. Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας σε συνεργασία με τον ΠΑΣ Αετών Γορτυνίας. Προσκλήθηκαν και βοήθησαν οι πρώην πρωταθλητές Ελλάδας στο άθλημα Γιάννης Κορδούτης και Διάνα Ζέρδιλα, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή της Α.Ε.Κ. Τρίπολης, η οποία παραχώρησε το ένα από τα δύο τραπέζια, που χρησιμοποιήθηκαν για το event. Τα τραπέζια στήθηκαν στη μικρή πλατεία, σε κεντρικό σημείο με εκπληκτική θέα.

Dimitsana imera_ping_pong_Vasilogambrou_me_paidiaΗ πρόσκληση στον απλό κόσμο να γνωρίσει κάπως καλύτερα το ολυμπιακό άθλημα και να δοκιμάσει τις ικανότητές του είχε μεγάλη ανταπόκριση. «Όλη η Δημητσάνα έπαιξε πινγκ πονγκ» έλεγαν οι διοργανωτές, μάλιστα η εκδήλωση τράβηξε και τα βλέμματα επισκεπτών του χωριού. Υπήρχε κινητικότητα έτσι κι αλλιώς στην περιοχή, όχι μόνο λόγω του διημέρου, αλλά και γιατί ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση με ιστορικά αυτοκίνητα.

Dimitsana imera_ping_pong_paidakia_se_mikroΑρχικά έγινε επίδειξη στα δύο τραπέζια από τον Κορδούτη, τη σύζυγό του Διάνα, τη Βασιλογάμβρου και τη Σαραντάκη (που είχε και την ονομαστική της εορτή). Οι Dimitsana imera_ping_pong_Kordoutis_deixneiειδικοί του αθλήματος το παρουσίασαν στους επισκέπτες, έδωσαν τις βασικές πληροφορίες και έλυσαν απορίες. Στη συνέχεια έγινε εκμάθηση στο ρομπότ προπόνησης, από το οποίο πέρασαν δεκάδες μικροί μαθητές και στο τέλος οργανώθηκε τουρνουά με μεγάλη συμμετοχή. Μάλιστα πήρε μέρος και ο αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Μπαξεβάνος. Υπήρχε για παιχνίδι κι ένα μίνι τραπέζι, με το οποίο επίσης διασκέδασε πολύς κόσμος. Οι διοργανωτές τύπωσαν και αναμνηστικά μπλουζάκια ενώ είχαν μουσική, που ενίσχυε την εορταστική ατμόσφαιρα.

Dimitsana imera_ping_pong_diorganotesΓια τους νεότερους, που δεν γνωρίζουν τη Σαραντάκη και για τους παλιούς, που δεν τη θυμούνται, να σημειώσουμε ότι ήταν γέννημα θρέμμα του Ζωγράφου και αγωνίστηκε στο Α.Κ. Ζωγράφου. Κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ομαδικού κορασίδων την περίοδο 1981-1982 με συμπαίκτριες την Κατερίνα Βασιλογάμβρου και την Άννα Ζωγράφου, ενώ είχε και τη 2η πανελλήνια θέση στο διπλό κορασίδων με την Κατερίνα την ίδια χρονιά. Έπαιξε και στην εφηβική ομάδα κι έκανε ακόμα προπόνηση στου Ζωγράφου όταν πρωτοήρθαν στην Ελλάδα και στο σωματείο αρχικά ο Καλλίνικος Κρεάνγκα κι έπειτα από λίγο καιρό ο Ντανιέλ Τσιόκας.

Τέλος για τη Ζέρδιλα, να προστεθεί επί τη ευκαιρία, ότι πήγε στη Δημητσάνα μετά τη σπουδαία εμπειρία στο Χάλμσταντ όπου με υποτροφία από τη διεθνή ομοσπονδία του αθλήματος πήρε μέρος στο Sport Science Conference του 2018, που έγινε ακριβώς πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού. Ήταν ανάμεσα στους συνέδρους και παρουσίασε ένα πόστερ με θέμα: «Η εξωτερική συναισθηματική αντίδραση και μετέπειτα απόδοση στην επιτραπέζια αντισφαίριση» (Outward emotional reaction and subsequent performance in table tennis).

 

* Στις φωτό, που ανέβηκαν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνονται σε ρόλο εκπαιδευτή η Βασιλογάμβρου και ο Κορδούτης, ενώ στην αναμνηστική με τους συντελεστές της εκδήλωσης η Σαραντάκη είναι η πρώτη από τα δεξιά

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ