Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο νούμερο 10 του κόσμου ο Σγουρόπουλος στην κατηγορία Under 18

DSC5181

 DSC5181Citius, Altius, Fortius. Οι διεθνείς πίνακες αξιολόγησης Μαΐου, που εξέδωσε για τις μικρές ηλικίες η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.), εμφανίζουν τον Γιάννη Σγουρόπουλο στο νούμερο 10 των νέων κι αυτή είναι η καλύτερη θέση στην καριέρα του! Έπειτα από τα δύο χρυσά μετάλλια στο βελγικό όπεν νέων και τους αγώνες του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ο 18χρονος άσος μπήκε πια στο Τοπ 10 της εφηβικής κατηγορίας εξακολουθώντας να εκφράζει το λατινικό «πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά». Και το γνωστό Ολυμπιακό σύνθημα ταιριάζει στην περίπτωσή του και για τον λόγο ότι ένας από τους κύριους στόχους του είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων 2018 όπου από καιρό έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή του! Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του καλοκαιριού στη Ρουμανία και το Ολυμπιακό τουρνουά του Οκτωβρίου στην Αργεντινή είναι οι μεγάλες προσκλήσεις στην τελευταία του χρονιά στην εφηβική κατηγορία και σαφώς μετράει να είναι στα πρώτα φαβορί με βάση την παγκόσμια κατάταξη. Από την έκδοση των νέων πινάκων της I.T.T.F. έχει επίσης σημασία το βαθμολογικό όφελος των εθνικών μας ομάδων ανδρών και γυναικών μετά τους πρόσφατους αγώνες στο Χάλμσταντ (ανέβηκαν στις θέσεις 35 και 61 αντίστοιχα), όπως και η μικρή πτώση της Μαλαματένιας Παπαδημητρίου στην κατηγορία των κορασίδων, όπου επίσης υπάρχει προοπτική διάκρισης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (πήγε στο νούμερο 26).

Στο ranking list αθλητών έως 18 ετών λοιπόν, ο Σγουρόπουλος είχε άνοδο τριών θέσεων. Φιγουράρει πλέον στο νούμερο 10 από το 13 του Απριλίου κι έχει 5.034 βαθμούς. Για την αντίστοιχη κατάταξη της ηπείρου μας υπολογίζεται στο νούμερο 4, καθώς από πάνω του βρίσκονται οι Ρουμάνοι Ράρες Σίπος, Κριστιάν Πλετέα (είναι στην 5η και την 6η θέση αντίστοιχα στον κόσμο) και ο Σουηδός Τρουλς Μέρεγκαρντ (Νο 9). Συνεπώς αυτή τη στιγμή συμπεριλαμβάνεται στα 4 πρώτα φαβορί για το Ευρωπαϊκό του Ιουλίου, όπου ως γνωστόν θα υπερασπιστεί τον περσινό τίτλο του. Στην ίδια ηλικιακή κατηγορία ο Γιάννης Δαμιανής είναι στο νούμερο 487, ο Κωνσταντίνος Στάμου και ο Ιάσωνας Κορδούτης στο 548, ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (που αγωνίστηκε στο πρόσφατο όπεν νέων της Γαλλίας) στο 640, ο Γεράσιμος Πετρής, ο Νίκος Κορδαλής και ο Δημήτρης Στάμου στο 672 και ο Κωνσταντίνος Λυκοστράτης στο 784.

Στις νεάνιδες η Ιωάννα Γερασιμάτου μετακινήθηκε στο νούμερο 131. Η Γεωργία Χατζάκη εμφανίζεται αυτόν τον μήνα στο 238, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο 266, η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στο 391, η Χριστίνα Αθανασοπούλου στο 400 και η Αγγελίνα Δεβελέκου με την Ευαγγελία Τρωαδίτη στο 565.

Στους πίνακες U15 υπάρχει μόνο στα κορίτσια ελληνική παρουσία. Η Παπαδημητρίου δεν ωφελήθηκε από τη συμμετοχή της στο διεθνές τουρνουά του Μετς, πάντως παραμένει σε πολύ καλές θέσεις. Με τους ίδιους βαθμούς (2.367) υποχώρησε στο νούμερο 26 από το 24 του Απριλίου. Για την Ευρώπη υπολογίζεται τώρα στη 15η θέση, άρα στο προσεχές Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπορεί κάλλιστα να βρεθεί στα 16 φαβορί του απλού κορασίδων. Η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, που επίσης μετείχε στο όπεν της Γαλλίας, πήγε στο νούμερο 60 από το 54. Από κει και πέρα η Χρυσή Φωτιάδου μετακινήθηκε στο νούμερο 122, η Ζωή Αγγελίδου στο 407 και η Μαρία-Ανελίζε Βαμβακάκη στο 444.

Τέλος, στο ranking list των αθλητών κάτω των 21 ετών ο Σγουρόπουλος κατέβηκε στο νούμερο 76 από το 69 του Απριλίου, όπως και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης στο 90 (από το 86). Λίγο παραπάνω πήγε ο Δημήτρης Κορδούτης (στο 241 από 243), ενώ δεν υπάρχει Ελληνίδα αθλήτρια στον αντίστοιχο δημοσιευμένο πίνακα των γυναικών.

* Πήραν κάποιους βαθμούς και οι εθνικές μας ομάδες μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και βρέθηκαν ψηλότερα στο World Team Ranking. Η εθνική ανδρών, που εμφάνισε απολογισμό 4 νίκες και 2 ήττες στο Χάλμσταντ, πήγε στο νούμερο 35 με 196 βαθμούς από το 36 και τους 188 βαθμούς του Απριλίου. Η εθνική γυναικών, που είχε 3 νίκες και 3 ήττες στην κορυφαία διοργάνωση, μετακινήθηκε στο νούμερο 61 με 114 βαθμούς όταν τον περασμένο μήνα ήταν στο 66 με 102 βαθμούς.

 

* Ο Σγουρόπουλος από τον φετινό αγώνα με το Λουξεμβούργο στο Σ.Ε.Φ. σε φωτό του Πέτρου Βήττα.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ