Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στη Σλοβακία την ερχόμενη εβδομάδα Χατζηλυγερούδη και Κανάρη

Kanari 1

Kanari 1Μία ακόμα εκπροσώπηση, μέσα σε διάστημα δύο μηνών, θα έχει η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση σε διεθνές τουρνουά μικρών ηλικιών. Η συμμετοχή καθίσταται ξανά εφικτή από τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, ο οποίος θα έχει την άλλη εβδομάδα δύο επίλεκτες αθλήτριές του στο όπεν νέων και παίδων της Σλοβακίας. Τη Γεωργία Χατζηλυγερούδη και τη Χριστιάνα Κανάρη(φωτό), που θ’ αγωνιστούν στην ηλικιακή κατηγορία των κορασίδων, στην οποία ανήκουν μέχρι το τέλος του 2012. Το τουρνουά θα γίνει στην Μπρατισλάβα από τις 2 έως τις 4 Νοεμβρίου και συμπεριλαμβάνεται στη σειρά του World Junior Circuit της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.).

Τα καθιερωμένο όπεν περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του ομαδικού, του απλού και του διπλού. Έχει υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να μετρήσουν τις ικανότητές τους μέσα από μία σειρά αγώνων. Το ομαδικό θα γίνει με το σύστημα «κορμπιγιόν» κι έτσι αρκούν οι δύο αθλήτριες για να συγκροτήσουν την ελληνική ομάδα. Η Χατζηλυγερούδη και η Κανάρη (που παρεμπιπτόντως βρίσκονται στο νούμερο 1 και το νούμερο 3 αντίστοιχα στον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης των κορασίδων) είχαν μετάσχει πριν από δύο μήνες στο βουλγαρικό όπεν του Άρντινο. Την τεχνική καθοδήγηση και στη Σλοβακία θ’ αναλάβει ο προπονητής του καβαλιώτικου σωματείου Γιάννης Σταύρου. Να σημειωθεί ακόμα ότι τον περασμένο Μάρτιο η Ελλάδα είχε κι άλλη παρουσία στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης και συγκεκριμένα στο όπεν παίδων και παμπαίδων του Μαλάσκι, ενώ στην τρέχουσα σεζόν εκτός από τη Βουλγαρία έχει καταγραφεί συμμετοχή σε τουρνουά μικρών ηλικιών στη Σερβία και τη Γαλλία. Τέλος, η Μπρατισλάβα έχει παράδοση στη διοργάνωση τέτοιων αγώνων και μάλιστα το 2010 είχε φιλοξενήσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ 3Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ  

Στην κορυφή της Α΄κατηγορίας της Γαλλίας παρέμεινε η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα μετά τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής, που έγιναν το βράδυ της Τρίτης. Οι πρώην πρωταθλητές Γαλλίας νίκησαν στην έδρα τους τη Μπαγιάρ Αρζεντάν με 4-1, έκαναν το 3 στα 3 και βρίσκονται στο ρετιρέ της κατάταξης μαζί με την Ποντουάζ και τη Σαρτρ. Ο Κρεάνγκα σημείωσε δύο νίκες με 3-0 σετ, πρώτα απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο κι έπειτα κόντρα στον Κινέζο Κάι Λιου. Η Ανζέ του Παναγιώτη Γκιώνη σημείωσε την πρώτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα και ήταν εναντίον της Ιστρ εκτός έδρας με 4-0. Εύκολο έργο είχε και ο Γκιώνης στο ατομικό του ματς με αντίπαλο τον Αντουάν Χατσάρ.

Χτες βράδυ έγινε η 3η αγωνιστική και στη Β΄ κατηγορία της Γαλλίας. Στους άνδρες η Αμικάλ Λεβιγέν του Κώστα Λαγογιάννη κατέβαλλε εκτός έδρας τη Μπρουίλ με 4-1. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε μία νίκη (εναντίον του Πολ Γκοζί) και μία ήττα (από τον Λουντοβίκ Μπερνί). Η Μετς του Τάσου Ρηνιώτη απέσπασε ισοπαλία 3-3 από τη Βιλνέβ εκτός έδρας. Ο 29χρονος διεθνής μας νίκησε τον Τζέρεμι Πετιό κι έχασε από τον πολιτογραφημένο Ουκρανό Κου Λέι. Η Φοντενέι του Κώστα Παπαγεωργίου αγωνίστηκε ως φιλοξενούμενη με τη Ρουέν και κάμφθηκε με 4-1. Ο Παπαγεωργίου έχασε αρχικά από τον Τσέχο Γιόζεφ Σίμονσικ και νίκησε στη συνέχεια τον Σέρβο Μάρκο Γέφτοβιτς.

Στη βαθμολογία η Αμικάλ βρίσκεται στην 1η θέση ισόβαθμη με Νις, Καέν, Μορέν και Ρουέν στους 7 βαθμούς. Η Φοντενέι είναι 8η με 5 βαθμούς και η Μετς 10η και τελευταία με 4. Να σημειωθεί ότι η πρώτη αναμέτρηση, που θα φέρει αντιμέτωπους στη Γαλλία Έλληνες αθλητές, θα γίνει στις 13 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής η Αμικάλ Λεβιγέν του Λαγογιάννη θα υποδεχτεί τη Μετς του Ρηνιώτη.

Στη Β΄γαλλική κατηγορία η Ελανκούρ της Μαρίας Χριστοφοράκη λύγισε από τη Μποσάμπ εντός έδρας με 4-2. Στη βαθμολογία είναι 3η με 7 βαθμούς μαζί με άλλες τρεις ομάδες. Η Πειραιώτισσα πρωταθλήτρια υπέστη χτες δύο ήττες, πρώτα από τη Γαλλίδα Οντρέ Ματενέ και μετά από τη Λίνα Μισικονίτε από τη Λιθουανία.

Το περασμένο Σάββατο συνεχίστηκε με την 3η αγωνιστική και η Γ΄κατηγορία της χώρας. Στο γκρουπ Α της National 1 η Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 του Γιώργου Φραγκούλη έδωσε ντέρμπι εκτός έδρας με την Τουρ και γνώρισε την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα με 11-9. Παράλληλα, γνώρισε τις πρώτες ήττες του στη διοργάνωση και ο νεαρός διεθνής. Στο απλό σημείωσε μία νίκη και δύο ήττες, ενώ αγωνίστηκε με επιτυχία και στο διπλό. Η Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 οπισθοχώρησε στην 3η θέση της κατάταξης με 7 βαθμούς.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ