Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η αποστολή της εθνικής γυναικών για τον επικείμενο αγώνα με τη Νορβηγία

Greece-England Zavitsanou-Ho_Tin

Greece-England Zavitsanou-Ho_TinΟι σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας γυναικών είναι αλλεπάλληλες τον τελευταίο καιρό και μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Χάλμσταντ η προσοχή στρέφεται ξανά στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019. Την ερχόμενη Τρίτη, 22 του μήνα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δίνει το κρίσιμο εκτός έδρας ματς με τη Νορβηγία για την 3η αγωνιστική του 6ου γκρουπ στο επίπεδο Β των προκριματικών. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος ανακοίνωσε τις τρεις αθλήτριες, στις οποίες θα βασιστεί για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και είναι η Κατερίνα Τόλιου, η Γεωργία Ζαβιτσάνου και η Κωνσταντίνα Παρίδη. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Τρόντχαϊμ το απόγευμα της Τρίτης. Η αποστολή θ’ αναχωρήσει νωρίς το πρωί της Δευτέρας και μέσω Φρανκφούρτης και Όσλο αναμένεται να φτάσει στην πόλη της κεντρικής Νορβηγίας το απόγευμα.

Από τα τέλη Φεβρουαρίου, που άρχισε το στάδιο 1 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, Ελλάδα και Νορβηγία έχουν δώσει από ένα ματς στο γκρουπ και αμφότερες ηττήθηκαν με 3-1 από την Αγγλία. Η κρισιμότητα του πρώτου μεταξύ τους αγώνα έγκειται στο ότι η 2η θέση του γκρουπ δίνει την πρόκριση για το στάδιο 2. Η εθνική μας είχε χάσει 3-1 στον Πειραιά τον περασμένο μήνα από την Αγγλία και ξέρει ότι είναι πολύ δύσκολο πια να της «αρπάξει» την πρωτιά στο γκρουπ. Βασικός της στόχος λοιπόν, είναι τώρα να τερματίσει πάνω από τη Νορβηγία και να διεκδικήσει στο επόμενο στάδιο την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι Σκανδιναβοί θα δώσουν εορταστικό χαρακτήρα στη συνάντηση. Πρώτον γιατί θα την πραγματοποιήσουν παράλληλα με τον αγώνα της ανδρικής εθνικής τους ομάδας κόντρα στο Ισραήλ για την ίδια διοργάνωση και δεύτερον γιατί επέλεξαν ως τόπο διεξαγωγής καινούργιο αθλητικό κέντρο στο όμορφο Τρόντχαϊμ.

* Οριστικά στον τελικό του πρωταθλήματος Τσεχίας η Οστράβα του Παναγιώτη Γκιώνη. Στον τρίτο ημιτελικό των πλέι οφ κατέβαλλε με 4-2 εκτός έδρας τη Χράντεκ Κράλοβε και με συνολικό σκορ 3-0 νίκες πέρασε στον τελικό των πλέι οφ. Ο Γκιώνης έδωσε δύο ματς, αρχικά έχασε 3-2 από τον Μάρτιν Όλενικ και μετά νίκησε 3-0 τον Μάρτιν Κόμπλιζεκ. Όπως αναμενόταν, αντίπαλος της Οστράβα στην καθοριστική «μάχη» θα είναι η Ελ Νίνο, η οποία επιβλήθηκε και εκτός έδρας της Σοκόλ Κράλοβε με 4-0 και είχε επίσης συνολικό σκορ 3-0. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου.

* Τις βάσεις για την κατάκτηση του τίτλου στη Σουηδία εξάλλου, έβαλε χτες η Στόρφορς της Κατερίνας Τόλιου. Στον πρώτο τελικό έκαμψε εντός έδρας την Έσλοβ με 5-1 και είχε μεγάλη πρωταγωνίστρια την πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών, η οποία σημείωσε δύο νίκες. Το ολοκληρωμένο ρεπορτάζ θα δημοσιευτεί αυτές τις ημέρες διότι αύριο διεξάγεται ο δεύτερος τελικός στην έδρα της Έσλοβ.

* Προωθείται νέα αλλαγή για τα Παγκόσμια πρωταθλήματα και θα περιλαμβάνει προκριματική φάση… Κατά τη συνεδρίασή του στις αρχές Μαΐου στο Χάλμσταντ, στο περιθώριο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ομαδικού, το διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) ενέκρινε νέα ιδέα για το μέλλον του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η πρόταση αναφέρει ότι ο θεσμός θα έχει πρώτα τα ηπειρωτικά στάδια, τα οποία θα τροφοδοτούν τις συμμετοχές για τα τελικά «γεγονός που σημαίνει ότι θα επεκταθεί το παγκόσμιο αποτύπωμα και θα διασφαλιστεί η σημαντική αύξηση στον αριθμό των ενώσεων-μελών, που θα συμμετέχουν στα Παγκόσμια πρωταθλήματα», όπως ανέφερε η I.T.T.F. στο ρεπορτάζ της. Η τελική φάση στα Παγκόσμια πρωταθλήματα ατομικών αγωνισμάτων, που γίνονται στις μονές χρονιές (2017, 2019, 2021 κ.ο.κ.) θα περιλαμβάνει νοκ άουτ με 128 άνδρες και 128 γυναίκες, από 64 ζευγάρια στο διπλό και 128 ζευγάρια στο διπλό μικτό. Τα Παγκόσμια πρωταθλήματα ομαδικού θα έχουν στην τελική φάση από 32 χώρες σε άνδρες και γυναίκες…Το σύστημα για το πώς θα διεξάγονται οι τελικές φάσεις θ’ αποφασιστεί του χρόνου στη Βουδαπέστη (στο περιθώριο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ατομικών) «με την I.T.T.F. να δεσμεύει εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους των ηπείρων ώστε να παρουσιάσουν ισχυρές, επαγγελματικές και δίκαιες προτάσεις».

 

* Φάση από το πρόσφατο ματς Ελλάδας-Αγγλίας και το παιχνίδι της Ζαβιτσάνου με τη Χο Τιν (φωτό Γιώργος Μπαρμπέρης).

                                       

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ