Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τρία μετάλλια για την ελληνική αποστολή σε διεθνές τουρνουά Α.Με.Α. στη Βουλγαρία

Boulgarian Open_AMEA_Hellenic_apostoli

Boulgarian Open_AMEA_Hellenic_apostoliΈνα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια ήταν ο εξαιρετικός απολογισμός για την ελληνική πλευρά από το 4ο διεθνές τουρνουά επιτραπέζιας Boulgarian Open_AMEA_megalo_planoαντισφαίρισης αθλητών με αναπηρίες, που διοργάνωσε στη Βάρνα το τοπικό σωματείο Nikea ParaSports Club, με την αρωγή της Βουλγαρικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Ο νεαρός Αλέξανδρος Διακουμάκος αναδείχτηκε νικητής στο απλό της κλάσης 10 (σ.σ. των ορθίων), ενώ πήρε και την 3η θέση στο ομαδικό των κλάσεων 8-10 με συμπαίκτη τον Στράτο Πετρόπουλο. Επίσης, ο Κωνσταντίνος Κάπας πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο απλό της κλάσης 8.

Το καθιερωμένο τουρνουά είχε την επωνυμία Varna Seagul International Para Table Tennis Cup 2018 και περιελάμβανε τις κατηγορίες 5 ως 10. Ολοκληρώθηκε προχτές και πήραν μέρος συνολικά 36 αθλητές από 6 βαλκανικές χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα, Σερβία, Μαυροβούνιο και F.Y.R.O.M.).

Boulgarian Open_AMEA_Diakoumakos_xrisosΣτο απλό της κλάσης 10 ο αθλητής του Π.Α.Σ.Κ.Α. κατέλαβε πανηγυρικά την 1η θέση, καθώς δεν έχασε ούτε σετ στα συνολικά 6 παιχνίδια του! Κυριάρχησε με 4 νίκες στο γκρουπ, αργότερα στα ημιτελικά επιβλήθηκε του Βούλγαρου Ατανάσοφ με 3-0 σετ και στον τελικό ξεπέρασε με το ίδιο σκορ τον Σέρβο Β. Γιοβάνοβιτς.

Στο ομαδικό συνεργάστηκαν ο Διακουμάκος και ο αθλητής του σωματείου «Εν Σώματι Υγιεί» Βέροιας Στράτος Πετρόπουλος. Η ελληνική ομάδα Boulgarian open_AMEA_aponomi_omadikoπέρασε στα ημιτελικά χωρίς να χάσει επί μέρους αγώνα (σκορ 2-0 σε 4 αγώνες) κι εκεί ηττήθηκε με 2-1 από τη Ρουμανία, η οποία στη συνέχεια κατέκτησε την πρωτιά. Στον «μικρό» τελικό το ελληνικό δίδυμο επικράτησε εύκολα της Βουλγαρίας με 2-0 και κατετάγη 3ο.

Boulgarian Open_AMEA_Kapas_aponomiΣτην κατηγορία 8 των ορθίων ο Κάπας, αθλητής επίσης του «Εν Σώματι Υγιεί», κατέλαβε την 3η θέση. Ψηλότερά του βρέθηκαν ο Σέρβος Ν. Γιοβάνοβιτς και ο Ρουμάνος Μπορολεάνου, από τους οποίους κάμφθηκε με 3-0 σετ.

Ακόμα, στο ατομικό της κλάσης 10 ο Πετρόπουλος είχε 1 νίκη και 4 ήττες στον όμιλο, ενώ στο ομαδικό των κλάσεων 8-10 ο Κάπας αγωνίστηκε με τον Βούλγαρο Μάνοφ και αποκλείστηκαν στα γκρουπ χωρίς νίκη. Αρχηγός αποστολής ήταν ο Αλέξανδρος Καραϊωσήφ, που είναι προπονητής Α.Με.Α.

 

* Φωτογραφικό υλικό από το blog του σωματείου “Εν Σώματι Υγιεί”

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ