Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Επικράτησε με 3-1 μέσα στη Νορβηγία η εθνική γυναικών

Norway Hellas_ta_koritsia_se_kathedriko

Norway Hellas_ta_koritsia_se_kathedrikoΈκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο στάδιο 2 των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019 η εθνική ομάδα γυναικών. Για την 3η (και τελευταία στον 1ο γύρο) αγωνιστική των ομίλων στο επίπεδο Β των προκριματικών κατέβαλλε απόψε τη Νορβηγία με 3-1 μέσα στο Τρόντχαϊμ και βρέθηκε μόνη στη 2η θέση του 6ου γκρουπ. Εξασφάλισε μάλιστα και καλή διαφορά στα σετ, συνεπώς απέκτησε μεγάλο προβάδισμα για το αντίστοιχο ματς του 2ου γύρου την προσεχή σεζόν. Εφόσον διατηρηθεί τουλάχιστον στη 2η θέση τότε θα περάσει στο επόμενο στάδιο και θα διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Έπειτα από το σημερινό αποτέλεσμα η Αγγλία προηγείται στο γκρουπ με 4 βαθμούς, η Ελλάδα ακολουθεί με 3, ενώ η Νορβηγία είναι στην τελευταία θέση με 2 βαθμούς. Στον σημερινό αγώνα σημείωσε δύο νίκες η πρώτη αθλήτρια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, η Κατερίνα Τόλιου, ενώ από τη θέση 3 είχε νικηφόρο αποτέλεσμα και η Γεωργία Ζαβιτσάνου. Στις λεπτομέρειες κάμφθηκε στο εναρκτήριο ματς η Κωνσταντίνα Παρίδη. Ο αγώνας είχε ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ (https://www.youtube.com/watch?v=gOEp-SFQWYg&feature=youtu.be το λινκ για όσους θέλουν να δουν το βίντεο).

«Τα κορίτσια έπαιξαν αρκετά καλά και μπορούσαμε να επικρατήσουμε και με 3-0. Δείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Νορβηγία και θα έλεγα ότι πέρα από το πρώτο παιχνίδι, το οποίο χάσαμε οριακά, δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα. Υπήρχε διαφορά δυναμικότητας και αποδείχτηκε στο τραπέζι», σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος και πρόσθεσε: «Κάναμε ουσιαστικό βήμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Επιπλέον το αποτέλεσμα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κυνηγήσουμε ακόμα και την πρωτιά στον όμιλο μ’ ένα πολύ καλό παιχνίδι στην Αγγλία αν και ξέρουμε ότι αυτή η προσπάθεια είναι εξαιρετικά δύσκολη ύστερα από την ήττα μας με 3-1 στην Αθήνα».

Τον αγώνα άρχισε από ελληνικής πλευράς η Κωνσταντίνα Παρίδη (νούμερο 416 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη). Αντιμετώπισε την πρώτη αθλήτρια της οικοδέσποινας χώρας, την Ίλκα Ντόβαλ (Νο 183) και κάμφθηκε με 3-2. Αρχικά βρέθηκε να χάνει 0-2. Στο 3ο σετ απέκτησε μικρή διαφορά κι όταν η Ντόβαλ μείωσε σε 10-9 ο Κωστόπουλος πήρε τάιμ άουτ. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών κατέκτησε τον επόμενο πόντο και το σετ και αργότερα ισοφάρισε με σταθερή απόδοση. Στο 5ο σετ όμως, η 19χρονη Σκανδιναβή έκανε πολύ δυνατή εκκίνηση, προηγήθηκε 5-1 στην αλλαγή πλευρών και το αξιοποίησε.

Από τη θέση 1 συνέχισε τον αγώνα η Κατερίνα Τόλιου (Νο 170). Με την σταθερή της άμυνα είχε την υπεροχή απέναντι στην αριστερόχειρα Ρεμπέκα Κάρλσεν (Νο 330) κι έφτασε στη νίκη με 3-0 σετ. Ειδική αναφορά χρειάζεται μόνο για το 2ο σετ. Εκεί η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών ήταν πίσω στο σκορ με 3-7 και πέτυχε την ανατροπή. Έσωσε και σετ μπολ κι όταν πια έκανε το 2-0 στην παράταση φάνηκε να έχει κριθεί η υπόθεση νίκη.

Τρίτη στη σειρά αγωνίστηκε η Γεωργία Ζαβιτσάνου (Νο 403) και κλήθηκε επίσης να επιβεβαιώσει ότι είχε ξεκάθαρο πλεονέκτημα κόντρα στη Ρίκε Σκέιτ (Νο 541) και να δώσει το προβάδισμα στην Ελλάδα. Όντως η Ζαβιτσάνου έπαιξε με την κατάλληλη προσοχή και συγκέντρωση, πέρασε τα χτυπήματά της και επιβλήθηκε με 3-0 σετ μίας αθλήτριας, που βρίσκεται ακόμα στην ηλικιακή κατηγορία των νεανίδων. Αμφίρροπο ήταν το 2ο σετ, αλλά η 25χρονη πρωταθλήτριά μας βρήκε γρήγορα τις λύσεις και απέφυγε την ισοφάριση.

Στον επόμενο αγώνα η Τόλιου τέθηκε αντιμέτωπη με την Ντόβαλ. Με τον τρόπο παιχνιδιού της δημιούργησε πολλά προβλήματα στην αντίπαλό της και απέκτησε αμέσως τον έλεγχο. Μειώνοντας τα λάθη στο ελάχιστο πέτυχε μία ακόμα νίκη με 3-0 και ουσιαστικά ένιωσε γερή αντίσταση μόνο στο 2ο σετ όπου χρειάστηκε να κάνει και μίνι ανατροπή.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Νορβηγία-Ελλάδα 1-3:

Ίλκα Ντόβαλ-Κωνσταντίνα Παρίδη 3-2 (11-8, 11-2, 9-11, 5-11, 11-3)

Ρεμπέκα Κάρλσεν-Κατερίνα Τόλιου 0-3 (7-11, 10-12, 3-11)

Ρίκε Σκέιτ-Γεωργία Ζαβιτσάνου 0-3 (5-11, 8-11, 7-11)

Ντόβαλ-Τόλιου 0-3 (2-11, 9-11, 6-11)

Ο επόμενος αγώνας της Ελλάδας στη διοργάνωση είναι προγραμματισμένος για τις 20 Νοεμβρίου στην Αγγλία. Θα είναι στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 6ου γκρουπ.

 

* Στη φωτό η Ζαβιτσάνου (από τα αριστερά), η Παρίδη και η Τόλιου μπροστά από τον καθεδρικό ναό στο Τρόντχαϊμ, τον μεγαλύτερο της Βόρειας Ευρώπης

                                      

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ