Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το Ρουφ 80 στα αγόρια και ο Ολυμπιακός στα κορίτσια τον πανελλήνιο τίτλο στο παμπαιδικό

Pampaides omadiko_2018_aponomi

Pampaides omadiko_2018_aponomiΤο Ρουφ 80 στους παμπαίδες και ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. στις παγκορασίδες αναδείχτηκαν σήμερα στην Καβάλα πρωταθλητές Ελλάδας στοPampaidiko 2018_koritsia_omadiko_aponomi ομαδικό για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018. Το αθηναϊκό σωματείο έκανε καταπληκτική πορεία από τη 2η θέση των φαβορί και με νίκες 3-0 σε όλα τα παιχνίδια έφτασε στον συγκεκριμένο τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία του. Στον τελικό κατέβαλλε με 3-0 τον Φάρο Αλεξανδρούπολης. Πρωτόγνωρη αυτή η διάκριση και για την ομάδα παγκορασίδων του Ολυμπιακού, που επίσης ήταν 2ο φαβορί. Στον αμφίρροπο τελικό λύγισε με 3-2 τον …οικοδεσπότη Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας κι έκανε το βήμα παραπάνω σε σχέση με τον τελικό της περσινής διοργάνωσης. Με τους τελικούς έκλεισε το πρώτο μέρος του Πανελληνίου πρωταθλήματος στο κλειστό γυμναστήριο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και η συνέχεια δίνεται με τα ατομικά αγωνίσματα. Να σημειωθεί ότι ο τελικός των κοριτσιών προβλήθηκε σε livestreamingμέσα από τη σελίδα του καβαλιώτικου σωματείου στο facebook (https://www.facebook.com/aseakavalas/) και ζωντανή μετάδοση θα υπάρχει και στους αυριανούς τελικούς των ατομικών.

Και στις δύο κατηγορίες έφτασαν τα πρώτα φαβορί στον τελικό και έλειψαν οι εκπλήξεις. Δεν έλειψαν όμως, οι δυνατές αναμετρήσεις και το όμορφο θέαμα από τους καλύτερους αθλητές και τις αθλήτριες της κατηγορίας. Στα αγόρια το δίδυμο του Ρουφ 80 εμφανίστηκε σε πολύ καλή κατάσταση κι ακόμα και στον τελικό, κόντρα στο νούμερο 1 του αγωνίσματος, κατάφερε να επιβληθεί 3-0 χάνοντας μόλις ένα σετ. Η μεγάλη επιτυχία για την Αλεξανδρούπολη, έγκειται στο ότι εμφανίστηκε στον τελικό των παμπαίδων για τρίτη χρονιά στη σειρά! Πέρσι και πρόπερσι με τον Εθνικό (το 2017 κατέκτησε την πρωτιά) και φέτος με το συγγενικό του σωματείο, τον Φάρο.

Το Ρουφ 80 πήρε την πρωτιά στο 2ο γκρουπ με νίκες 3-0 κόντρα στη Δόξα Πεύκης και τον Α.Ο. Θερμαίος Θέρμης. Στα προημιτελικά ξεπέρασε τον Ο.Ε.Α. Έδεσσας με 3-0 και σήμερα στα ημιτελικά τον Φαέθωνα Πάτρας με το ίδιο σκορ. Στην τεχνική καθοδήγηση είχε τον Άρη Τσακίρογλου.

Ο Φάρος Αλεξανδρούπολης επικράτησε αρχικά στο 1ο γκρουπ. Εκεί έκαμψε τον Ο.Ε.Α. Έδεσσας και τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης με 3-0. Στην 8άδα χτες νίκησε 3-0 τη Φιλία Ορεστιάδας και σήμερα τις Σάρισες Φλώρινας με 3-1. Στο ρόστερ της ομάδας ήταν και ο Ευάγγελος Δερνεξής. Προπονητής του Φάρου είναι ο Άγγελος Τσίμας. Την 3η θέση πήραν ο Φαέθων και οι Σάρισες. Στην ομάδα της Πάτρας ο Γιάννης Ξουρίδας βασίστηκε στον Γιάννη Μαστρογιάννη και τον Ανδρέα Καραμπελιά. Στην ομάδα της Φλώρινας ο Λίβιου Πρεντόακα στηρίχτηκε στον Σωτήρη Μούσια και τον Ζαχαρία Ελσαμί.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Ρουφ 80-Φάρος Αλεξανδρούπολης 3-0:

Ηλίας Κερασίδης-Γιώργος Κάλλιας 3-0 (13-11, 11-4, 11-6)

Γιάννης Μαλαμούδης-Γιάννης Πιστόλας 3-1 (11-7, 6-11, 11-6, 11-6)

Κερασίδης/Μαλαμούδης-Πιστόλας/Κάλλιας 3-0 (11-6, 11-7, 11-6)

Pampaidiko telikos_pagorasidon_Gkaintzatzi-MeramvelliotakiΣτις παγκορασίδες η πορεία του αγωνίσματος ήταν η αναμενόμενη και στον τελικό έφτασαν η Καβάλα και ο Ολυμπιακός. Μπορεί τα τέσσερα πρώτα επί μέρους ματς να κρίθηκαν στα τρία σετ, αλλά ο αγώνας είχε σασπένς μέχρι το τέλος, πολλά όμορφα ράλι και έντονες αλλαγές συναισθημάτων, κυρίως φυσικά για τα κοριτσάκια. Επιπλέον, έδιναν άλλο χρώμα στην αναμέτρηση οι εκδηλώσεις περίπου 40 φίλων του τοπικού Α.Σ.Ε.Α., που ήταν στην εξέδρα. Ο τελικός έφτασε στο 2-2 κι εκεί η Καφάτου (που πέρσι πανηγύρισε τον ίδιο τίτλο με τον Ο.Ε.Α Έδεσσας) χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό. Στη «μάχη» του πάγκου ήταν ο Γιώργος Χριστοφοράκης για τον Ολυμπιακό και ο Γιάννης Σταύρου για τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Ολυμπιακός-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας 3-2:

Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη-Φωτεινή Δημητριάδη 3-0 (11-7, 11-6, 11-5)

Νεφέλη Καφάτου-Λεμονιά Γκαϊντατζή 0-3 (3-11, 4-11, 9-11)

Μεραμβελλιωτάκη/Καφάτου-Δημητριάδη/Γκαϊντατζή 3-0 (11-9, 11-7, 11-6)

Μεραμβελλιωτάκη-Γκαϊντατζή 0-3 (7-11, 9-11, 4-11)

Καφάτου-Δημητριάδη 3-1 (11-5, 11-8, 7-11, 12-10)

Στην πορεία του μέχρι τον τελικό ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε αρχικά την ανωτερότητά του στο 2ο γκρουπ. Με νίκες 3-0 εναντίον του Αίαντα Ευόσμου, της Ελευσίνας και του Ο.Α. Χανίων πήρε την 1η θέση. Στα ημιτελικά σήμερα έκαμψε την Αθηνά Ν. Φαλήρου με 3-0.

Ομοίως ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας αναδείχτηκε με σχετική ευκολία νικητής στο 1ο γκρουπ. Κατέβαλλε με 3-0 την Αθηνά Νέου Φαλήρου, τη Βοκαριά Χίου και τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης. Στην 4άδα έκαμψε τον Αίαντα Ευόσμου με 3-1.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν η Αθηνά Νέου Φαλήρου και ο Αίας Ευόσμου. Με το νεοσύστατο σωματείο της Αθηνάς αγωνίστηκαν οι Μαρία Χελβατζιάν, Ερμιόνη Γκόγκα και Αθανασία Γκόγκα. Προπονήτρια η Λάουρα Νικουλάε. Ο Αίας του Γιώργου Κρυωνά παρατάχθηκε με τη Στέλλα Τζαρίδου και τη Δέσποινα Άμπα.

* Στον 1ο γύρο του απλού κορασίδων αποκλείστηκαν η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στο πολωνικό όπεν του Τσέτνιεβο. Είχαν προκριθεί από τα γκρουπ και σήμερα το πρωί ηττήθηκαν στις «64». Η Παπαδημητρίου από τη Σέρβα Ρέκα Μπέζεγκ με 3-0 σετ (9-11, 6-11, 2-11) και η Γραμματοπούλου από την κινεζικής καταγωγής Ζάο Ζιγί, που αγωνίζεται με την πολωνική υπηκοότητα, επίσης με 3-0 (3-11, 3-11, 10-12).

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ