Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ημέρα των Μέσων Ενημέρωσης αύριο στο Σ.Ε.Φ. με πολύ πινγκ πονγκ

Nikoletopoulou kai_Bakouli

Nikoletopoulou kai_BakouliΔεν χρειαζόταν να το σκεφτούν πολύ οι φίλοι του αθλητισμού από τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Εφόσον είδαν ότι έχουν χρόνο από τις σημαντικές υποχρεώσεις τους θέλησαν και φέτος να ψυχαγωγηθούν με την επιτραπέζια αντισφαίριση (το πινγκ πονγκ στην απλή μορφή του) και να δηλώσουν συμμετοχή στο καθιερωμένο ατομικό τουρνουά για τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Ε.! Άλλωστε, όσο κι αν έχει χειροτερέψει η κατάσταση και σε αυτόν τον επαγγελματικό κλάδο, όσα προβλήματα κι αν υπάρχουν στην καθημερινότητά μας, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από λίγες ώρες εκτόνωσης και χαλάρωσης μέσα από ένα σπορ. Η 8η στη σειρά αθλητική εκδήλωση, που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, διεξάγεται αύριο στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Βάζει από το πρωί στο αγωνιστικό …προσκήνιο τους ανθρώπους των media και με σύνθημα «είσαι …Μέσα;» τους προτρέπει να ιδρώσουν με τη ρακέτα απολαμβάνοντας τα παιχνίδια. Έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 60 άτομα, ανάμεσά τους είναι και ορισμένα από πόλεις της Περιφέρειας, όπως και νέα πρόσωπα και σαφώς τονώνουν και αυτά τα στοιχεία τη διάθεση των διοργανωτών να μεγαλώσουν την ιστορία του συγκεκριμένου event.

Πιστοί λοιπόν, σε αυτή την ξεχωριστή επικοινωνία, που άνοιξαν με τον Τύπο από τον Ιούνιο του 2011, Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και Π.Σ.Α.Τ. ετοίμασαν το φετινό αγωνιστικό ραντεβού στο προπονητήριο των εθνικών ομάδων, σε μία από τις καλύτερες αίθουσες της Ευρώπης. Θα χρησιμοποιηθούν 12 τραπέζια και το αγωνιστικό πρόγραμμα θ’ αρχίσει γύρω στις 10:00.

 MG_8772Οι δηλώσεις συμμετοχής κινήθηκαν στα περσινά επίπεδα κι έφτασαν τις 63. Η προθεσμία έχει λήξει, αλλά βέβαια, στο πλαίσιο του φιλικού χαρακτήρα των αγώνων, θα γίνει δεκτός κι όποιος/α αποφασίσει αύριο, έστω και την τελευταία στιγμή, να …μπει στο τραπέζι. Οι δηλώσεις χωρίζονται σε 54 άνδρες και 9 γυναίκες. Προέρχονται από δεκάδες Μέσα Ενημέρωσης. Από εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοπτικά κανάλια, ιστοσελίδες, περιοδικά, πρακτορεία Ειδήσεων, εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών κ.α.. Θα υπάρχουν δύο συμμετοχές από τη Βέροια και μία από τα Χανιά!

Όπως πάντα, το πρωτάθλημα αφορά μόνο στο αγώνισμα του απλού. Η φετινή προσθήκη όμως, είναι ότι γίνονται περισσότερες κατηγορίες ώστε να δημιουργηθεί κίνητρο για διάκριση σε περισσότερους αθλούμενους: Το κομμάτι των γκρουπ περιλαμβάνει τους ανεξάρτητους άνδρες, τους νυν και πρώην αθλητές και τις ανεξάρτητες γυναίκες. Μετά την πρώτη φάση όμως, θα γίνει διαχωρισμός σε κατηγορία Α και κατηγορία Β τόσο για τους ανεξάρτητους όσο και για τους αθλητές. Η ενιαία κατηγορία των μεν και των δε δηλαδή, θ’ ανοίξει σε δύο, οι αθλούμενοι θα συνεχίσουν στη μία ή την άλλη ανάλογα με τη θέση τους στα γκρουπ και θα δοθούν έπαθλα και στις τέσσερις (4). Στις γυναίκες λογικά δεν θα φτάσουν οι συμμετοχές σε αριθμό, που να διευκολύνει παρόμοιο πλάνο (εδώ η προκήρυξη για όσους θέλουν να τη μελετήσουν https://www.httf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4378:prokiryksi-8ou-protathlimatos-ergazomenon-sta-mme&catid=2&Itemid=8).

 MG_8860Ουσιαστικό ν’ αναφερθεί επίσης, ότι αρκετοί ανεξάρτητοι, οι οποίοι έχουν πιο έντονη σχέση με το άθλημα, επέλεξαν ν αγωνιστούν με τους νυν και πρώην αθλητές. Η προκήρυξη προέβλεπε αυτή την περίπτωση για άνδρες ή γυναίκες που θα ήθελαν να δώσουν παιχνίδια σε καλύτερο αγωνιστικό επίπεδο. Επίσης, το περιοδικό Τέχνης KROMA δεν θα δώσει απλά το αγωνιστικό «παρών», αλλά θα υποστηρίξει, όπως πέρσι, το τουρνουά με χορηγία. Θα δροσίσει τους αγωνιζόμενους με μπουκαλάκια εμφιαλωμένο νερό και θα τους τονώσει με energy bars.

Όπως κάθε χρόνο δίνουμε τις τελευταίες πληροφορίες-οδηγίες για το event και παρακαλούμε τους αθλούμενους να τις διαβάσουν με προσοχή:

– Όλοι οι εμπλεκόμενοι με το τουρνουά θα μπουν στο Σ.Ε.Φ. από την είσοδο των αθλητών. Είναι δεξιά όπως είμαστε στον χώρο του πάρκινγκ. Μπαίνοντας, πάτε για λίγο ευθεία και μετά λοξά αριστερά. Όλο ευθεία, κάτω στο βάθος, είναι η αίθουσα του πινγκ πονγκ.  

– Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα οι αθλούμενοι να δηλώνουν το όνομά τους στη γραμματεία.

– Επίσης κατά την προσέλευση ο κάθε αγωνιζόμενος/η παρακαλείται να δώσει στη γραμματεία απλό χαρτάκι με την υπογραφή του/της, όπου να δηλώνει υπεύθυνα ότι είναι υγιής και παίζει με δική του/της ευθύνη στο τουρνουά. Εάν υπάρχει θεωρημένο δελτίο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ισχύει.  

– Οι συμμετέχοντες στις κατηγορίες ανεξαρτήτων ανδρών και γυναικών πρέπει να βρίσκονται στην ομοσπονδιακή αίθουσα του ΣΕΦ το αργότερο έως τις 10:00, καθώς εκείνη την ώρα έχει προγραμματιστεί να γίνει με την παρουσία τους η κλήρωση των γκρουπ. Όποιος καθυστερεί στη μετάβαση και αδυνατεί να φτάσει εγκαίρως, μπορεί να ενημερώσει τον Γιάννη Φάκαρο στο τηλέφωνο 6974-016302, ώστε να συμπεριληφθεί στην κλήρωση.

– Οι αγώνες στις κατηγορίες ανεξαρτήτων αρχίζουν αμέσως μετά την κλήρωση, γύρω στις 10.30 με 10.45.

– Αν κάποιοι συμμετέχοντες ειδοποιήσουν ότι λόγω δουλειάς θα πρέπει να έρθουν στην αίθουσα αργότερα από την καθορισμένη έναρξη (π.χ. γύρω στις 12.00) οι διοργανωτές θα προσπαθήσουν να καθυστερήσουν λίγο τα παιχνίδια τους στον όμιλο ώστε να τους εξυπηρετήσει.

– Η κλήρωση για την ειδική κατηγορία των «νυν και πρώην αθλητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης» γίνεται γύρω στις 09.30 και παιχνίδια θα δίνονται από τις 10.00-10.15.

– Η αίθουσα θ’ ανοίξει γύρω στις 09.00. Από τις 09.10 περίπου αλλά και την ώρα των κληρώσεων οι αθλούμενοι μπορούν να κάνουν την προθέρμανσή τους. Σε ώρα αγώνων θα επιτρέπεται ζέσταμα μόνο εάν τα μπαλάκια δεν εμποδίζουν αγωνιζόμενους σε κοντινά τραπέζια.

– Όλα τα ματς κρίνονται με το σύστημα «ο καλύτερος των πέντε σετ», δηλαδή υπέρ του αθλητή ή της αθλήτριας, που φτάνει πρώτος/η στα τρία (3) νικηφόρα σετ.

– Δεδομένου ότι πρώτα απ’ όλα είναι ψυχαγωγικός ο χαρακτήρας των αγώνων και αποβλέπει και στη διασκέδαση, όσοι θέλουν να παίξουν με φίλους τους στη φάση των γκρουπ μπορούν να το δηλώσουν.    

– Όσοι δεν έχουν δική τους ρακέτα μπορούν να ζητούν από τη γραμματεία, αλλά πρέπει να την επιστρέφουν μετά τον αγώνα τους ώστε να εξυπηρετούνται όλοι. Οι διοργανωτές ζητούν αυξημένη προσοχή ώστε να μη χαθεί κάποια γιατί τις προσφέρουν σωματεία. Εννοείται ότι οι ρακέτες στη γραμματεία δεν θα είναι όλες ίδιας ποιότητας.

– Οι συμμετέχοντες θα φορούν απαραιτήτως αθλητικά ρούχα (σορτς ή φόρμα) και αθλητικά παπούτσια.

– Η αίθουσα δεν θα έχει κλιματισμό, αλλά θα μπαίνει αέρας κι από τις εξόδους κινδύνου. Προτείνεται στους αθλούμενους να έχουν μαζί τους κι άλλα μπλουζάκια για να αλλάζουν. Υπάρχουν αποδυτήρια.

– Θα λειτουργήσει κυλικείο. Ίσως πέρα από το κεντρικό του σταδίου να είναι ανοιχτό και το δεύτερο, δεξιά μόλις μπαίνουμε από την είσοδο των αθλητών.

– Η άνεση του χώρου επιτρέπει στους αθλούμενους να φέρουν στο ΣΕΦ και τις οικογένειές τους.

– Με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής το κύριο πλάνο για το σύστημα διεξαγωγής είναι:

Πρώτη φάση κατηγορίας ανεξαρτήτων ανδρών: Γίνονται γκρουπ των 3ων, των 4ων ή ακόμα και των 5 αθλητών και οι δύο πρώτοι από το κάθε ένα προκρίνονται για την κατηγορία Α. Όσοι τερματίσουν στις επόμενες θέσεις δεν αποκλείονται, αλλά συνεχίζουν στην κατηγορία Β.

Δεύτερη φάση: Σχηματίζονται ξεχωριστά ταμπλό των «16» ή των «32» στην κατηγορία Α και την κατηγορία Β. Ακολουθεί νέα κλήρωση και τα παιχνίδια προχωρούν με απλό νοκ άουτ μέχρι τον τελικό (8άδα, 4άδα κοκ).

Πρώτη φάση κατηγορίας ανεξαρτήτων γυναικών: Με βάση τις τελικές συμμετοχές δηλώσεις μπορούν να γίνουν γκρουπ ή ένας ενιαίος όμιλος όπου οι αθλούμενες θα παίξουν μεταξύ τους. Από τις τελικές αγωνιστικές παρουσίες θ’ αποφασιστεί πόσες θα προκριθούν στο ταμπλό.

Δεύτερη φάση: Νοκ άουτ ματς μέχρι να κριθούν τα μετάλλια.

Πρώτη φάση κατηγορίας νυν και πρώην αθλητών: Σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής θα δημιουργηθούν 3 ή 4 γκρουπ. Οι αθλητές θα παίξουν επίσης με το σύστημα «ένας προς όλους» και οι δύο πρώτοι από το κάθε γκρουπ προκρίνονται για την κατηγορία Α. Όσοι τερματίσουν στις επόμενες θέσεις δεν αποκλείονται, αλλά συνεχίζουν στην κατηγορία Β.

Δεύτερη φάση: Παίζουν για κύπελλο και μετάλλια όλοι οι αθλητές σε δύο διαφορετικά νοκ άουτ ταμπλό. Της κατηγορίας Α και της κατηγορίας Β.  

– Στις περιπτώσεις, που δεν συμπληρώνονται οι θέσεις ενός κεντρικού ταμπλό, θα υπάρχουν στον 1ο γύρο αγώνες bye για κάποιους από τους νικητές των γκρουπ.

– Αν προκύψουν ισοβαθμίες σε θέσεις πρόκρισης από τα γκρουπ θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

– Με κλήρωση η ομοσπονδία θα προσφέρει και φέτος δώρα από υλικό ρουχισμού των εθνικών μας ομάδων.

– Όσοι θέλουν να ενημερωθούν για βασικούς κανονισμούς της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, μπορούν να τους δουν στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (στη διεύθυνση www.httf.gr), στην ενότητα «πληροφορίες».

 

* Τρία στιγμιότυπα από το περσινό, 7ο τουρνουά των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. (φωτό Άγγελος Κακουλαντωνάκης). 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ