Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δύο Έλληνες έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων

Xeimonas drive

Xeimonas driveΗ Ελλάδα αναμένεται να έχει παρουσία σ’ ένα ακόμα κορυφαίο αγωνιστικό ραντεβού για τους βετεράνους αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Παρότι πρόκειται για πολυέξοδο ταξίδι, παρότι θα γίνει σε μακρινό και …γκλαμουράτο προορισμό, τα ελληνικά χρώματα θα είναι παρόντα. Στο Λας Βέγκας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής θα διεξαχθεί από την προσεχή Δευτέρα 18 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 24 του μήνα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων. Είναι το καθιερωμένο, ανά δύο χρόνια, event, το οποίο θα λάβει χώρα για 19η φορά στο άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Από ελληνικής πλευράς έχουν δηλώσει συμμετοχή και βρίσκονται στις κληρώσεις ο Θανάσης Χειμωνάς (φωτό) και ο Πέτρος Αποστόλου. Ο Χειμωνάς είναι στην ηλικιακή κατηγορία αθλητών άνω των 45 ετών και ο Αποστόλου σε εκείνη άνω των 60. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα αφορά στα αγωνίσματα του απλού και του διπλού.

Διεξάγεται εναλλάξ με τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ατομικών αγωνισμάτων, τα οποία γίνονται στους ζυγούς αριθμούς και συγκεντρώνουν χιλιάδες άνδρες και γυναίκες. Έλληνες αθλητές μετέχουν σταθερά τα τελευταία χρόνια σε αυτές τις διοργανώσεις, μάλιστα το 2016 στο αμέσως προηγούμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο Αλικάντε της Ισπανίας ήταν 12 στο σύνολο, ενώ πέρσι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Χέλσινμποργκ, στη Σουηδία, η αποστολή ήταν οκταμελής. Ο Αποστόλου έχει ξαναζήσει ανάλογες εμπειρίες, ενώ ο Χειμωνάς πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων.

Αμφότεροι θα πάρουν μέρος και στο διπλό. Ο Χειμωνάς στην κατηγορία 45+ ετών θα συνεργαστεί με τον Ιταλό Φάμπιο Μποτίνο Αϊγκότι. Ο Αποστόλου στη κατηγορία 60+ έχει δηλώσει ν’ αγωνιστεί με τον Ελβετό Κλαούντιο Σκάτσερ. Στις αντίστοιχες κατηγορίες του απλού ο Χειμωνάς έχει κληρωθεί στο 15ο γκρουπ και ο Αποστόλου στο 28ο.

Γενικά οι ηλικιακές κατηγορίες, που θα γίνουν στο απλό της διοργάνωσης, είναι 40+ ετών, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+, 70+, 75+, 80+, 85+ σε άνδρες και γυναίκες, ενώ στους άνδρες υπάρχει και η κατηγορία 90+ ετών. Η ηλεκτρονική διεύθυνση των αγώνων είναι http://www.wvc2018.com/.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ