Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έναρξη με επτά αγώνες αύριο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων

Paides kai_Korasides_sto_aerodromio

Paides kai_Korasides_sto_aerodromioΤο Polivalenta Sport Hall στο Κλουζ Ναπόκα άνοιξε τις πύλες του και από αύριο υποδέχεται 574 αγόρια και κορίτσια για το 61ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων. Η ετήσια διοργάνωση υπόσχεται συγκινήσεις για ένα δεκαήμερο και θ’ αναδείξει συνολικά 14 πρωταθλητές Ευρώπης σε ομαδικά και ατομικά αγωνίσματα στις ηλικιακές κατηγορίες νέων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων. Η ελληνική αποστολή βρίσκεται στη ρουμανική πόλη από την Παρασκευή και οι 13 εκπρόσωποί της στα αγωνιστικά τραπέζια είναι έτοιμοι να κυνηγήσουν, με τη βοήθεια των προπονητών τους, με αξιόλογες εμφανίσεις το καλύτερο συνολικό αποτέλεσμα. Θα πάρουν μέρος οι έφηβοι Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιάννης Δαμιανής, Δημήτρης Στάμου, Μιχάλης Διαμαντόπουλος, οι νεάνιδες Ελισάβετ Τέρπου, Ιωάννα Γερασιμάτου, Θεοδώρα Βασιλειάδου, οι παίδες Ιάκωβος Αϊβατίδης, Παναγιώτης Αδριανός, Αλέξανδρος Μαδέσης και οι κορασίδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου και Χρυσή Φωτιάδου. Το προπονητικό τιμ συγκροτούν οι Κώστας Βατσακλής (θα είναι υπεύθυνος στους νέους), Κωνσταντίνος Κωστόπουλος (νεάνιδες), Σωτήρης Ζήκος (παίδες) και Λάουρα Νικουλάε (κορασίδες). Η αυριανή εναρκτήρια μέρα περιλαμβάνει για την Ελλάδα επτά αγώνες στο ομαδικό.

Οι εθνικές ομάδες θ’ αγωνιστούν μέχρι τις 19 του μήνα και από τις 20 έως τις 24 θα διεξαχθούν τα ατομικά αγωνίσματα. Τα ελληνικά συγκροτήματα των αγοριών μετέχουν στην Α’ κατηγορία του θεσμού κι εκείνα των κοριτσιών στη Β’. Οι έφηβοι βρίσκονται στο γκρουπ Β. Θ’ αντιμετωπίσουν τη Γαλλία (επικεφαλής), το Βέλγιο και την Κροατία. Οι νεάνιδες έχουν κληρωθεί στο γκρουπ Ε με την Ιταλία (επικεφαλής) και την Αυστρία. Οι παίδες είναι στο γκρουπ C. Θα τεθούν αντιμέτωποι με την Κροατία (επικεφαλής), την Πολωνία και την Ουκρανία. Η εθνική κορασίδων τέθηκε επικεφαλής στο γκρουπ G. Θα έχει αντιπάλους την Αγγλία, τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και την Ελβετία.

Το πρόγραμμα των αγώνων των εθνικών μας ομάδων στην πρώτη φάση του ομαδικού (η ώρα είναι ίδια με της Ελλάδας):

Στο γκρουπ Β των νέων:

Κυριακή 15 Ιουλίου: Ελλάδα-Κροατία στις 09:00

Κυριακή 15 Ιουλίου: Γαλλία-Ελλάδα στις 15:30

Δευτέρα 16 Ιουλίου: Ελλάδα-Βέλγιο στις 13:20

Στο γκρουπ Ε των νεανίδων:

Κυριακή 15 Ιουλίου: Ιταλία-Ελλάδα στις 13:20

Κυριακή 15 Ιουλίου: Ελλάδα-Αυστρία στις 19:30

Στο γκρουπ C των παίδων:

Κυριακή 15 Ιουλίου: Πολωνία-Ελλάδα στις 09:00

Κυριακή 15 Ιουλίου: Ουκρανία-Ελλάδα στις 19:30

Δευτέρα 16 Ιουλίου: Κροατία-Ελλάδα στις 11:10

Στο γκρουπ G των κορασίδων:

Κυριακή 15 Ιουλίου: Ελλάδα-Ελβετία στις 13:20

Δευτέρα 16 Ιουλίου: Ελλάδα-Βοσνία/Ερζεγοβίνη στις 09:00

Δευτέρα 16 Ιουλίου: Ελλάδα-Αγγλία στις 15:30

Οι αγώνες ομαδικού στην εφηβική κατηγορία περιλαμβάνουν μόνο ατομικά επί μέρους παιχνίδια και απαιτούν τη χρησιμοποίηση τριών αθλητών/τριών. Οι αγώνες στην παιδική κατηγορία όμως, γίνονται με το σύστημα κορμπιγιόν, μπορούν ν’ αγωνιστούν ακόμα και δύο αθλητές/τριες κι ενδιάμεσα έχουν διπλό. Σύμφωνα με τον τρόπο διεξαγωγής του ομαδικού, στην 1η κατηγορία κατ’ αρχάς οι δύο πρώτες θέσεις των 4ων γκρουπ δίνουν απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά. Αν μία ομάδα βρεθεί στην 3η ή την 4η θέση θα πάει σε πλέι οφ με ομάδες από τη 2η κατηγορία για να διεκδικήσουν την είσοδο στο ταμπλό των «16». Αντιστοίχως για τη 2η κατηγορία ισχύει ότι οι ομάδες, που θα καταλάβουν την 1η και τη 2η θέση των γκρουπ, μπορούν να κυνηγήσουν την άνοδο. Σε αντίθετη περίπτωση θα συνεχίσουν απλά για διαβάθμιση. Στην Α’ κατηγορία χαρίζουν παραμονή οι πρώτες 15 θέσεις. Η 16η ομάδα υποβιβάζεται και ανεβαίνει επίπεδο για τη διοργάνωση του 2019 η 17η της κατάταξης. Το σύστημα διεξαγωγής χωρίζεται σε τρία στάδια: Τα γκρουπ, τα πλέι οφ και το προοδευτικό νοκ άουτ.  

Οι στόχοι, που έχουν τεθεί από την Αθήνα, θέλουν τους εφήβους να παλεύουν για μία καλή θέση στην 1η κατηγορία, τους παίδες για την παραμονή, τις κορασίδες και τις νεάνιδες για να θέσουν τις προϋποθέσεις στη διεκδίκηση της ανόδου. Στα ατομικά αγωνίσματα είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει φιλοδοξία για νέα μετάλλια από τον πρωταθλητή Ευρώπης του απλού νέων το 2017 Γιάννη Σγουρόπουλο. Στην προαναγγελία των αγώνων η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) έγραψε στην ιστοσελίδα της ότι στο Κουζ Ναπόκα είναι παρόντες σχεδόν όλοι οι νικητές του απλού από το Γκιμαράες και για τον 18άχρονο άσο ανέφερε: «Θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του, αλλά αυτή τη φορά η δουλειά του μπορεί να είναι ακόμα δυσκολότερη διότι ο φιναλίστ του περσινού τελικού Κριστιάν Πλετέα θα παίξει στην πατρίδα του. Επιπλέον, η Ρουμανία θα εκπροσωπηθεί ακόμα μία χρονιά από τον Ράρες Σίπος, τον αθλητή που πήρε πέρσι το χάλκινο μετάλλιο στο απλό».

* Ο αγώνας της εθνικής κορασίδων κόντρα στην Αγγλία ορίστηκε για το τραπέζι 1 και θα έχει ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (E.T.T.U.) έχει ανακοινώσει απευθείας μεταδόσεις όλων των αγώνων από τα τραπέζια 1 (στο λινκ https://www.laola1.tv/en-int/livestream/ettu-european-youth-championships-table-1-len) και 2 (https://www.laola1.tv/en-int/livestream/ettu-european-youth-championships-table-2-len).

* Μόλις δεύτερη φορά διοργανώνουν οι Ρουμάνοι Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Η πρώτη ήταν το πολύ μακρινό 1959 στην Κονστάτζα, μόλις τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη του θεσμού όταν ακόμα δεν είχαν καθιερωθεί οι αγώνες για τους παίδες και τις κορασίδες.

* Τρεις χρονιές δεν διεξήχθη η διοργάνωση από το 1955 έως σήμερα. Το 1960, το 1963 και το 1964.

* Διευθυντής αθλήματος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων είναι ο competitionmanager της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και πρώην γενικός γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., Δημοσθένης Μεσσήνης.

* Η E.T.T.U. σημείωσε και τις σελίδες της στα νέα Μέσα, όπου φυσικά θα υπάρχει υλικό και από το Κλουζ Ναπόκα.

https://www.facebook.com/ETTUofficial/?ref=bookmarks

https://twitter.com/ETTU_TTennis

https://www.instagram.com/ettu_official/

 

* Στη φωτό οι παίδες και οι κορασίδες στη χτεσινή αναχώρηση για τη Ρουμανία. Πίσω τους διακρίνεται ο ομοσπονδιακός προπονητής της Πάτρας Σωτήρης Ζήκος, ο οποίος γιορτάζει σήμερα τα 47α γενέθλιά του 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ