Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στον γύρο των «16» του διπλού κορασίδων μπήκαν Χατζηλυγερούδη/Κανάρη στη Σλοβακία

Στο αγώνισμα του διπλού σημειώνεται το καλύτερο πλασάρισμα για τη Γεωργία Χατζηλυγερούδη και τη Χριστιάνα Κανάρη στα ατομικά αγωνίσματα του σλοβακικού όπεν, που συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα στην Μπρατισλάβα. Οι αθλήτριες του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας προχώρησαν στις θέσεις 9-16 του διπλού κορασίδων και το πρωί της Κυριακής (11.00 τοπική, 12.00 Ελλάδας) διεκδικούν την είσοδο στα προημιτελικά. Στο απλό κορασίδων η Κανάρη προκρίθηκε στο ταμπλό των «64» κι εκεί γνώρισε την ήττα, ενώ η Χατζηλυγερούδη αποκλείστηκε στα προκριματικά γκρουπ υστερώντας σε τριπλή ισοβαθμία.

Το διπλό περιλαμβάνει από την αρχή νοκ άουτ παιχνίδια. Οι αθλήτριες του Γιάννη Σταύρου πέρασαν χωρίς αγώνα τον 1ο γύρο (σ.σ. των «64») και στη συνέχεια έκαμψαν με 3-2 σετ την αντίσταση των Λιζαβέτα Τσικάναβα/Ναντέζντα Μπογκντάνοβα από τη Λευκορωσία (4-11, 11-8, 15-13, 14-16, 11-6). Την Κυριακή, τελευταία ημέρα του τουρνουά, αντιμετωπίζουν για τη 16άδα το 2ο φαβορί του αγωνίσματος, τις Λίζα Λούνγκ/Αρίνα-Ντόρα Σιτζεορζάν από το Βέλγιο και τη Ρουμανία αντίστοιχα.

Στο απλό κορασίδων σχηματίστηκαν αρχικά 24 προκριματικά γκρουπ, εκ των οποίων τα 20 ήταν 3ων αθλητριών και τα υπόλοιπα 4ων. Η Χριστιάνα Κανάρη σημείωσε μία νίκη και μία ήττα στο 2ο γκρουπ και προκρίθηκε με τη 2η προνομιούχο θέση. Επικράτησε της Σέρβας Έλα Χάλας με 3-1 σετ (7-11, 11-6, 11-8, 11-7) κι έχασε από τη Ρωσίδα Βαλέρια Μπαγκάποβα με 3-0 σετ (6-11, 9-11, 7-11). Στον 1ο γύρο του αγωνίσματος η Κανάρη κληρώθηκε με την Τσέχα Μαρκέτα Σενσίκοβα και αποκλείστηκε με σκορ 3-1 (7-11, 4-11, 11-9, 5-11). Μετά το ομαδικό πάντως, φανέρωσε τις αρετές της και στο ατομικό.

Η Χατζηλυγερούδη τέθηκε επικεφαλής στο 11ο γκρουπ, όμως έμεινε στην καταδικαστική 3η θέση μειονεκτώντας ελαφρά σε ισοβαθμία με μία νίκη και μία ήττα. Δεν ήταν αυτό πάντως, το βασικό σημείο, στο οποίο στάθηκε άτυχη στην Μπρατισλάβα. Το χειρότερο είναι ότι αγωνίζεται με πρόβλημα στον ώμο και φυσικά αυτό δεν της επιτρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της. Αποκόμισε έντονες ενοχλήσεις στον δεξιό ώμο από την παραμονή των αγώνων και είναι χαρακτηριστικό ότι για να μπορέσει ν’ αγωνιστεί φόρεσε επίδεσμο. Παρόλα αυτά έκανε φιλότιμη προσπάθεια σε κάθε παιχνίδι και σίγουρα μπορούσε να περάσει τουλάχιστον στο κυρίως ταμπλό. Στο 11ο γκρουπ του απλού η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων ξεπέρασε το εμπόδιο της Λευκορωσίδας Ναντέζντα Μπογκντάνοβα με 3-2 σετ (11-8, 8-11, 6-11, 11-8, 11-5) και κάμφθηκε από την Ουγγαρέζα Λέονι Χάρτμπριτς με 3-1 (11-4, 8-11, 9-11, 6-11). Η Μπογκντάνοβα νίκησε τη Χάρτμπριτς με 3-2 κι έτσι οι τρεις αθλήτριες ισοβάθμησαν στους 3 βαθμούς. Από τα μεταξύ τους παιχνίδια η Ουγγαρέζα είχε συντελεστή +1 με 5 σετ υπέρ και 4 κατά και αναδείχτηκε νικήτρια. Η Μπογκντάνοβα πήρε τη 2η θέση με 5 σετ υπέρ και 5 κατά και η Χατζηλυγερούδη περιορίστηκε στην 3η θέση με συντελεστή -1 (4-5).

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΛΥΜΠΑΔΗ

Πέθανε το πρωί του Σαββάτου, σε ηλικία 86 ετών, η Ιωάννα Κολυμπάδη, μητέρα του προέδρου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη. Έφυγε για το μακρύ ταξίδι ήρεμα, στο σπίτι της και «ησύχασε» από τα σοβαρά προβλήματα υγείας, που είχαν κλονίσει την υγεία της εδώ και πολλά χρόνια. Η κηδεία της θα γίνει από το Νεκροταφείο Ζωγράφου τη Δευτέρα στις 14.30. Τα στελέχη της διοίκησης της ομοσπονδίας και δεκάδες άνθρωποι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης εκφράζουν από νωρίς σήμερα τα συλλυπητήριά τους στον Μανώλη Κολυμπάδη και την οικογένειά του.

 

                                               

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ