Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πέρασε στους «16» και στο απλό νέων ο Σγουρόπουλος

Sgouros drive_SEF

Sgouros drive_SEFΤο προσδοκώμενο αποτέλεσμα έφερε για τον Γιάννη Σγουρόπουλο η πρώτη μέρα των αγώνων του στο απλό νέων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Μετά τη νίκη στον 2ο γύρο, το βράδυ πήρε την πρόκριση και για τη 16άδα για να ξεπεράσει έτσι και το φυσιολογικό άγχος της εκκίνησης. Είχε σταθερή απόδοση κι αυτό τον βοηθά και στο κομμάτι της ψυχολογίας στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον ευρωπαϊκό τίτλο του. Στον 3ο γύρο ο Σγουρόπουλος νίκησε με 4-1 σετ τον Γερμανό Σέντρι Μέισνερ και αύριο στις 15.15 αντιμετωπίζει τον δυνατό Ρώσο Βλαντιμίρ Σιντορένκο, με τον οποίο θυμίζουμε είναι συμπαίκτης στο διπλό και βρίσκονται μαζί στον γύρο των «16» του αγωνίσματος (στο τραπέζι 3 και χωρίς τηλεοπτική κάλυψη το ματς). Στο απλό κορασίδων η Μαλαματένια Παπαδημητρίου αποκλείστηκε στον γύρο των «32». Είχε εξαιρετικά δύσκολο έργο απέναντι στη Γερμανίδα Σοφία Κλε και ηττήθηκε με 4-1 σετ.

Από τη βάση του ταμπλό ο Σγουρόπουλος είχε με το μέρος του τις πιθανότητες και κόντρα στον Μέισνερ, πάντως ήξερε ότι ο Γερμανός είναι επικίνδυνος και ήθελε απόλυτη προσοχή. Άρχισε πολύ καλά και συνέχισε με την κατάλληλη συγκέντρωση για να φτάσει στο 4-1. Σε κάποια διαστήματα βρήκε και την ευκαιρία να κάνει οικονομία δυνάμεων, καθώς ήταν φυσιολογικό να υπάρχει κούραση από τα διαδοχικά σημερινά ματς. Ο Μέισνερ ήταν νούμερο 19 στο ταμπλό. Πέρσι αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο ομαδικό νέων, ενώ φέτος πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα. Τα σετ 11-6, 11-7, 11-8, 8-11 και 11-9. Ήρθαν έτσι τα πράγματα λοιπόν, που ο Σγουρόπουλος κοντράρεται στη 16άδα με τον συμπαίκτη του στην τρέχουσα διοργάνωση, αλλά και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αθλητών κάτω των 21 ετών τον περασμένο Μάρτιο. Ο Σιντορένκο είναι 16 ετών και το 2017 και το 2016 κατέκτησε τον ευρωπαϊκό τίτλο στο απλό παίδων. Είναι ήδη μέλος της εθνικής ανδρών της Ρωσίας, μάλιστα είχε συμβάλει στη νίκη της ομάδας του με 3-2 επί της Ελλάδας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2019 (χωρίς να συναντηθεί τότε με τον Σγουρόπουλο).

Στα αξιοσημείωτα του 3ου γύρου ο αποκλεισμός του Κριστιάν Πλετέα, του φιναλίστ του περσινού τελικού στο απλό νέων. Ο Ρουμάνος πρωταθλητής, που αγωνίζεται στον τόπο καταγωγής του και κυνηγούσε την κορυφή ως νούμερο 3 του αγωνίσματος, αποκλείστηκε από τον πολιτογραφημένο Γερμανό Μενγκ Φανμπό με 4-3 σετ.

Η Παπαδημητρίου επιζητούσε το κάτι παραπάνω στο απλό κορασίδων, όμως είχε απέναντί της μία πολύ καλή αθλήτρια. Παρουσιάστηκε ανταγωνιστική μέχρι και το 3ο σετ, αλλά μετά έχασε τον ρυθμό της και την ίδια ώρα η Κλε επέβαλλε το παιχνίδι της. Η Γερμανίδα είναι 8ο φαβορί του αγωνίσματος, ενώ η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του αγωνίσματος ήταν δέκα θέσεις πιο κάτω στα seeding. Η εξέλιξη του αγώνα: 5-11, 9-11, 11-9, 2-11 και 2-11.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ