Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σπουδαία ονόματα από το εξωτερικό στην Α1 εθνική κατηγορία

Meshref Dina_ipodoxi

Meshref Dina_ipodoxiΤα πρωταθλήματα της Α1 εθνικής κατηγορίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης αποκτούν περισσότερη λάμψη! Στην εγκύκλιο για τη φετινή Kosiba serviceμεταγραφική περίοδο, την οποία ανακοίνωσε χτες η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ξεχωρίζουν οι συμφωνίες με δυνατά ονόματα από το εξωτερικό, με αθλητές και αθλήτριες, που είναι σίγουρο ότι θα μεγαλώσουν το πρεστίζ των διοργανώσεων, θ’ αυξήσουν την ποιότητα και τον συναγωνισμό! Όχι μόνο τα σωματεία που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν, αλλά και αρκετά ακόμα από την κορυφαία κατηγορία, θέλησαν να ενισχυθούν με ξένους αθλητές κι έτσι η σχετική λίστα στις μεταγραφές είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά! Περιλαμβάνει συνολικά 36 ονόματα από 16 διαφορετικές χώρες! Μία εκτός Ευρώπης, την Αίγυπτο και ακόμα τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Ουγγαρία, την Αγγλία, την Τσεχία, τη Σερβία, την Ισπανία, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, τη Σλοβενία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο! Αναφορικά με τις μεταγραφές των Ελλήνων στέκεται κάποιος στη μετακίνηση του Κώστα Λαγογιάννη από τον Παναθηναϊκό στην Α.Ε.Κ. και στη συνεργασία του Κωνσταντίνου Αγγελάκη με το Πέρα Αθηνών μετά την επιστροφή του από τη Γερμανία και τη Φρικενχάουζεν. Η κινητικότητα στις μεταγραφές ήταν και φέτος έντονη και η αρμόδια επιτροπή της ομοσπονδίας ενέκρινε συνολικά 361 περιπτώσεις (η εγκύκλιος βρίσκεται στο λινκ (https://www.httf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4513:praktiko-epitropis-metagrafon-no-1&catid=2:2012-03-08-10-19-52&Itemid=8).

Στους άνδρες η Α.Ε.Κ, η οποία θ’ αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Α1, στοχεύει στον τίτλο με σημαντική ενίσχυση από το εξωτερικό. Απέκτησε κατ’ αρχάς τον πολύ αξιόλογο Ούγγρο Ντανιέλ Κοσίμπα (φωτό), που μεταξύ άλλων διακρίσεων, ήταν πρωταθλητής Ευρώπης το 2009 στο διπλό μικτό νέων. Στο ρόστερ της ομάδας θα είναι ακόμα οι διεθνείς Μίχαλ Όμπεσλο, Ντάνιελ Σχάφερ από την Τσέχία και την Ουγγαρία αντίστοιχα, ενώ έμεινε ο Γάλλος Νόλβεν Μπροσόν.

Στον Παναθηναϊκό, νικητή πέρσι στο Κύπελλο Αττικής, θ’ αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Βούλγαρος Ντένισλαβ Κοτζαμπάσεφ. Ο 5ος Παραολυμπιονίκης του Ρίο, συνεργάστηκε την περασμένη σεζόν με το Πέρα Αθηνών. Ο Α.Ο. Πεύκης πήρε τον Γάλλο Κουεντέν Πραντέλ, πρώην της Α.Ε.Κ., ενώ η Φιλία Ορεστιάδας θα έχει στις τάξεις της τον Βούλγαρο Πέτιο Κράστεφ.

Το ελληνικό πρωτάθλημα επίσης, θα τιμήσουν και φέτος με την παρουσία τους ο Πορτογάλος Ένιο Μέντες (από τα Ταταύλα γυρίζει στον Ολυμπιακό), ο Σουηδός Σιμόν Άρβιντσον, ο Βούλγαρος Τεοντόρ Αλεξαντρόφ, και ο Κύπριος Μάριος Γιάνγκου (έμειναν σε Ολυμπιακό, Ταταύλα και Ίφιτο Πατρών αντίστοιχα). Ο Κράστεφ και ο Αλεξαντρόφ ήταν συμπαίκτες πέρσι με τον Κοτζαμπάσεφ στην Ντανούμπε Ρούσε με την οποία στέφθηκαν πρωταθλητές Βουλγαρίας.

Στην Α1 γυναικών προκαλεί αίσθηση η έλευση της σπουδαίας Ντίνα Μεσρέφ (φωτό). Ο Δ.Α.Ο. Ταύρου έκλεισε συμφωνία με την 24χρονη αριστερόχειρα από την Αίγυπτο, η οποία το καλοκαίρι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο απλό γυναικών του Μεσογειακού τουρνουά, ενώ έχει, μεταξύ άλλων, πρωτιά στο ίδιο αγώνισμα στους Παναφρικανικούς Αγώνες, στο πρωτάθλημα Αφρικής και το Κύπελλο Αφρικής. Τον Ιούλιο βρίσκεται στο νούμερο 39 του διεθνούς ranking list. Ο Δ.Α.Ο.Τ. απέκτησε και την πρώην διεθνή από τη Λιθουανία Λίνα Μισικονίτε. Σημειωτέον ότι η πρωταθλήτρια Ελλάδας Κατερίνα Τόλιου, επίσης αθλήτρια του Δ.Α.Ο.Τ., πανηγύρισε στην αγωνιστική χρονιά που πέρασε με τα δύο κορίτσια τον τίτλο στη σουηδική λίγκα με τη φανέλα της Στόρφορς.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός θα έχει στις τάξεις του τη Σάρα Ραμίρεζ. Η 31χρονη αθλήτρια από την Ισπανία ήταν το 2013 «χρυσή» Μεσογειονίκης στο ομαδικό γυναικών και 2η στο απλό στην ίδια διοργάνωση, ενώ την ίδια χρονιά είχε πάρει την 3η θέση στο διπλό γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το σωματείο του Πειραιά κράτησε και τη Σλοβένα διεθνή Άλεξ Γκάλιτς.

O Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά φέρνει στην Ελλάδα την πολύπειρη Γιάνα Τιμίνα. Την 43χρονη αθλήτρια, που κατάγεται από τη Ρωσία και πριν από 12 χρόνια μετακινήθηκε στην Ολλανδία παίρνοντας την υπηκοότητα της χώρας. Η Τιμίνα υπήρξε διεθνής με τη ρωσική σημαία, ενώ με την Ολλανδία έχει ευρωπαϊκό τίτλο στο ομαδικό, εθνικό τίτλο στο απλό γυναικών και πρωτιά στο διεθνές όπεν της Φλάνδρας.

Οι Σάρισες Φλώρινας θα συνεργαστούν ξανά, μετά τη σεζόν 2016-2017, με τη νεαρή πολιτογραφημένη Γαλλίδα Λιου Τζνούντιθ, που είναι εν ενεργεία διεθνής, ενώ θα συνεχίσει στην Ελλάδα η Βουλγάρα πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2017 στο διπλό νεανίδων Μαρία Γιόβκοβα αυτή τη φορά με τη φανέλα του Α.Ο. Ταταύλα. Επίσης στην Α1 ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών πήρε τη Σέρβα Μόνικα Κνέζαβιτς και ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας τη Βουλγάρα Καλίνα Χρίστοβα.

Στην Α2 εθνική κατηγορία οι Βουλγάρες Ανέλια Κάροβα και Μιχαέλα Ντίμοβα θα συνεργαστούν φέτος με τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και οι συμπατριώτισσές τους Νένκα Τουσλέκοβα και Ελίτσα Ζαμφίροβα με τον Παναθηναϊκό. Από τις πιο χαμηλές κατηγορίες ξεχωρίζουν δύο κινήσεις της γυναικείας ομάδας της Α.Ε.Κ., η οποία αγωνίζεται στη Β’ Εθνική. Το αθηναϊκό σωματείο θα έχει τη βοήθεια της Μαρίας Τσαπτσίνος, της διεθνούς Αγγλίδας με την ελληνική καταγωγή και της Σουηδέζας Κριστίνα Χόλμστεν.

Φυσικά υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες μετακινήσεις στο εσωτερικό, αλλά όχι τόσο …θορυβώδεις όσο προηγούμενες χρονιές. Στους άνδρες ο ρέκορντμαν των πανελλήνιων τίτλο στο διασυλλογικό Κώστας Λαγογιάννης μετακινήθηκε από τον Παναθηναϊκό στην Α.Ε.Κ.. Ο 21χρονος Κωνσταντίνος Αγγελάκης μετά την παρουσία ενός χρόνου στη Γερμανία γύρισε και θα παίξει στον Α.Σ. Πέρα, ενώ το ίδιο σωματείο θα συνεργαστεί με τον επίσης αμυντικό Ντανιέλ Τσιόκα επί σειρά ετών διεθνή στο πρόσφατο παρελθόν. Από το σωματείο του Παλαιού Φαλήρου πήγε στον Ο.Α. Χανίων ο Νίκος Αντωνιάδης.

Στις γυναίκες η πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών Κωνσταντίνα Παρίδη θ’ αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Η Αλίκη Κιούφη μετακινήθηκε στον Φοίνικα Πειραιά, η Ρόζα Χοβσεπιάν στον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, ενώ οι διεθνείς κορασίδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Χρυσή Φωτιάδου και Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου θ’ αγωνιστούν στον Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας. Επίσης, οι πρωταθλήτριες στην κατηγορία νεανίδων Ελισάβετ Τέρπου και Γεωργία Χατζάκη πήγαν στον Γ.Α.Ο. Πειραιά. Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν θα είναι φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα παίξει μόνο στο εξωτερικό (σε Γαλλία και Σουηδία) η αθλήτρια της εθνικής ομάδας γυναικών Γεωργία Ζαβιτσάνου. Η εγκύκλιος αναφέρει στο τέλος και Έλληνες αθλητές, που θ’ αγωνιστούν φέτος σε ομάδες του εξωτερικού.

                                   

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ