Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων μέσα από αριθμούς

Sgouros aponomi_epathlon

Sgouros aponomi_epathlonΤο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων μέσα από κάποιους αριθμούς παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος στην ιστοσελίδα της (ettu.org). Αφορμή το γεγονός ότι η διοργάνωση στο Κλουζ Ναπόκα έφτασε σε ορισμένα πολύ υψηλά νούμερα. Βασικά, έσπασε το ρεκόρ του αριθμού αθλητών, καθώς κατέγραψε 573 αγωνιστικές παρουσίες. Επίσης, ο αριθμός των συνολικών ομάδων στις τέσσερις κατηγορίες (νέων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων) είναι πολύ κοντά στο σχετικό ρεκόρ. Αγωνίστηκαν 159 ομάδες και μόνο στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2006 και του 2008 ήταν περισσότερες -συγκεκριμένα 161. Η E.T.T.U. δημοσίευσε και τον πίνακα των μεταλλίων. Συνολικά 14 χώρες πήραν έστω ένα μετάλλιο στη ρουμανική πόλη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι με τη νέα πρωτιά του Γιάννη Σγουρόπουλου στο απλό νέων η Ελλάδα εμφανίζεται ψηλότερα από παραδοσιακές δυνάμεις, όπως η Γερμανία και η Σουηδία. To σχετικό δημοσίευμα της E.T.T.U. φιλοξενεί μεγάλη φωτογραφία από την απονομή των επάθλων στο απλό νέων με τον Ελευσίνιο άσο στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Μέσα στις 10 μέρες του πρωταθλήματος (15-24/07) έγιναν συνολικά 3.519 αγώνες. Στα ατομικά αγωνίσματα 1.263 και στο ομαδικό 2.256. Η νεότερη αθλήτρια στο φετινό event ήταν η Σιντέλα Μούτλου από τη Βουλγαρία: 11 ετών και 6 μηνών. Ο μικρότερος αθλητής ο Ελβετός Τίμοθι Φάλκονιερ: 11 ετών και 9 μηνών. Το δεύτερο μικρότερο αγόρι ήταν ο Γάλλος Φελίξ Λεμπρούν, που γνώρισε την πολύτιμη εμπειρία στα 11 χρόνια και 10 μήνες της ζωής του, αλλά ειδικά γι’ αυτόν είναι επίσης αξιοσημείωτο ένα άλλο στοιχείο. Να προέρχεται από τη Δυτική Ευρώπη και να παίζει με ασιατικό πιάσιμο στη ρακέτα (το λεγόμενο penhold grip)!

Οι πιο πετυχημένοι αθλητές ήταν:

1. Η νεάνιδα Νινγκ Γινγκ από το Αζερμπαϊτζάν, η οποία είχε 2 χρυσά μετάλλια κι 1 ασημένιο. Και είναι ευκαιρία να προσθέσουμε εδώ ότι μαζί με τον Γιάννη Σγουρόπουλο ήταν εκείνοι, που κράτησαν τους τίτλους τους στο απλό από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2017. Ανάλογη ευκαιρία είχε και η κορασίδα Ελίζαμπετ Αμπρααμιάν από τη Ρωσία, αλλά έχασε στον τελικό από τη Ρουμάνα Έλενα Ζαχαρία.  

2. Η Λούσι Γκοτιέ από τη Γαλλία και η Έλενα Ζαχαρία από τη Ρουμανία με 2 χρυσά και 1 χάλκινο

3. Ο Μαξίμ Γκρέμπνεφ από τη Ρωσία με 1 χρυσό, 2 ασημένια κι 1 χάλκινο. Ο αθλητής δηλαδή, που νίκησε ο Σγουρόπουλος στα ημιτελικά του απλού, ανέβηκε στο βάθρο σε όλα τα αγωνίσματα.

4. Ο Μισάαλ Σαμπί από τη Γαλλία με 1 χρυσό, 1 ασημένιο κι 1 χάλκινο

5. Η Ελίζαμπετ Αμπρααμιάν με 3 ασημένια

6. η Εκατερίνα Ζιρόνοβα από τη Ρωσία και Ο Ράρες Σίπος από τη Ρουμανία με 3 χάλκινα

Ο κατάλογος των μεταλλίων:

ΧΩΡΑ              ΧΡΥΣΟ   ΑΣΗΜΕΝΙΟ  ΧΑΛΚΙΝΟ

1. Γαλλία                 5            2              6

2. Ρωσία                  3           5              5

3. Ρουμανία             2           2              7

4. Αζερμπαϊτζάν        2          2

5. Πολωνία              2            1             1

6. Κροατία               1            –              1

7. Ελλάδα                1            –              –

8. Ιταλία                  1            –               –

9. Σουηδία               –           1              2

10. Βέλγιο               –            1              –

11. Σερβία               –             –              3

12. Τσεχία               –             –               3

13. Γερμανία            –           –                2

14. Σλοβακία            –           –                1

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ