Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το Europe Youth Top 10 πρώτος στόχος στη νέα αγωνιστική περίοδο για τον Σγουρόπουλο

Sgouros afixi_Athens

Sgouros afixi_AthensΔύο εβδομάδες πριν ο Γιάννης Σγουρόπουλος ολοκλήρωσε θριαμβευτικά την παρουσία του στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα νέων με την κατάκτηση του τίτλου στο απλό για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Μέχρι το τέλος του χρόνου, που θα τελειώσει γενικά την παρουσία του στην εφηβική κατηγορία, ο 18χρονος άσος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα έχει κι άλλες προκλήσεις στη διεθνή σκηνή. Η πρώτη θα είναι το Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των νέων κι έρχεται σ’ έναν μήνα από τώρα στο Βίλα Ρεάλ της Πορτογαλίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (E.T.T.U.) ανακοίνωσε σήμερα τους αθλητές και τις αθλήτριες, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο ετήσιο ατομικό τουρνουά. Προσκαλούνται οι καλύτεροι από τις κατηγορίες νέων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων, με βάση τους παγκόσμιους πίνακες αξιολόγησης U18 και U15 του Αυγούστου και, όπως αναμενόταν, ο Σγουρόπουλος είναι 3ος στη σχετική λίστα. Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου. Σημειωτέον ότι για το Τοπ 10 των κορασίδων η Μαλαματένια Παπαδημητρίου είναι 4η αναπληρωματική.

Σε κάθε μία από τις τέσσερις κατηγορίες οι συμμετοχές θα συμπληρωθούν με μία επιλογή της διοργανώτριας χώρας. Στους νέους είναι στο ψηλότερο σημείο της λίστας ο Σουηδός Τρουλς Μερέγκαρντ. Ο αθλητής, που νίκησε ο Σγουρόπουλος στον τελικό, στο Κλουζ Ναπόκα για να διατηρήσει τα σκήπτρα στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Φυσικά θα επιζητήσει την κορυφή και στο Τοπ 10, όπου πέρσι είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

Όλοι οι προσκληθέντες είναι οι ακόλουθοι:

1. Τρουλς Μέρεγκαρντ (Σουηδία)

2. Ράρες Σίπος (Ρουμανία)

3. Γιάννης Σγουρόπουλος (Ελλάδα)

4. Κριστιάν Πλετέα (Ρουμανία)

5. Μπαστιέν Ρεμπέρ (Γαλλία)

6. Ιρβίν Μπερτρά (Γαλλία)

7. Λέο Ντε Νοντρές (Γαλλία)

8. Ματέο Μούτι (Ιταλία)

9. Λεβ Κάτσμαν (Ρωσία)

10. Host (Πορτογαλία)

Ανακοινώθηκαν και 10 αναπληρωματικοί. Βάζουμε τους πέντε πρώτους, που κατά σειρά είναι οι: Μασιέ Κολοτζιέλζικ (Πολωνία), Ζουλ Ρολά (Γαλλία), Μαξίμ Γκρέμπνεφ (Ρωσία), Βλαντιμίρ Σιντορένκο (Γαλλία) και Κέι Στούμπερ (Γερμανία).

Στον αντίστοιχο πίνακα των κορασίδων η Παπαδημητρίου βρίσκεται, όπως προαναφέραμε, στις αναπληρωματικές. Η 14χρονη πρωταθλήτρια Ελλάδας της κατηγορίας είναι 4η στη σειρά πίσω από τις Άννα Χάρσεϊ (Ουαλία), Λουτσιάνα Μιτροφάν (Ρουμανία), Ουλιάνα Αλκούσκαγια (Λευκορωσία) και μπροστά από τη Ρωσίδα Λιούμποβα Τέντσερ. Να προστεθεί εξάλλου, ότι σ’ ένα ακόμα Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των νέων θα είναι competitionmanagerο Δημοσθένης Μεσσήνης.

ΤΡΕΙΣ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΣΕ ΚΑΜΠ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΗΣ E.T.T.U.

Στις ακόμα μικρότερες ηλικίες στο μεταξύ, η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση έχει συμμετοχή σ’ ένα ακόμα διεθνές προπονητικό καμπ, που εντάσσει η E.T.T.U. στο πρόγραμμα ανάπτυξης. Τρεις παμπαίδες από τον Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας, γεννημένοι όλοι το 2007, μετέχουν από χτες στο Eurotalents Pre-selection camp, που γίνεται στο Kiskunfelegyhaza της Ουγγαρίας. Είναι ο Κωνσταντίνος Μιλικούδης (νούμερο 7 στον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης των παμπαίδων), ο Γιάννης Γακίδης (Νο 28) και ο Κωνσταντίνος-Αναστάσιος Γκαϊντατζής (Νο 43). Μαζί τους βρίσκεται και ο προπονητής του Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας Αναστάσιος Καριοφυλλίδης. Η συγκέντρωση προετοιμασίας θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 11 του μήνα και είναι σίγουρο ότι θα ωφελήσει ουσιαστικά τα παιδιά. Σχετική εμπειρία άλλωστε, έχει μόνο ο Μηλικούδης, ο οποίος είχε πάρει μέρος τον περασμένο Απρίλιο στο Hopes Selection Camp της E.T.T.U. μαζί με πολύ καλούς παμπαίδες από 10 χώρες.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ