Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χρήσιμες παραστάσεις στο Eurotalents Pre-Selection Camp για τρεις παμπαίδες από τη Φιλία Ορεστιάδας

Hungary Pre_Selection_2018_me_Orestiada

Hungary Pre_Selection_2018_me_OrestiadaΟλοκληρώθηκε προχτές στην Ουγγαρία ένα ακόμα προπονητικό καμπ επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, που είχε ελληνική συμμετοχή. Το επονομαζόμενο Eurotalents Pre-Selection Camp έγινε στην πόλη Kiskunfélegyháza από τις 4 έως τις 11 του μήνα. Αφορούσε παμπαίδες και παγκορασίδες, ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα ανάπτυξης της E.T.T.U. και συγκέντρωσε 41 παιδιά από 14 χώρες. Ανάμεσά τους ήταν τρεις ταλαντούχοι αθλητές από τον Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας. Ο Κωνσταντίνος Μιλικούδης, που είναι νούμερο 7 στον τρέχοντα ελληνικό πίνακα αξιολόγησης των παμπαίδων, ο Γιάννης Γακίδης (Νο 28) και ο Κωνσταντίνος-Αναστάσιος Γκαϊντατζής (Νο 43). Όλοι τους είναι γεννημένοι το 2007 και φυσικά είχαν την ευκαιρία ν’ αποκομίσουν χρήσιμη εμπειρία τόσο για την αγωνιστική τους εξέλιξη όσο και για τις γνώσεις τους στο άθλημα. Μαζί τους ήταν ο προπονητής του Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας Αναστάσιος Καριοφυλλίδης.

Πέρα από το προπονητικό τιμ και τον Κροάτη επικεφαλής του προγράμματος Νέβεν Σέγκναρ πήραν μέρος και 11 αθλητές από την Ουγγαρία σαν sparringpartners. Οι παμπαίδες προέρχονταν από τη Βουλγαρία (3 παιδιά), την Κροατία (3), τη Ρουμανία (3), την Ολλανδία (1), τη Λευκορωσία (1), τη Σλοβακία (2), τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη (2), την Αγγλία (2), τη Σλοβενία (2) και φυσικά τη διοργανώτρια χώρα (3). Οι καλύτεροι από αυτή τη συγκέντρωση προετοιμασίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των προπονητών, θα επιλεγούν για το τελικό Eurotalents Selection Camp, το οποίο θα γίνει στο Ότοτσεκ της Σλοβενίας τον προσεχή Οκτώβριο. Για τα παιδιά από τη Φιλία Ορεστιάδας δεν τέθηκε τέτοιος στόχος και η μοναδική έννοια ήταν να κάνουν ποιοτική προπόνηση και να πάρουν όσα περισσότερα μπορούσαν από τις δυνατές παραστάσεις δίπλα σε καταξιωμένους προπονητές και πολύ καλούς αθλητές από την Ευρώπη. Άλλωστε, ο Γκαϊντατζής και ο Γακίδης βγήκαν πρώτη φορά εκτός συνόρων, ενώ ο Μιλικούδης είχε απλά μία ανάλογη εμπειρία, όταν τον περασμένο Απρίλιο στο Λουξεμβούργο μετείχε στο Hopes Selection Camp της E.T.T.U.. Παρών και στα δύο καμπ ο 30χρονος Καριοφυλλίδης, που βέβαια από την πλευρά του πήρε, μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις και την επαφή με τους ειδικούς, νέα πολύτιμα στοιχεία για τη διεύρυνση των γνώσεων του.

Να σημειωθεί τέλος, ότι το 1/3 των προπονήσεων στην Ουγγαρία περιλάμβανε ασκήσεις με πολλά μπαλάκια. Συνολικά 10 άτομα εξυπηρετούσαν στις κούτες για τα multiball. Επίσης, το 1/3 είχε ασκήσεις στο τραπέζι με έναν επικεφαλής προπονητή να επιβλέπει σταθερά και το υπόλοιπο 1/3 περιλάμβανε φυσική κατάσταση με μία γυμνάστρια.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ