Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έρχεται για προετοιμασία στην Αθήνα ο Φιλανδός διεθνής Όλαχ

Olah forehand_flick

Olah forehand_flickΣυχνές είναι τα τελευταία χρόνια οι επισκέψεις διεθνών ξένων αθλητών της επιτραπέζιας αντισφαίρισης για προετοιμασία στην Ελλάδα και άλλη μία θα υπάρξει αυτό το καλοκαίρι. Αύριο θα είναι στην Αθήνα ο πρώτος Φιλανδός της παγκόσμιας κατάταξης, ο Μπένεντεκ Όλαχ (νούμερο 93 τον Αύγουστο) και για περίπου 10 μέρες θα κάνει προπονήσεις με τα μέλη της προεθνικής μας ομάδας στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Πρόκειται για 27χρονο αθλητή εγνωσμένης αξίας, ο οποίος σίγουρα θα συμβάλει σε ποιότητα σε αυτό το πρώτο κομμάτι της δουλειάς στο φαληρικό στάδιο. Το 2016 είχε κατακτήσει το World Tour της Νιγηρίας στο απλό ανδρών και την ίδια χρονιά είχε την τιμή ν’ αγωνιστεί στο Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα για προετοιμασία. Τον Αύγουστο του 2015 μετείχε, μαζί με τον Ούγγρο διεθνή Ντανιέλ Κοσίμπα (φετινό απόκτημα της Α.Ε.Κ. θυμίζουμε), στο καμπ των εθνικών μας ομάδων, που είχε γίνει στη Βέροια. Ο Όλαχ έλκει επίσης την καταγωγή του από την Ουγγαρία. Γεννήθηκε στο Καλατζόκι της Φιλανδίας από Ούγγρους γονείς, μεγάλωσε στο Σινατζόκι, αλλά μένει στη Βουδαπέστη. Φυσικά έχει τεθεί αντιμέτωπος και με Έλληνες αθλητές και για παράδειγμα αναφέρουμε ότι το 2016 στο Προολυμπιακό του Χάλμσταντ, στη Σουηδία, τον είχε νικήσει ο Παναγιώτης Γκιώνης στην πορεία του μέχρι την εξασφάλιση της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Όλαχ πρόκειται ν’ αρχίσει αύριο τις προπονήσεις στο Σ.Ε.Φ. και θα μείνει στην Αθήνα μέχρι τις 29 του μήνα.

Πιο αργά σήμερα στο μεταξύ, γίνεται η πρώτη συγκέντρωση των προεθνικών ομάδων για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Θα υπάρχουν αρκετές προγραμματισμένες απουσίες και ουσιαστικά για τους άνδρες η επίσημη έναρξη είναι την Τρίτη οπότε θα βρεθεί στο Σ.Ε.Φ. και ο επικεφαλής του προπονητικού τιμ Κώστας Βατσακλής. Η αρχή σήμερα το απόγευμα γίνεται με τον Κωνσταντίνο Κωστόπουλο, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει γενέθλια και κλείνει τα 41 του χρόνια.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ