Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έφτασε μέχρι την πρώτη 16άδα η Γκαϊντατζή στο Euro Mini Championships

Euro Mini_Champs_Gaintatzi_me_Stavrou_exo_apo_gimnastirio

Euro Mini_Champs_Gaintatzi_me_Stavrou_exo_apo_gimnastirioΣτη διάκριση της εισόδου στην πρώτη 16άδα της ηλικιακής κατηγορίας Under 11 έφτασε η Λεμονιά Γκαϊντατζή στο Euro Mini Table Tennis Championships, που γίνεται στο Σίλτιγχαϊμ της Γαλλίας. Κάλλιστα μάλιστα, η 11χρονη πρωταθλήτρια του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας μπορούσε να μπει στα προημιτελικά και να διεκδικήσει μετάλλιο, όμως το βράδυ κάμφθηκε με 3-2 σε ντέρμπι απέναντι στο 1ο φαβορί της κατηγορίας, τη Γαλλίδα Ελίς Πουγιόλ! Προηγήθηκε με 2-0 σετ, ενώ έχασε στην παράταση το καθοριστικό 5ο σετ! Σε κάθε περίπτωση πάντως, έδειξε νέα πρόοδο, φανέρωσε το πλούσιο ταλέντο της και κατάφερε ένα πολύ καλό πλασάρισμα σε όπεν πανευρωπαϊκού χαρακτήρα. Αύριο το πρωί συνεχίζει για τις θέσεις 9-16. Στον πάγκο έχει τον προπονητή της στο καβαλιώτικο σωματείο Γιάννη Σταύρου και θυμίζουμε ότι υπό τις οδηγίες του είχε κατακτήσει τον περασμένο Ιανουάριο το χάλκινο μετάλλιο σε τουρνουά στη Βουδαπέστη, επίσης στην κατηγορία κοριτσιών έως 11 ετών.

Αφού προχώρησε στα δύο πρώτα στάδια των αγώνων με 1η και 2η θέση αντίστοιχα, στους ομίλους της, η Γκαϊντατζή μπήκε το μεσημέρι στη διεκδίκηση της πρόκρισης στο κυρίως ταμπλό. Στο 3ο στάδιο της κατηγορίας σχηματίστηκαν 16 γκρουπ των 3ων αθλητριών, προκρίνονταν οι δύο πρώτες από το κάθε ένα και η ταλαντούχα Καβαλιώτισσα αγωνίστηκε στο 13ο. Έπιασε γι’ άλλη μια φορά σπουδαία απόδοση και με δύο ευρείες νίκες πέρασε επιβλητικά στα νοκ άουτ των αγώνων. Στο πρώτο της ματς κατέβαλλε με 3-0 σετ την Ιταλίδα επικεφαλής Τζούλια Βαρβέρι (11-9, 11-4, 11-7). Σημειωτέον ότι η Βαρβέρι υπέστη και δεύτερη ήττα μετά ώσπου έμεινε 3η και αποκλείστηκε από το ταμπλό. Με νέο πολύ καλό παιχνίδι η Γκαϊντατζή ξεπέρασε αργότερα με το ίδιο σκορ και τη Μαριάνα Κόστα από την Πορτογαλία (11-4, 11-7, 11-6) και αναδείχτηκε πανηγυρικά νικήτρια του ομίλου.

Στις «32» την περίμενε το απόγευμα η Ρουμάνα Καρμίνα Γκάμαν, την οποία είχε νικήσει χτες, στο 1ο στάδιο του τουρνουά με 3-0. Σήμερα το εμπόδιο ήταν πιο δύσκολο, ωστόσο κατάφερε πάλι να το ξεπεράσει και να μπει στη 16άδα. Έχασε το 1ο σετ με 14-12, αλλά με σταθερότητα και ψυχραιμία πήρε τα επόμενα με 11-9, 11-7 και 11-8.

Euro Mini_Champs_Gaintatzi_me_PujolΗ πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων είχε φτάσει ήδη στη διάκριση με τη νέα πρόκριση και το βράδυ τα έδωσε όλα για κάτι ακόμα καλύτερο. Από τη θέση του αουτσάιντερ πραγματοποίησε θαυμάσια εμφάνιση απέναντι στην Ελίς Πουγιόλ, την πίεσε πολύ από την αρχή και λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη. Κατέκτησε τα δύο πρώτα σετ με 11-9 και 11-5. Έχασε με διαφορά τα δύο επόμενα (4-11, 5-11), όμως δεν έχασε και την πίστη της. Απέδωσε πολύ καλά στο τελευταίο σετ ώσπου λύγισε στις λεπτομέρειες με 14-12!

Η Πουγιόλ είναι νούμερο 1 στη Γαλλία στην ηλικία της. Θεωρείται χαρισματική αθλήτρια κι έχει φιλοξενηθεί μέχρι και σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Η Γκαϊντατζή έδειξε μεγάλες ικανότητες και σε αυτό το ματς και γενικά με την πορεία της στο Euro Mini Champs. Αύριο συνεχίζει για τις θέσεις 9-16, καθώς υπάρχει διαβάθμιση για όλες τις αθλήτριες που έχουν χάσει στο ταμπλό. Αντίπαλός της είναι η Γαλλίδα Αλεξάνδρα Ζου (κινεζικής καταγωγής), από την οποία είχε ηττηθεί χτες στον όμιλο της δεύτερης φάσης με 3-0 σετ.

 

* Στη φωτό 1 η Γκαϊντατζή και ο Σταύρου έξω από το γυμναστήριο. Στη φωτό 2 η Καβαλιώτισσα πρωταθλήτρια στην έναρξη του αγώνα της με τη Πουγιόλ.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ