Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Επιτυχία για την Γκαϊντατζή, 9η θέση στο Euro Mini Champs

Euro Mini_Champs_Gaintatzi_me_Saive_kai_Stavrou

Euro Mini_Champs_Gaintatzi_me_Saive_kai_StavrouΆρχισε και τελείωσε με εξαιρετικό τρόπο τους αγώνες της στο Euro Mini Table Tennis Champs της Γαλλίας η Λεμονιά Γκαϊντατζή. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων πέτυχε μόνο νίκες σήμερα στα παιχνίδια διαβάθμισης για την κατηγορία κοριτσιών έως 11 ετών και κατέκτησε την πολύ τιμητική 9η θέση. Στα 14 χρόνια παρουσίας, αυτού του πανευρωπαϊκού χαρακτήρα τουρνουά, που παραδοσιακά γίνεται στο Σίλτιγχαϊμ της Αλσατίας, σημείωσε το καλύτερο πλασάρισμα Έλληνα αθλητή. Πέρασε τρία προκριματικά στάδια χωρίς να είναι στα φαβορί, σημείωσε θετικό αποτέλεσμα και στον 1ο γύρο του ταμπλό και χτες βράδυ έμεινε οριακά έξω από την 8άδα. Πήγε στο μίνι ταμπλό των θέσεων 9-16 κι εκεί πρώτευσε με νέες πολύ αξιόλογες εμφανίσεις. Η 11χρονη αθλήτρια του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας είχε θαυμάσιο ατομικό απολογισμό με 10 νίκες και μόλις 2 ήττες. Επιβεβαίωσε έτσι το πολύ καλό αγωνιστικό της επίπεδο και μία ακόμα επιβράβευση είναι ότι προσκλήθηκε στο ευρωπαϊκό τουρνουά Τοπ 14 με τις παγκορασίδες, οι οποίες είναι γεννημένες το 2007 και προχώρησαν τουλάχιστον στον 2ο γύρο του Euro Mini Champs! Υπενθυμίζουμε ότι στη Γαλλία η Γκαϊντατζή αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του προπονητή του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας Γιάννη Σταύρου.

Το πρωί στο παιχνίδι της για τις θέσεις 9-16 είχε ευκαιρία για …ρεβάνς. Αντιμετώπισε την κινεζικής καταγωγής Αλεξάνδρα Ζου, από την οποία είχε χάσει με 3-0 σετ στο 2ο στάδιο των αγώνων. Έχασε δύσκολα τα δύο πρώτα σετ κι έδειξε ότι μπορούσε να διεκδικήσει κάτι ουσιαστικό. Πράγματι, μείωσε εκείνη με οριακή διαφορά και παίζοντας ακόμα πιο σταθερά στη συνέχεια έκαμψε την αριστερόχειρα αντίπαλο με 3-2 σετ (9-11, 11-13, 11-9, 11-7, 11-6). 

Euro Mini_Champs_Gaintatzi_me_Rosida_finaleΓια τις θέσεις 9-12 συνάντησε την Κέντρα Μόλναρ από την Ουγγαρία. Με εξαίρεση το 2ο σετ είχε ξανά σταθερή απόδοση, ήταν προσεχτική τα πιο κρίσιμα σημεία και επικράτησε με 3-1 (11-9, 1-11, 11-9,11-9). Έτσι έφτασε στον αγώνα για τις θέσεις 9-10 όπου αναμετρήθηκε με τη Ρωσίδα Λουφία Πουγκόβκινα (φωτό 2). Είχε τον τελευταίο λόγο στις καθοριστικές στιγμές των σετ, πήρε τη νίκη με 3-0 και τερμάτισε στην 9η θέση (11-9, 13-11, 11-8).

Οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα της Γκαϊντατζή στη Γαλλία είχαν ένα ακόμα αντίκρισμα. Χάρη στην είσοδό της στη 16άδα η Καβαλιώτισσα αθλήτρια προσκλήθηκε επίσημα στο φετινό Τοπ 14, που αφορά στις παγκορασίδες, οι οποίες έχουν γεννηθεί το 2007. Το ετήσιο τουρνουά θα διεξαχθεί στο Βέλγιο στις 20 και 21 Οκτωβρίου κι έχει την επωνυμία Masters Minimes. Το διοργανώνουν η βελγική ομοσπονδία του αθλήματος και μεγάλη εταιρεία ειδών επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε συνεργασία με τη γαλλική ομοσπονδία και υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U.) και οι συμμετοχές προκύπτουν από τις θέσεις των αθλητριών στο Euro Mini Champs. Οι διοργανωτές επίσης, έχουν το δικαίωμα να δώσουν 2 wildcards για τα κορίτσια και τέσσερις για τα αγόρια, ενώ κάθε χώρα μπορεί να εκπροσωπηθεί μάξιμουμ από δύο αγόρια και δύο κορίτσια. Η σχέση των δύο αγώνων έφερε στην Αλσατία και τον θρυλικό Βέλγο, πρώην πρωταθλητή Ευρώπης και δευτεραθλητή κόσμου Ζαν Μισέλ Σέιβ, που είναι από τους βασικούς πρεσβευτές. Όπως τονίστηκε στην ελληνική αποστολή θα ενημερωθεί και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., η οποία θα πρέπει να δώσει άδεια για τη συμμετοχή.

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ