Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Διαδοχικά στις 20 και 21 Οκτωβρίου τα πρώτα μεγάλα ντέρμπι της Α1 ανδρών με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό!

Panathinaikos-Olimpiakos diafonies_2

Panathinaikos-Olimpiakos diafonies_2Η κλήρωση των διασυλλογικών πρωταθλημάτων της περιόδου 2018-2019 πραγματοποιήθηκε χτες νωρίς το βράδυ στα γραφεία της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Στην Α1 εθνική κατηγορία των ανδρών, η οποία θ’ αρχίσει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 15 Σεπτεμβρίου, η είδηση είναι ότι θα γίνουν διαδοχικά, σ’ ένα αγωνιστικό διήμερο τον Οκτώβριο, τα μεγάλα ντέρμπι του 1ου γύρου! Ως διεκδικητές του τίτλου προβάλλουν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, τρία μεγάλα και ιστορικά σωματεία γενικά στον ελληνικό αθλητισμό και θα …τα πουν για πρώτη φορά στα Χανιά στις 20 και 21 Οκτωβρίου για την 4η, την 5η και την 6η αγωνιστική. Στην Περιφέρεια μάλιστα, θα γίνουν και τα αντίστοιχα ματς του 2ου γύρου και συγκεκριμένα στην Ορεστιάδα τον Ιανουάριο για την 13η, τη 14η και τη 15η αγωνιστική. Η Α1 των γυναικών κάνει εκκίνηση στις 17 Νοεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Ολυμπιακός και ο Δ.Α.Ο. Ταύρου εμφανίζονται ως βασικοί αντίπαλοι για την πρωτιά. Η αναμέτρησή τους για τον 1ο γύρο θα διεξαχθεί μία μέρα μετά, στις 18 Νοεμβρίου για την 3η αγωνιστική. Οι αγώνες της Α2 εθνικής κατηγορίας θ’ αρχίσουν στις 6 Οκτωβρίου τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Οι φίλοι του αθλήματος μπορούν να δουν τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων αυτών στη διεύθυνση http://www.ttscore.io/customer/24 κι αφού «πατήσουν» στη διοργάνωση, που τους ενδιαφέρει και μετά στην ενότητα announcements (τις αμέσως προσεχείς ημέρες θ’ αναρτηθεί και το πρόγραμμα των υπόλοιπων πρωταθλημάτων).

Στην κορυφαία κατηγορία των ανδρών ο Ολυμπιακός είναι ο κάτοχος του τίτλου. Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε πέρσι το Κύπελλο Αττικής και πάλεψε για το πρωτάθλημα ως το τέλος, ενώ η ΑΕΚ, που αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στην Α2, είναι φιλόδοξη στην παρθενική εμφάνισή της στην Α1. Προσθήκες στη μεταγραφική περίοδο έγιναν κι από τις τρεις ομάδες (αλλού μικρές, αλλού πιο σοβαρές) και τα προγνωστικά τις θέλουν να είναι οι φετινές υποψήφιες για τον τίτλο. Από κει και πέρα αρκετές ομάδες φαίνεται ότι μπορούν να παλέψουν για καλό πλασάρισμα ή κάποια έκπληξη. Ανάμεσα τους ο Α.Ο. Ταταύλα, ο Α.Σ. Πέρα και ο Ίφιτος Πατρών.

Οι ημερομηνίες των ντέρμπι στην Α1 των ανδρών:

Στον 1ο γύρο:

20 Οκτωβρίου Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

20 Οκτωβρίου ΑΕΚ-Ολυμπιακός

21 Οκτωβρίου Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός Όλα τα ματς στα Χανιά

Στον 2ο γύρο:

26 Ιανουαρίου Ολυμπιακός-ΑΕΚ

26 Ιανουαρίου Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

27 Ιανουαρίου ΑΕΚ-Παναθηναϊκός. Όλα τα ματς στην Ορεστιάδα

Ζωηρό θα είναι γι’ άλλη μια φορά το ενδιαφέρον και στην Α1 γυναικών. Ενισχυμένοι και με ξένες διεθνείς αθλήτριες ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός και ο 2ος της περσινής κατάταξης Δ.Α.Ο. Ταύρου παρουσιάζουν και πάλι δυνατές τριάδες και θ’ αποτελέσουν τους βασικούς «μονομάχους» για την πρωτιά. Πίσω τους υπάρχουν ομάδες, που μπορούν ν’ απειλήσουν, όπως φάνηκε και πέρσι με το συναρπαστικό φινάλε του πρωταθλήματος. Ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών και ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά θα συνεργαστούν επίσης με εγνωσμένης αξίας ξένες αθλήτριες κι έχουν βλέψεις για υψηλές θέσεις. Θα κοιτάξουν να είναι ανταγωνιστικοί με πολλές νεαρές αθλήτριες ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας και ο Γ.Α.Ο. Πειραιά και τέλος ενίσχυση από το εξωτερικό θα έχουν επίσης ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας και ο Α.Ο. Ταταύλα.

Οι ημερομηνίες των ντέρμπι στην Α1 γυναικών:

Στον 1ο γύρο:

18 Νοεμβρίου Ολυμπιακός-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Στον 2ο γύρο:

16 Μαρτίου Δ.Α.Ο. Ταύρου-Ολυμπιακός. Και οι δύο αγώνες στο Σ.Ε.Φ.

Να δούμε και το πρόγραμμα της πρεμιέρας στα πρωταθλήματα της Α1:

Η 1η αγωνιστική της Α1 ανδρών στις 15 Σεπτεμβρίου στο Σ.Ε.Φ.:

Φιλία Ορεστιάδας-Παναθηναϊκός

Α.Ο. Ταταύλα-ΑΕΚ

Α.Ο. Πεύκης-Ο.Α. Χανίων

Ίφιτος Πατρών-Πέρα Αθηνών

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Άρης Νικαίας

Η 1η αγωνιστική της Α1 γυναικών στις 17 Νοεμβρίου στο Σ.Ε.Φ.:

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Σάρισες Φλώρινας

Γ.Α.Ο. Πειραιά-Α.Ο. Ταταύλα

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Φοίνικας Πειραιά 

 

* Η φωτό μετά το τέλος του περσινού ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στον 2ο γύρο

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ