Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έπαιξαν πινγκ πονγκ για καλό σκοπό στο 4ο τουρνουά του συλλόγου Ήλιος

Ilios open_2018_oloi_mazi

Ilios open_2018_oloi_maziΌταν μία εκδήλωση είναι για φιλανθρωπικό σκοπό τότε αποκτά άλλη αξία και σημασία. Όταν καλούμαστε να στηρίξουμε παιδιά που έχουν την ανάγκη μας τότε «αγγίζονται» ακόμαIlios to_sima περισσότερο οι χορδές της κοινωνικής ευαισθησίας. Ο κόσμος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης συμμετέχει με χαρά σε προσπάθειες με αυτόν τον χαρακτήρα και δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο. Ο Ήλιος, σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων για την υποστηριζόμενη διαβίωση ατόμων με αυτισμό και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές, διοργάνωσε χτες, στην αίθουσα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ταύρου, το ετήσιο φιλικό τουρνουά του. Συγκέντρωσε 61 εν ενεργεία αθλητές (βετεράνους στη συντριπτική τους πλειοψηφία), όπως και ανεξάρτητους, έκανε δύο κατηγορίες κι έδωσε την ευκαιρία για ωραία παιχνίδια μέσα σε πολύ ευχάριστο κλίμα. Ήταν η 4η διαδοχική χρονιά, που έγινε το όπεν και πάντα ο αποκλειστικός σκοπός του είναι η οικονομική ενίσχυση του συλλόγου. Ο Ήλιος, που διαθέτει ιδιόκτητο χώρο στην Καλλιθέα, έχει ως βασικούς στόχους την προάσπιση όλων των δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές, αλλά και την ίδρυση και λειτουργία στεγών ειδικά προσαρμοσμένων στις ανεπάρκειες ή αναπηρίες των εν λόγω ατόμων. 

Ilios open_2018_aithousaΕνδεικτικό της φιλικής ατμόσφαιρας στους αγώνες είναι ότι ο σύλλογος χάρισε από μία τσαντούλα με μικρά δώρα σε κάθε συμμετέχοντα και πρόσφερε σουβλάκια, μπύρες, νερά και αναψυκτικά. Επίσης, αθλητές πρόσφεραν διάφορα γλυκά, ενώ στη διάρκεια των αγώνων έγινε και κλήρωση δώρων για είδη επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στην ευρύχωρη αίθουσα του Ταύρου βρέθηκε η διοίκηση του Ήλιου, όπως και παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές. Τα περισσότερα από τα μέλη του συλλόγου έπιασαν και ρακέτα για λίγη ώρα ώστε να δοκιμάσουν και τις ικανότητές τους στο άθλημα, ενώ ήταν επίσης ουσιαστικό ότι αθλητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή μαζί τους. Επικεφαλής στην οργάνωση της εκδήλωσης ήταν η πρώην αθλήτρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης Ειρήνη Κουτσουπίδου, η οποία έχει τη θέση της γενικής γραμματέα του συλλόγου. Επίσης, ο παλιός αθλητής και νυν έμπορος ειδών επιτραπέζιας αντισφαίρισης Γιάννης Καρδιακός είχε, όπως κάθε χρόνο, καθοριστική συμβολή στην πραγματοποίηση του φιλανθρωπικού τουρνουά (πρόσφερε και τα δώρα της κλήρωσης).

Ο σύλλογος ευχαρίστησε όλους τους φίλους που στηρίζουν το έργο του, αυτούς που έδωσαν το αγωνιστικό «παρών», αλλά κι εκείνους που δεν κατάφεραν να παραστούν, αλλά στήριξαν την προσπάθεια. Πριν από τη απονομή των επάθλων στους νικητές χάρισε από ένα αναμνηστικό δώρο, στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση Ταύρου, που φιλοξενεί κάθε χρόνο το τουρνουά στις εγκαταστάσεις της (ο επί σειρά ετών προπονητής των σωματείων του Ταύρου Άρης Τσακίρογλου ήταν παρών από το πρωί και στη γραμματεία), όπως και στον Γιάννη Καρδιακό, ως ένδειξη αναγνώρισης για την πολύτιμη βοήθειά τους. Ακόμα απένειμε από ένα μικρό συμβολικό κύπελλο για δύο …αιώνιους έφηβους, που στηρίζουν εδώ και χρόνια την προσπάθεια του συλλόγου. Η βράβευση αφορούσε στον καθηγητή Φυσικής Αλέξανδρο Αλεξανδρίδη (πατέρα των παλιών πρωταθλητών Βασίλη και Φάνη) που στα 92 του χρόνια ακόμα παίζει πινγκ πονγκ και την 90χρονη Μαίρη Βασιλειάδου, επίσης φίλη του αθλήματος, που υπήρξε πρόεδρος του Α.Ο. Πέρα-Ταταύλα. Δεν μπόρεσε να παραστεί κάποιος από τους δυο και τα έπαθλα παρέλαβε η παλιά αθλήτρια του Πέρα Αθηνών και του Πανελληνίου Ειρήνη Κουτσουπίδου.

Ilios open_anexartitoiΤα αποτελέσματα στα αγωνιστικά τραπέζια έχουν τη μικρότερη σημασία σε τέτοιες περιπτώσεις. Για την ιστορία πάντως, να σημειώσουμε ότι την 1η θέση κατέκτησαν ο Στάθης Ilios open_1Χρυσίδης στους εν ενεργεία αθλητές και ο Μανώλης Καπίρης στους ανεξάρτητους. Στις θέσεις των μεταλλίων βρέθηκαν ακόμα οι Πέτρος Ξαρχάκος (ασημένιο), Ηρακλής Κερασίδης, Γιάννης Φάκαρος (χάλκινο) στη μια κατηγορία και οι Ευάγγελος Λυκουρίνος (ασημένιο), Πέτρος Κωνσταντίνου και Ελισάβετ Κούκα (χάλκινο) στην άλλη. Εφαρμόστηκε το σύστημα του διπλού νοκ άουτ. Οι διοργανωτές έφτιαξαν κι ένα μικρό βίντεο με εικόνες για το τουρνουά και μπορείτε να το βρείτε στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=M47zMYkR-Ho&feature=youtu.be.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ