Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στην Οστράβα από αύριο για το τσέχικο όπεν Α.Με.Α. Χατζηκυριάκος και Διακουμάκος

Xatzikiriakos rever

Xatzikiriakos reverΣυμμετοχή και σε διεθνές όπεν για αθλητές με αναπηρίες θα έχει αυτές τις ημέρες η Ελλάδα. Ο Μάριος Χατζηκυριάκος και ο Αλέξανδρος Διακουμάκος αναχωρούν αύριο για την Οστράβα προκειμένου να μετάσχουν στο δυνατό τουρνουά της Τσεχίας, που θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 22 του μήνα και εντάσσεται στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας (I.T.T.F.) για το Para TT. Και οι δύο πρωταθλητές είναι στις κλάσεις των ορθίων. Ο Χατζηκυριάκος (στη φωτό από προπόνησή του στο Σ.Ε.Φ. την περασμένη βδομάδα) αγωνίζεται στην κλάση 6 και ο Διακουμάκος στην κλάση 10. To τουρνουά περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του απλού και του ομαδικού. Τα παιδιά στοχεύουν σε καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα ώστε να βελτιώσουν τις θέσεις τους στην παγκόσμια κατάταξη με απώτερο σκοπό το κυνήγι των πιθανοτήτων για πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι δύο αθλητές του Π.Α.Σ.Κ.Α. θα έχουν την ευκαιρία για ορισμένες προπονήσεις και στην πόλη της Τσεχίας, καθώς οι αγώνες αρχίζουν την Πέμπτη. Στο πρόγραμμα είναι πρώτα τα ατομικά. Εκεί ο Διακουμάκος θα είναι 2ο φαβορί ομίλου λόγω της καλής θέσης της στην παγκόσμια κατάταξη (νούμερο 34). Στο ομαδικό ο ίδιος αθλητής αναμένεται να συνεργαστεί με τον Γάλλο Μπενουά Γκρασέ. Ο Χατζηκυριάκος θ’ αναζητήσει παρτενέρ επί τόπου.

Σε άλλο αγωνιστικό πεδίο τώρα, η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα έχει μέσα στην εβδομάδα την πρώτη συμμετοχή της σε όπεν του World Junior Circuit για την περίοδο 2018-2019. Τέσσερα αγόρια και δύο κορίτσια θ’ αναχωρήσουν την Πέμπτη για το Βελιγράδι, όπου από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το τουρνουά νέων και παίδων της Σερβίας. Στην αποστολή θα βρεθούν οι παίδες Ιάκωβος Αϊβατίδης, Αλέξανδρος Μαδέσης του Π.Κ.Δ. Ταύρου, Ιωσήφ Ελσάμι, Ζαχαρίας Ελσάμι του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας και οι κορασίδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Χρυσή Φωτιάδου, επίσης από το σωματείο της Φλώρινας. Τα παιδιά θα καθοδηγήσουν οι προπονητές Κώστας Μαδέσης της Α.Ε.Κ. και Λίβιου Πρεντόακα από τις Σάρισες Φλώρινας.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ