Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στους «32» του απλού ο Γκιώνης, φυσιολογικός αποκλεισμός για Τόλιου

Alicante Gio_diplo

Alicante Gio_diploΔεκαετίες τώρα ο Παναγιώτης Γκιώνης γνωρίζει καλά ότι κάθε αρχή είναι δύσκολη στις μεγάλες διοργανώσεις. Το ίδιο διαπίστωσε κι απόψε στον 1ο γύρο του απλού ανδρών, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αλικάντε. Έχασε το 1ο σετ από τον Ρουμάνο Χούνορ Σοκς, αλλά βρήκε άμεσα ρυθμό, έπαιξε πολύ σταθερά και επικράτησε με 4-1 σετ. Στους «32» αντιμετωπίζει αύριο το βράδυ (στις 21:00 με άγνωστο ακόμα το τραπέζι)τον Δανό Άντερς Λιντ. Η Κατερίνα Τόλιου αποκλείστηκε από πολύ δυνατή αντίπαλο στον 1ο γύρο του απλού γυναικών, αλλά φυσικά μπορεί να είναι απόλυτα ικανοποιημένη από την πορεία της στη διοργάνωση. Στο απλό πέτυχε συνολικά τρεις νίκες και χρειάστηκε να περάσει μέσα από δύο προκριματικές φάσεις για να προκριθεί στο ταμπλό.

Το απλό ανδρών άρχισε αργά το απόγευμα με πολύ καλό θέαμα και αγώνες, που προϊδεάζουν για συναρπαστικές στιγμές στην πορεία. Ο Γκιώνης (που ήταν απευθείας στον γύρο των «64» ως νούμερο 31 στον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης) είχε τον πρώτο λόγο απέναντι στον Χoύνορ Σοκς (Νο 41), αλλά έπρεπε να δείξει μεγάλη προσοχή για να το επιβεβαιώσει στον αγωνιστικό χώρο. Απόδειξη ότι δέχτηκε πίεση από την αρχή κι έχασε το 1ο σετ στην παράταση. Γρήγορα όμως, ανέβασε ταχύτητα και είναι χαρακτηριστικό ότι έκανε δυνατές εκκινήσεις στα επόμενα σετ. Υποχρέωσε τον ταλαντούχο Ρουμάνο (πρώην πρωταθλητή Ευρώπης στο απλό παίδων) σε λάθη, παράλληλα αξιοποίησε και την επίθεσή του και πήρε με διαφορά τα τρία επόμενα σετ. Ισορροπημένο ήταν το 5ο με τον αθλητή του Κώστα Βατσακλή να έχει τις καλύτερες επιλογές στα κρίσιμα σημεία και τελικά να διαμορφώνει στην παράταση το τελικό 4-1 (11-13, 11-3, 11-4, 11-6, 12-10). Εξίσου δύσκολο έργο έχει αύριο καθώς αντίπαλος του είναι ο δυνατός αριστερόχειρας Δανός Άντερς Λιντ (No 54) .

Οι αγώνες για τις «64» του απλού γυναικών άρχισαν νωρίς το απόγευμα. Η Τόλιου δεν είχε ευνοηθεί στην κλήρωση, καθώς κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει τη Ρωσίδα Πολίνα Μικαΐλοβα, νούμερο 13 του αγωνίσματος και της ευρωπαϊκής κατάταξης Σεπτεμβρίου. Ως επιπλέον δυσκολία υπολογίζεται ότι έπαιζε με αθλήτρια, που έχει επίσης αμυντικό στυλ παιχνιδιού. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια (νούμερο 66 στην Ευρώπη) πάντως, δεν είχε να χάσει κάτι, έπαιξε ελεύθερα τεστάροντας ξανά τις δυνατότητές της και τουλάχιστον στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς κατάφερε να είναι ανταγωνιστική. Η Μικαΐλοβα των τεσσάρων χάλκινων μεταλλίων από Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, επικράτησε 4-1 σετ με την Τόλιου να υστερεί μόνο στο 2ο και το 5ο σετ. Η εξέλιξη 8-11, 2-11, 9-11, 12-10 και 4-11. Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη Ελληνίδα της διεθνούς κατάταξης είχε και χτες αντίπαλο τη Μικαΐλοβα στο διπλό μικτό και αποκλείστηκε με συμπαίκτη τον Γκιώνη (η Ρωσίδα αγωνίστηκε με τον Σιμπάεφ).

 

* Ο Γκιώνης στο Αλικάντε από το photo gallery της E.T.T.U. 

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ