Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στον γύρο των «16» έμεινε ο Γκιώνης στο διπλό ανδρών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Alicante Gio_diplo_me_Wang

Alicante Gio_diplo_me_WangΣτη 16άδα σταμάτησε η πορεία του Παναγιώτη Γκιώνη στο διπλό ανδρών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Με τον Σλοβάκο συμπαίκτη του Βανγκ Γιανγκ ήθελαν να κάνουν κάτι περισσότερο από την αντίστοιχη διοργάνωση του 2016 όταν είχαν φτάσει στα προημιτελικά, όμως τελικά αποκλείστηκαν στον 2ο γύρο από το 3ο φαβορί του ταμπλό. Προηγήθηκαν 2-1 σετ των Γερμανών Ρούβεν Φίλους/Ρικάρντο Γουόλτερ, αλλά δεν είχαν ανάλογη συνέχεια και γνώρισαν την ήττα με 4-2. Ο πρωταθλητής μας προχωρά πλέον μόνο στο απλό (στις 9 το βράδυ αντιμετωπίζει τον Δανό Άντερς Λιντ για τους «32») κι εκεί εστιάζονται οι ελπίδες της ελληνικής αποστολής για κάποια διάκριση στο Αλικάντε.

Η αναμέτρηση με το γερμανικό δίδυμο είχε την ιδιαιτερότητα ότι περιλάμβανε τρεις σύγχρονους «αμυντικούς»! Πέρα από τον Γκιώνη και τον Βανγκ αγωνίζεται με παρόμοιο τρόπο ο Φίλους και μόνο ο Γουόλτερ έχει επιθετικό στυλ παιχνιδιού. Ο Γουόλτερ, ο οποίος αποδίδει καλά με άμυνα, άσχετα αν είχε ηττηθεί φέτος από τον Γκιώνη στον τελικό του κροατικού όπεν. Ο αγώνας ήταν ανοιχτός στα προγνωστικά κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τα δύο πρώτα σετ. Οι αντίπαλοι πήραν από ένα, ενώ στο 3ο σετ το ελληνοσλοβακικό δίδυμο μετέτρεψε με σερί πόντους το αρχικό 1-3 σε 8-3 υπέρ του και τελικά πήρε το προβάδισμα. Στα επόμενα σετ όμως, η εικόνα άλλαξε άρδην. Ο Φίλους και ο Γουόλτερ ήταν πολύ σταθεροί, πέρασαν τις επιθέσεις τους κι έκαναν καλές εκκινήσεις. Αντίθετα, Γκιώνης και Βανγκ είδαν να μην τους βγαίνουν τα χτυπήματα, έχασαν τον καλό ρυθμό και τη συγκέντρωση με συνέπεια να διαμορφωθεί με διαφορά στους πόντους το τελικό 4-2 σε βάρος τους (8-11, 11-8, 11-7, 3-11, 4-11, 7-11)

Αργά το μεσημέρι εξάλλου, βγήκε το ζευγάρι του τελικού στο διπλό μικτό. Το βράδυ στις 10:15 συγκρούονται οι Στέφαν Φέγκελ/Σοφία Πολκάνοβα από την Αυστρία με τους Ρούβεν Φίλους/Χαν Γινγκ από τη Γερμανία. Στους ημιτελικούς οι πρώτοι έκαμψαν τους Γερμανούς Πάτρικ Φρανζίσκα/Πετρίσα Σόλια με 3-1 σετ και οι δεύτεροι τους (πρώην πρωταθλητές Ευρώπης) Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς/Ρούτα Πασκαουσκίνε από τη Σερβία και τη Λιθουανία αντίστοιχα με 3-2. Οι ηττημένοι των ημιτελικών παίρνουν το χάλκινο μετάλλιο.

 

* Γκιώνης και Βανγκ από το photo gallery της I.T.T.F. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ