Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Διπλή «κόντρα» Ελλήνων αθλητών αύριο στη Γαλλία!

Μία δεκαετία τώρα, η ελληνική πλευρά κάνει αισθητή, είτε με μικρό, είτε με μεγάλο αριθμό εκπροσώπησης, την παρουσία της στα γαλλικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στο σήμερα ή στο πρόσφατο παρελθόν οι Έλληνες πρωταθλητές, που έχουν περάσει από τις τρεις πρώτες εθνικές κατηγορίες της χώρας, ξεδιπλώνουν αρετές και η αξία τους αναγνωρίζεται από το γαλλικό κοινό. Ως εκ τούτου είναι φυσικό να έχουν καταγραφεί στο πλαίσιο των πρωταθλημάτων και αρκετές «μονομαχίες» μεταξύ Ελλήνων «ξενιτεμένων» και να έχουν προκαλέσει ζωηρό ενδιαφέρον για τους Γάλλους φίλους του αθλήματος. Για πρώτη φορά στα χρονικά λοιπόν, αύριο είναι η ώρα να γίνουν δύο τέτοιες «κόντρες» σε διαφορετικές κατηγορίες!

Στην Α΄εθνική κατηγορία των ανδρών η Ενεμπόν υποδέχεται για την 5η αγωνιστική την Ανζέ και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Παναγιώτη Γκιώνη. Οι συχνές αναμετρήσεις τους τα τελευταία χρόνια κρίνονται πάντα δύσκολα και προσφέρουν πλούσιο θέαμα.

Στη Β΄εθνική κατηγορία των ανδρών κι επίσης για την 5η αγωνιστική, η Αμικάλ του Κώστα Λαγογιάννη φιλοξενεί το βράδυ της Τρίτης τη Μετς του Τάσου Ρηνιώτη. Αυτός θα είναι ο πρώτος ελληνικός «εμφύλιος» της σεζόν στη συγκεκριμένη κατηγορία και θ’ ακολουθήσουν αρκετοί ακόμα δεδομένου ότι στο ίδιο πρωτάθλημα αγωνίζεται και ο Κώστας Παπαγεωργίου με τα χρώματα της Φοντενέι. Απλά, ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών δεν ταξίδεψε ούτε γι’ αυτή την αγωνιστική στη Γαλλία, καθώς έχει συμφωνήσει να είναι απών από κάποια παιχνίδια.

Στη Γερμανία στο μεταξύ, η Κολωνία του Δημήτρη Παπαδημητρίου έδωσε την Κυριακή τον έβδομο αγώνα της για την Μπουντεσλίγκα 2 του Βορρά κι έχασε 9-5 εκτός έδρας από τη 2η της βαθμολογίας Σβάλμπε Μπεργκνόισταντ. Η Κολωνία βρίσκεται στο 3ο σκαλοπάτι της κατάταξης με 7 βαθμούς, αλλά υπολογίζεται 6η όντας ισόβαθμη με τρεις ακόμα ομάδες. Ο Έλληνας διεθνής δεν μπόρεσε αυτή τη φορά να φέρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα αγωνιζόμενος ξανά στη θέση 2. Αρχικά ηττήθηκε με 3-0 σετ από τον πρώτο παίκτη της αντίπαλης ομάδας, τον Κροάτη Τόμισλαβ Κόγιτς κι έπειτα κάμφθηκε με 3-2 από τον Γερμανό Μπένεντικτ Ντούντα. Στην αρχή της συνάντησης ο Παπαδημητρίου γνώρισε ήττα και στο διπλό με παρτενέρ τον Μάρκους Στέινφελντ.

 

                                                         

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ