Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ευρεία νίκη στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ για την Μπογκόρια του Γκιώνη

Bogoria 2018_oli_h_omada

Bogoria 2018_oli_h_omadaΜε ιδανικό τρόπο άρχισε απόψε τους αγώνες της στο Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2018-2019 η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη. Για την 1η αγωνιστική του 3ου γκρουπ το πολωνικό κλαμπ επιβλήθηκε μέσα στη Δανία της Ρόσκιλντε με 3-0 και φυσικά αύξησε κατευθείαν τις πιθανότητές της για την πρόκριση στην προημιτελική φάση. Ο Έλληνας άσος τοποθετήθηκε στη θέση 3 της ομάδας του και διαμόρφωσε με δύσκολη νίκη το τελικό αποτέλεσμα. Την Παρασκευή αρχίζει τις υποχρεώσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ και η σουηδική Έσλοβ του Γιάννη Σγουρόπουλου. Θα υποδεχτεί για το 4ο γκρουπ την πρώην ομάδα του Καλλίνικου Κρεάνγκα, τη γαλλική Ενεμπόν.

Ως νούμερο 2 του ομίλου η Μπογκόρια είχε στη Δανία τον πρώτο λόγο για το …δίποντο. Αυτό φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο, πάντως χρειάστηκε την επικράτηση σε μεγάλο ντέρμπι στην αρχή ώστε να διευκολυνθεί το έργο της. Ο Τσέχος Πάβελ Σίρουτσεκ έκαμψε οριακά στα πέντε σετ τον 1ο αθλητή της Ρόσκιλντε, τον Κινέζο Ζάι Γιουτζία και μετά η πολωνική ομάδα έγινε ακλόνητο φαβορί για τη νίκη. Ο Γκιώνης (νούμερο 74 στην παγκόσμια κατάταξη του Σεπτεμβρίου) συνάντησε έντονες δυσκολίες κόντρα στον Ούγγρο Τάμας Λάκατος (Νο 133). Στο τέλος ξεπέρασε το υψηλό εμπόδιο με 3-1, πάντως έχασε το 1ο σετ, ενώ πήρε με πολύ μικρή διαφορά το 3ο και το 4ο σετ. Μεθαύριο γίνεται το άλλο παιχνίδι του 3ου γκρουπ, όπου η επικεφαλής Σααρμπρίκεν φιλοξενεί στη Γερμανία τη γαλλική Ανζέ. Την πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες από τα τέσσερα συνολικά γκρουπ. 

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ρόσκιλντε-Μπογκόρια 0-3:

Ζάι Γιουτζία-Πάβελ Σίρουτσεκ 2-3 (7-11, 15-13, 11-8, 3-11, 9-11)

Μίκαελ Μέιζ-Μασάκι Γιοσίντα 0-3 (8-11, 4-11, 4-11)

Τόμας Λάκατος-Παναγιώτης Γκιώνης 1-3 (11-8, 5-11, 8-11, 11-13)

Η σουηδική Έσλοβ στο μεταξύ, έκανε χτες βράδυ πρόβα εν όψει του πρώτου της αγώνα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Υποδέχτηκε τη Σοεντερχάμν για την 3η αγωνιστική της σουηδικής λίγκας και την κατέβαλλε με 4-1. Ο Σγουρόπουλος έδωσε ένα ματς και νίκησε πολύ δύσκολα τον Σουηδό Άντερς Έρικσον με 3-2 σετ. Την Παρασκευή ο αγώνας με την Ενεμπόν αρχίζει στις 19:30 ώρα Ελλάδας και μεταδίδεται ζωντανά από το laola1.tv. Στο χτεσινό ματς η Έσλοβ παρέταξε ακόμα τους Σουηδούς Τρουλς Μέρεγκαρντ, Ρόμπερτ Σβένσον και τον Ούγγρο Ντάνιελ Κοσίμπα (ο τελευταίος θυμίζουμε ότι φέτος αγωνίζεται και στην Α.Ε.Κ. και θα είναι αντίπαλος του Σγουρόπουλου στην ελληνική Α1). Για την Ενεμπόν του εξαιρετικού Άγγλου Λίαμ Πίτσφορντ να σημειωθεί ότι στη λίστα των αθλητών για το Τσάμπιονς Λιγκ έχει και τον 19χρονο διεθνή μας Γιώργο Σταματούρο. Στο άλλο ματς για το 4ο γκρουπ η Όρενμπουργκ θ’ αντιμετωπίσει στη Ρωσία τη γερμανική Μιλχάουζεν. Και αυτός ο αγώνας διεξάγεται την Παρασκευή.

* Στην Οστράβα ανατέθηκε η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων του 2019. Οι αγώνες στην τσεχική πόλη θα γίνουν από τις 7 έως τις 16 Ιουλίου.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ