Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η ελληνική αποστολή για τους αγώνες με την Αυστρία και τη Σουηδία

Έγιναν γνωστά τα ονόματα των αθλητών και των αθλητριών, που θα συγκροτήσουν την ερχόμενη εβδομάδα τη διπλή αποστολή των εθνικών μας ομάδων για τους δύο εκτός έδρας αγώνες στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013. Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου το ανδρικό συγκρότημα θ’ αντιμετωπίσει στο Λιντς την Αυστρία για την 3η αγωνιστική της Championship Division και θα στηριχτεί στους Παναγιώτη Γκιώνη, Κώστα Παπαγεωργίου και Δημήτρη Παπαδημητρίου. Την ίδια ημέρα οι γυναίκες θα κοντραριστούν με τη Σουηδία στο Σκούρουμπ για την 3η αγωνιστική της Challenge Division και θα παραταχθούν με τη Μαρία Χριστοφοράκη, τη Φιλαρέτη Εξάρχου και την Κατερίνα Τόλιου. Μαζί με τους ομοσπονδιακούς προπονητές Κώστα Βατσακλή και Γιώργο Καρύτσα αντίστοιχα, οι διεθνείς μας θα βρεθούν στους τελικούς προορισμούς τους την προσεχή Δευτέρα και θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής την Τετάρτη.

Τα εθνικά μας συγκροτήματα διανύουν το τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, απλά με τις συνηθισμένες απουσίες, αφού πολλοί αθλητές αγωνίζονται σε ξένα πρωταθλήματα. Έτσι, αυτές τις ημέρες λείπουν από το φαληρικό στάδιο παιδιά, που μετέχουν στα γαλλικά πρωταθλήματα, ενώ τρεις διεθνείς θα πάνε από άλλο μέρος στους αγώνες της Τρίτης και όχι από την Αθήνα. Ο Παπαδημητρίου έχει και το προσεχές Σαββατοκύριακο αγωνιστική δραστηριότητα με την Κολωνία στην Μπουντεσλίγκα 2 και θα μεταβεί στο Λιντς από τη Φρανκφούρτη. Η Χριστοφοράκη και η Εξάρχου θα παίξουν στο ίδιο διάστημα με τη Στόρφορ για την Α΄κατηγορία της Σουηδίας. Θα μείνουν στη σουηδική πρωτεύουσα και θα μετακινηθούν από εκεί στο Σκούρουμπ (που είναι νότια της Στοκχόλμης και πιο κοντά στο Μάλμε) την παραμονή του αγώνα της εθνικής.

Οι άνδρες θα συναντήσουν την Αυστρία για το γκρουπ Β της 1ης κατηγορίας της διοργάνωσης. Αμφότερες οι ομάδες έχουν μία νίκη και μία ήττα και ισοβαθμούν στη 2η θέση της βαθμολογίας με 3 βαθμούς. Μαζί τους είναι και η Λευκορωσία με την Ουγγαρία, ενώ προηγείται η Κροατία με 4 βαθμούς. Η Ελλάδα δεν θα χρησιμοποιήσει ούτε σε αυτό το εκτός έδρας ματς τον Καλλίνικο Κρεάνγκα (όπως είχε γίνει και στην πρεμιέρα με τη Λευκορωσία), ωστόσο και η Αυστρία έχει παραταχθεί και στα δύο ματς χωρίς κάποιους από τους βασικούς της παίκτες. Προς το παρόν είναι άγνωστο ποια σύνθεση θα έχει την Τρίτη, πάντως σε κάθε περίπτωση έχει δυνατό ρόστερ με πολλές επιλογές.

Η εθνική γυναικών θα βρει απέναντί της τη Σουηδία για το γκρουπ Α της 2ης κατηγορίας. Έχει ξεκινήσει με δύο ήττες και είναι στην 5η θέση με 2 βαθμούς, ενώ οι Σκανδιναβές έχουν μία νίκη και μία ήττα και βρίσκονται στην 3η θέση μαζί με τη Λιθουανία στους 3 βαθμούς.

 

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ