Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νικητές Κρεάνγκα και Ρηνιώτης στις δύο ελληνικές «μονομαχίες» σε γαλλικό έδαφος

Οι Έλληνες «λεγεωνάριοι» τράβηξαν μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος στη χτεσινή 5η αγωνιστική των γαλλικών πρωταθλημάτων επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Υπήρχε ιδιαίτερος λόγος και δεν ήταν άλλος από το γεγονός ότι σε δύο διαφορετικά πρωταθλήματα και με μικρή χρονική απόσταση κοντραρίστηκαν μεταξύ τους Έλληνες διεθνείς. Στην Α΄κατηγορία και στο πλαίσιο του αγώνα Ενεμπόν-Ανζέ αναμετρήθηκαν ο Καλλίνικος Κρεάνγκα με τον Παναγιώτη Γκιώνη και αναδείχτηκε νικητής ο πρώτος, ενώ στη Β΄ κατηγορία και στη συνάντηση Αμικάλ-Μετς τέθηκαν αντίπαλοι ο Κώστας Λαγογιάννης και ο Τάσος Ρηνιώτης κι επικράτησε ο δεύτερος.

Στην κορυφαία διασυλλογική κατηγορία το ματς Ενεμπόν-Ανζέ ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα της αγωνιστικής και πρόσφερε τέτοιο θέαμα και σασπένς, που ενθουσίασε τους φιλάθλους. Η Ανζέ απέσπασε ισοπαλία 3-3 και υποχρέωσε την πρωτοπόρο Ενεμπόν στην πρώτη απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα. Οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του ελληνικού πινγκ πονγκ ήταν από τους πρωταγωνιστές. Είχαν από μία νίκη και μία ήττα στα ατομικά τους παιχνίδια και στο προτελευταίο επί μέρους ματς χάρισαν στον κόσμο μία ακόμα συναρπαστική μεταξύ τους κόντρα. Ο Κρεάνγκα προηγήθηκε 2-0 σετ, ο Γκιώνης ισοφάρισε και το καθοριστικό 5ο σετ πήγε στον πρώτο. Η εξέλιξη: 11-7, 11-3, 6-11, 5-11 και 11-7. Σ’ εκείνο το σημείο η Ενεμπόν βρέθηκε μπροστά με 3-2, ώσπου στον τελευταίο αγώνα ο Μαρτίνεζ νίκησε 3-1 σετ τον Μπάι Φενγκτιάν κι οδήγησε τον αγώνα στην ισοπαλία (αμφότεροι οι δύο αθλητές έχουν έρθει στην Ελλάδα για προετοιμασία με την εθνική μας ομάδα). Στην αρχή του αγώνα ο Κρεάνγκα έχασε 3-2 σετ από τον Σουηδό πρωταθλητή Γενς Λούντκβιστ, ενώ στον τρίτο αγώνα ο Γκιώνης έκαμψε, επίσης με 3-2, τον Μπάι Φενγκτιάν. Γενικά, τα πέντε από τα έξι παιχνίδια κρίθηκαν στα πέντε σετ (!) και μόνο αυτό το στοιχείο αρκεί για να φανεί πόσο μεγάλη «μάχη» έγινε…Ύστερα από πέντε αγωνιστικές η Ενεμπόν είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 14 βαθμούς, ενώ η Ανζέ βρίσκεται στην 5η θέση με 10.

Στη Β΄εθνική κατηγορία των ανδρών καταγράφηκε το βράδυ της Τρίτης η πρώτη ελληνική «μονομαχία» της σεζόν και ήταν το ιδιαίτερο στοιχείο στην αμφίρροπη αναμέτρηση της Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ με τη Μετς. Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 3-3 και στο τρίτο στη σειρά παιχνίδι ο Ρηνιώτης κατέβαλλε τον Λαγογιάννη με 3-0 (11-9, 11-7, 11-7). Μάλιστα, με αυτή τη νίκη η Μετς απέκτησε τεράστιο προβάδισμα με 3-0 κι όμως ούτε τώρα κατάφερε να σημειώσει την πρώτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα! Η Αμικάλ πήρε τα τρία επόμενα παιχνίδια και ο Λαγογιάννης είχε καθοριστική συμμετοχή στην αποφυγή της ήττας. Παρότι δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, στο έκτο και τελευταίο παιχνίδι νίκησε με εντυπωσιακή ανατροπή τον πρωταθλητή Ευρώπης του απλού παίδων το 2011, Αντρέα Λαντρό. Επικράτησε με 3-2, αν και έχανε 2-0 στα σετ και 9-4, 10-7 και αργότερα 11-10 στο 3ο σετ! Έσωσε τέσσερα σετ μπολ του Γάλλου για να μειώσει σε 2-1, αλλά κι ένα ματς πόιντ στο 5ο σετ! Νωρίτερα, όταν το σκορ των ομάδων ήταν 1-3, ο Ρηνιώτης κάμφθηκε με 3-2 σετ από τον πρώην Τσέχο διεθνή Ρίτσαρντ Βίμπορνι. Παρεμπιπτόντως, απέναντι στον ίδιο αθλητή ο Έλληνας διεθνής είχε δύο ήττες και στη SerieAτης Ιταλίας, την αγωνιστική περίοδο 2010-2011, όταν αγωνιζόταν στη Σιρακούσα, πάντως πρώτη φορά διεκδίκησε γερά τη νίκη.

Η Φοντενέι, που δεν είχε ούτε αυτή την εβδομάδα στη σύνθεσή της τον Κώστα Παπαγεωργίου, ηττήθηκε εύκολα εκτός έδρας από τη Βιλνέβ με 4-0. Στη βαθμολογία η Αμικάλ είναι 6η με 10 βαθμούς, η Μετς 7η με 8 και η Φοντενέι 9η με 7.

Στη Β΄εθνική κατηγορία των γυναικών η Ελανκούρ της Μαρίας Χριστοφοράκη δεν είχε δύσκολο έργο απέναντι στην Ετσιρόλ. Τη νίκησε ως γηπεδούχος με 4-0. Η Πειραιώτισσα πρωταθλήτρια ξεπέρασε με 3-2 σετ το εμπόδιο της Ρουμάνας πρώην διεθνούς Αντρέα Ντόσπινα. Η Ελανκούρ είναι 5η στη βαθμολογία μετά από πέντε αγώνες κι έχει 11 βαθμούς.

Εξάλλου, το περασμένο Σάββατο η Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 του Γιώργου Φραγκούλη έδωσε τον τέταρτο αγώνα της για το 1ο γκρουπ στη Γ΄ κατηγορία της Γαλλίας (National 1). Επιβλήθηκε με 11-6 της Σεστάς και ανέβηκε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 10 βαθμούς. O20χρονος πρωταθλητής πέτυχε τα μέγιστο και αυτή τη φορά με δύο νίκες σε ισάριθμα ατομικά παιχνίδια και μία νίκη στο διπλό.

* Το τρίτο ματς στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ δίνει μεθαύριο Παρασκευή η Ενεμπόν. Με απειροελάχιστες ελπίδες πρόκρισης, μετά τις δύο ήττες στα πρώτα ματς, το γαλλικό κλαμπ υποδέχεται για την 4η αγωνιστική του γκρουπ Α τη ρωσική κάτοχο του τίτλου Όρενμπουργκ. Ο Γερμανός Ντιμίτρι Οβτσάροφ, ο Λευκορώσος Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ και ο Ρώσος Αλεξέι Σμιρνόφ είναι οι βασικοί της Όρενμπουργκ και αυτοί αναμένεται να παίξουν και την Παρασκευή.

* Η αναμέτρηση της πολωνικής Μπογκόρια με τη γερμανική Μπορούσια Ντίσελντορφ, επίσης για την 4η αγωνιστική των ομίλων της κορυφαίας διοργάνωσης, θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο από το Laola1.tv. Γίνεται την Παρασκευή στις 20:00 ώρα Ελλάδας.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ