Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Κοζάνη έκανε εξαιρετική αρχή στα φετινά αναπτυξιακά όπεν της Περιφέρειας

Kozani 2018_aponomi_pagorasides

Kozani 2018_aponomi_pagorasidesΡαντεβού στην Κοζάνη είχαν αυτό το Σαββατοκύριακο οι μικροί σε ηλικία αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και οι διοργανωτές του 2ου όπεν της περιόδου φρόντισαν να τους τιμήσουν με τον καλύτερο τρόπο και να τους εξασφαλίσουν, με την οργάνωσή τους, τις κατάλληλες συνθήκες. Το 2ο αναπτυξιακό πρωτάθλημα της υπέροχης μακεδονικής πόλης ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα και άφησε και φέτος εξαιρετικές εντυπώσεις στις αποστολές. Με ζεστή ατμόσφαιρα εντός του γυμναστηρίου και καλό καιρό εκτός, με αρκετούς φίλους του αθλήματος στην εξέδρα, με πολλή προβολή από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και με μία σειρά κινήσεων από τους ντόπιους ανθρώπους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που φανέρωσε το κέφι και το μεράκι, με το οποίο δούλεψαν για το τουρνουά. Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στο άνετο κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης και συγκέντρωσαν 159 αγόρια και κορίτσια (καταγράφηκαν τρεις απουσίες της τελευταίας στιγμής).Τους διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της ομοσπονδίας με τη συνεργασία του Συλλόγου Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Κοζάνης και τη συνδρομή του δήμου Κοζάνης. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γεράσιμος Πετρής στους νέους, η Ιωάννα Γερασιμάτου στις νεάνιδες, ο Αλέξανδρος Μαδέσης στους παίδες, η Χρυσή Φωτιάδου στις κορασίδες, ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου στους παμπαίδες, η Λεμονιά Γκαϊντατζή στις παγκορασίδες και ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης στους μίνι παμπαίδες.

Kozani 2018_paidakia_paizounΊδιο χρονικό διάστημα με πέρσι πραγματοποίησε η Κοζάνη το 2ο τουρνουά της και είδε μεγάλη ανταπόκριση από τα σωματεία. Οι συμμετοχές ήταν πέντε περισσότερες από το 2017, ενώ έγιναν επτά ηλικιακές κατηγορίες από τις έξι του περασμένου Οκτωβρίου. Ο όγκος των αγώνων κύλησε καλά, απλά το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μικρή, αλλά φυσιολογική καθυστέρηση, διότι το πρωί υπήρχε προβλεπόμενη διακοπή ρεύματος. Γι’ αυτόν τον λόγο οι αγώνες της Κυριακής δεν άρχισαν στις 9:00, όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά στις 10.30.

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε τελετή έναρξης. Εκεί χαιρέτησαν ο πρόεδρος του Σ.Ε.Α. Κοζάνης Κώστας Διδασκάλου και ο πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Νεολαίας του δήμου Κοζάνης Ιωάννης Ιωαννίδης, ο οποίος μετέφερε και τους χαιρετισμούς του δημάρχου Ελευθέριου Ιωαννίδη. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τριών νεαρών αθλητών, που χάθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα πριν από έναν μήνα (ο ένας έπαιζε παλαιότερα και πινγκ πονγκ στον Σ.Ε.Α. Κοζάνης). Επίσης, το τοπικό σωματείο βράβευσε τον προπονητή του Ο.Ε.Α. Έδεσσας Τάκο Αναστασιάδη για την προσφορά του γενικότερα στο άθλημα, αλλά είχε κι επιπλέον λόγο γι’ αυτή την κίνηση. Το 2007, όταν άρχισε τη δραστηριότητά του ο σύλλογος, ο Αναστασιάδης είχε συνεργασία ως προπονητής με τους Κοζανίτες και τους βοήθησε σημαντικά στα πρώτα τους βήματα. Ο βραβευθείς δε, δοκίμασε ευχάριστη έκπληξη και φάνηκε συγκινημένος όταν είδε ότι για να του απονείμουν την τιμητική πλακέτα κλήθηκαν δύο παλιοί αθλητές του από την Πτολεμαΐδα, ο Γκογκίδης και Δημητρακίδης. Τέλος, η τελετή έναρξης είχεπρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από τον σύνδεσμο γραμμάτων και τεχνών της πόλης.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΓΕΡΑΣΙΜΑΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΔΕΣΗ

Kozani 2018_aponomi_pampaidesΤο τουρνουά ολοκληρώθηκε με συναρπαστικούς αγώνες για τα μετάλλια και μέσα σε εξαιρετικό κλίμα.Από τους τελικούς ξεχώρισε κατ’ αρχάς αυτός των νέων όχι μόνο λόγω του υψηλότερου επιπέδου των αθλητών, αλλά και γιατί είχε πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη και συναρπαστικό φινάλε. Ο Γεράσιμος Πετρής, νούμερο 2 της κατηγορίας, έκαμψε με 3-2 σετ τον Αλκιβιάδη Σταματούρο και πανηγύρισε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο φέτος. Προηγήθηκε 2-0, δέχτηκε την ισοφάριση και επικράτησε στην παράταση του 5ου σετ. Τα τέσσερα από τα πέντε σετ κρίθηκαν με την πιο μικρή διαφορά: 11-9, 11-7, 11-13, 9-11 και 12-10. Γερή «κόντρα» είχαν στον «μικρό» τελικό και οι συμπαίκτες στην Ε.Α. Βόχας Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (σ.σ. ήταν 1ο φαβορί και τον απέκλεισε ο Σταματούρος) και Νίκος Κορδαλής με τον πρώτο να επικρατεί στα πέντε σετ.

Στην κατηγορία των νεανίδων η Ιωάννα Γερασιμάτου απέδειξε πάλι την ανωτερότητά της. Έδωσε δεύτερο σερί τελικό με τη Στέλλα Γαβαλά, έπειτα από εκείνον στην Ελευσίνα και πήρε τη νίκη με 3-0 σετ (11-4, 11-1, 14-12).

Τα δύο πρώτα φαβορί έφτασαν στον τελικό στους παίδες, ο Σωκράτης Γιαννούτσος και ο Αλέξανδρος Μαδέσης αντίστοιχα. Για μία ακόμα φορά «κοντραρίστηκαν» δυνατά σε αναπτυξιακό όπεν, ώσπου νικητής αναδείχτηκε ο Μαδέσης με 3-1 (7-11, 16-14, 11-7, 13-11).

Επίσης, τα νούμερο 1 και 2 του τουρνουά συναντήθηκαν στον τελικό των κορασίδων. Η διεθνής Χρυσή Φωτιάδου κατέβαλλε τη 12χρονη Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη, νικήτρια της κατηγορίας στην Ελευσίνα πριν από δύο βδομάδες, με 3-1 σετ (11-8, 6-11, 11-4, 11-7).

Στους παμπαίδες διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο τα δύο πρώτα φαβορί. Επικράτησε τελικά το νούμερο 1, ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου, που στον αμφίρροπο τελικό έκαμψε τον Γιώργο Κάλλια με 3-1 σετ (11-7 11-8, 12-14, 11-7). Στα πέντε σετ κρίθηκε ο αγώνας για τις θέσεις 3-4 όταν ο Ευάγγελος Δερνεξής κατέβαλλε τον Μάριο Κατσαπρακάκη.

Στην κατηγορία των παγκορασίδων η Λεμονιά Γκαϊντατζή επιβεβαίωσε απόλυτα τον ρόλο του μεγάλου φαβορί. Στον τελικό επιβλήθηκε της Γεωργίας Σπανού με 3-0 σετ (11-1, 11-1, 11-3). Μαθήτρια της 4ης δημοτικού είναι η δεύτερη και σαφώς συνιστά επιτυχία η είσοδός της στον τελικό. Στα πέντε σετ πήγε κι εδώ ο αγώνας για τις θέσεις 3-4 με τη Δέσποινα Κανταρά να κάμπτει τη Χρυσούλα Τσιάλη. Στα αξιοσημείωτα για την κατηγορία ότι αποκλείστηκε στη φάση των γκρουπ η Χριστίνα Τζενίδη (ήττες με 3-0 σετ από την Ταξιαρχούλα Ξυπολιτάκη και με 3-1 από τη Γεωργία Γιάγκου). Το κοριτσάκι είναι ακόμα 9 προς 10 ετών, απλά αναφέρουμε ότι έμεινε στην 3η θέση του ομίλου της επειδή ήταν 2ο φαβορί της κατηγορίας της.

Στους μίνι παμπαίδες έφτασαν ξανά στον τελικό, όπως και στο όπεν της Ελευσίνας, ο Γιάννης Κιοσέλογλου και ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης. Αυτή τη φορά νικητής αναδείχτηκε ο αριστερόχειρας Αλεξούδης και χάρηκε τον πρώτο του τίτλο στον θεσμό των αναπτυξιακών. Στο τελικό 3-1 τα σετ ήταν 12-10, 11-7, 7-11 και 11-8. Συνομήλικα είναι τα δυο παιδάκια και πάνε στην 3η τάξη του δημοτικού. «Κλειστό» ματς έγινε και στον «μικρό» τελικό, όπου ο Ιωάννης Γιαννικόπουλος ξεπέρασε με 3-2 σετ τον Κωνσταντίνο Ισαακίδη.

Τις απονομές των επάθλων έκαναν ο πρόεδρος του Σ.Ε.Α. Κοζάνης Κώστας Διδασκάλου στους μίνι παμπαίδες και στους εφήβους, ο γενικός γραμματέας του σωματείου Δημήτρης Ζέρβας στις παγκορασίδες, ο πρώην πρόεδρος και νυν μέλος της διοίκησης του σωματείου Σάββατς Χριστοδούλου στους παμπαίδες, ο πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας Γιώργος Λυγούρας στις κορασίδες, ο γενικός γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας Χρήστος Τριγωνάς στις νεανίδες και ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτης Τζόβολος στους παίδες. Οι διοργανωτές είχαν βάθρο νικητών, αλλά άρεσε και η κίνησή τους να δώσουν σε όλα τα παιδάκια, που έπαιρναν μετάλλιο κι από ένα γλαστράκι. Επίσης, σε όλους τους συμμετέχοντες, στους προπονητές, όπως και στους διαιτητές και τα μέλη της γραμματείας, μοίρασαν από μία σακουλίτσα με μπανάνα, νερό, μπάρα δημητριακών, τυρόπιτα και μήλο. Οι διαιτητές και η γραμματεία είχαν ακόμα στις δύο μέρες των αγώνων καφέ, τοστ και πίτσες. Ουσιαστικό να σημειωθεί ακόμα, ότι καλύφθηκε πλήρως το διαιτητικό κομμάτι και πέρα από έναν Θεσσαλονικιό όλοι οι διαιτητές ήταν από την Κοζάνη. Στο συγκεκριμένο κομμάτι βέβαια, βοήθησαν και εθελοντές.

Τέλος, η προσπάθεια προβλήθηκε επαρκώς από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. με εκπομπές και προσκεκλημένους από τον σύλλογο, με συνέντευξη Τύπου πριν από την έναρξη των αγώνων, όπως και με παρουσία στους αγώνες για πλάνα και ρεπορτάζ.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Γεράσιμος Πετρής (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

2. Αλκιβιάδης Σταματούρος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

3. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Ε.Α. Βόχας)

4. Νίκος Κορδαλής (Ε.Α. Βόχας)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Ταταύλα)

2. Στέλλα Γαβαλά (ΑΛΦΑ Καλλιθέας)

3. Ελισάβετ Χατζηκύρκα (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

4. Άννα Παπαγεωργίου (Αθηνά Μαγκουφάνας)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Αλέξανδρος Μαδέσης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

2. Σωκράτης Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

3. Αλέξανδρος Φέλτσερ (Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων)

4. Κίμωνας Μήτκας (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Χρυσή Φωτιάδου (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

2. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. Ιωάννα Μαδέση (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)

4. Δέσποινα Άμπα (Σάρισες Φλώρινας)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Κωνσταντίνος Σωτηρίου (Σάρισες Φλώρινας)

2. Γιώργος Κάλλιας (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

3. Ευάγγελος Δερνεξής (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

4. Μάριος Κατσαπρακάκης (Α.Σ. Το Γυμνάσιο)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Λεμονιά Γκαϊντατζή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Γεωργία Σπανού (Σάρισες Φλώρινας)

3. Δέσποινα Κανταρά (Ρουφ 80)

4. Χρυσούλα Τσιάλη (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Κωνσταντίνος Αλεξούδης (Φιλία Ορεστιάδας)

2. Γιάννης Κιοσέλογλου (Ποσειδών Λουτρακίου)

3. Ιωάννης Γιαννικόπουλος (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

4. Κωνσταντίνος Ισαακίδης (Α.Σ. Μανιακών Καστοριάς Κένταυρος)

Συνολικά 26 χορηγούς είχε η διοργάνωση και η βοήθειά τους υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική. Ήταν οι εξής:

«ALFA» προϊόντα ζύμης

ΠΙΤΕΝΗΣ Α. ΑΦΟΙ ΑΒΕΕ GOURMET FOOD INDUSTRY

LIDL SUPER MARKET

ΙΚΤΕΟ «ΔΙΑΓΝΩΣΗ»

ΕΛΕΝΗ Β. ΓΑΚΗ φούρνος

ΤΣΙΚΡΙΤΖΗΣ-ΚΑΝΤΙΝΑ ταχυφαγείο

ΠΑΝΟΥΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ συνεργείο αυτοκινήτων

TOP SYSTEM ανταλλακτικά αυτοκινήτων

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ – ΨΗΣΤΑΡΙΑ «ΑΛΕΚΟΣ»

ΙΕΚ VOLTEROS κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης

«ΖΕΦΥΡΟΣ» ταβέρνα

BURGER STORIES Νατσιός Χ.

«ΠΟΥΧΙΑΣ» ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ

SHELL ΔΑΛΛΑΣ βενζινάδικο

ΜΗΤΣΙΑΚΟΣ κουφώματα

«ΕΝΤΥΠΩΣΙΣ» τυπογραφείο

«ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ» χαρτικά Λιόγας Κ.

«ΑΝΕΣΙΣ» ξενοδοχείο

«ΝΕΦΕΛΗ» ξενοδοχείο

«ΕΛΕΝΑ» ξενοδοχείο

«ΑΛΙΑΚΜΩΝ» ξενοδοχείο

«ΕΡΜΙΟΝΕΙΟ» ξενοδοχείο

e-pingpongshop.com ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ Ι.

SPEEDEX COURIER

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ