Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο Λουξεμβούργο αύριο ο Φοίνικας Πειραιά για τη 2η φάση του E.T.T.U. Cup γυναικών

ETTU-Cup competition

ETTU-Cup competitionΟ Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά συνεχίζει την όμορφη περιπέτειά του στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης γυναικών και ο νέος του σταθμός γίνεται το Λουξεμβούργο. Με τετραμελή αποστολή αναχωρεί αύριο για το ευρωπαϊκό δουκάτο όπου το Σάββατο και την Κυριακή θ’ αγωνιστεί για το γκρουπ C της 2ης φάσης του E.T.T.U. Cup. Η σύνθεση θα είναι ίδια με εκείνη που στα τέλη Σεπτεμβρίου πήρε στο Βέλγιο την πρόκριση με τη 2η θέση από το γκρουπ Β της 1ης φάσης. Θ’ αγωνιστούν δηλαδή η πολιτογραφημένη Ολλανδέζα Γιάνα Τιμίνα, η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα και η Αλίκη Κιούφη, ενώ στον πάγκο θα βρίσκεται ο Απόστολος Αναγνωστόπουλος, που είναι και αρχηγός αποστολής. Η ομάδα του Πειραιά θ’ αναμετρηθεί με την τοπική Ρουντ Σάιρ, που είναι επικεφαλής και διοργανωτής του ομίλου, την ισπανική Αρτεάλ και την Ντεν Χέλντερ/Νόρντκοπ από την Ολλανδία και χωρίς πίεση θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι αγώνες φιλοξενούνται σε γυμναστήριο στο κέντρο της πόλης του Λουξεμβούργου. Οι ομάδες του γκρουπ παίζουν με το σύστημα «ένας προς όλους» και βγαίνει η συνολική βαθμολογία. Συνολικά έχουν σχηματιστεί και σε αυτή τη φάση 4 γκρουπ των 4ων ομάδων και οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε ένα θα περάσουν στον 3ο γύρο. Εκεί περιμένουν και τα 8 πρώτα φαβορί του φετινού E.T.T.U. Cup. Η Ρουντ Σάιρ είναι στο νούμερο 3 των φαβορί στη 2η φάση της διοργάνωσης. Κατευθείαν βάσει των seeding βρέθηκε στη 2η φάση και η Αρτεάλ, ενώ την πρόκριση από την 1η φάση είχε πάρει το ολλανδικό κλαμπ με πρωτιά στο γκρουπ C. Είναι προφανές ότι ο Φοίνικας θα έχει πολύ δύσκολο έργο, αλλά έτσι κι αλλιώς αποφάσισε την ευρωπαϊκή συμμετοχή κυρίως για να ζήσουν πολύτιμη εμπειρία το σωματείο και οι Ελληνίδες αθλήτριές του.

Το πρόγραμμα των αγώνων του Φοίνικα σε ώρες Ελλάδας:

Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 15:00 Ρουντ Σάιρ-Φοίνικας

Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 20:00 Φοίνικας-Αρτεάλ

Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 11:00 Ντεν Χέλντερ/Νόρντκοπ-Φοίνικας

Γενικά θα τραβήξουν την προσοχή και οι γυναίκες αυτό το Σαββατοκύριακο ανεξάρτητα από το αν δεσπόζουν τα ντέρμπι της Α1 κατηγορίας ανδρών μεταξύ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και Α.Ε.Κ. στο Σ.Ε.Φ. Προκαλούν το ενδιαφέρον διότι πέρα από τα ευρωπαϊκά ματς του Φοίνικα, υπάρχουν και οι αναμετρήσεις εκτός Αττικής για το δεύτερο αγωνιστικό διήμερο της Α2 κατηγορίας γυναικών. Στην αίθουσα της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης θ’ αγωνιστούν η τοπική ομάδα, ο ΑΛΦΑ Καλλιθέας, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και οι Φοίνικες Πάτρας, ενώ στο δημοτικό στάδιο Χίου θα βρεθούν ο τοπικός Παγχιακός, ο Α.Ο. Άρης 2006, το Π.Κ.Δ. Ταύρου και ο Παναθηναϊκός Α.Ο..

                                    

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ