Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρόκριση στο E.T.T.U. Cup για την Ανζέ, νέα ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ για την Ενεμπόν

Βραδιά ευρωπαϊκών διασυλλογικών κυπέλλων η χτεσινή στην επιτραπέζια αντισφαίριση και τα ελληνικά χρώματα είχαν παρουσία στη Γαλλία με τους δύο κορυφαίους πρεσβευτές τους. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα ενίσχυσε την Ενεμπόν στο ματς με τη ρωσική Όρενμπουργκ για την 4η αγωνιστική του γκρουπ Α του Τσάμπιονς Λιγκ. Απέναντι σε ανώτερη ομάδα το γαλλικό κλαμπ ηττήθηκε με 3-0 και παρέμεινε χωρίς νίκη στο γκρουπ και με ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης. Ο Παναγιώτης Γκιώνης μετείχε στο πρώτο παιχνίδι της Ανζέ στο φετινό Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup). Η περσινή φιναλίστ του θεσμού επικράτησε πολύ δύσκολα με 3-2 της ολλανδικής Ντεπλόι Ταβέρζο και πέρασε στον 4ο γύρο. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι δύο διεθνείς μας με τον Γκιώνη να είναι πρωταγωνιστής με δύο νίκες.

Στην έδρα της Ενεμπόν η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ και πρωτοπόρος του γκρουπ Α, Όρενμπουργκ, παρατάχθηκε πλήρης και φυσικά ήταν το φαβορί της συνάντησης. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι ήταν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για την έκπληξη, όπως είχαν κάνει και στην πρεμιέρα του γκρουπ στη Ρωσία, όπου είχαν χάσει με 3-1…Εναπόθεταν τις ελπίδες τους στα δύο πρώτα ματς, όπου ο Κρεάνγκα (νούμερο 25 στον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης τον Νοέμβριο) θα κυνηγούσε τη νίκη κόντρα στον πρώην πρωταθλητή Ευρώπης Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ (Νο 3) και ο Τσέχος Προκόπκοφ (Νο 37) θα προσπαθούσε να επαναλάβει την σπουδαία νίκη που είχε πετύχει στον 1ο γύρο απέναντι στον Γερμανό Οβτσάροφ (Νο 2). Έδωσαν πράγματι δύο μεγάλες «μάχες», όμως τις έχασαν στα πέντε σετ και ουσιαστικά εκεί κρίθηκε το ματς.

Ο Κρεάνγκα και ο Σαμσόνοφ, που κοντράρονται εδώ και πολλά χρόνια σε διάφορες διεθνείς διοργανώσεις, χάρισαν μία ακόμα υπέροχη παράσταση στον κόσμο, όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ της και η ιστοσελίδα της E.T.T.U.. Ο Έλληνας πρωταθλητής λύγισε στην παράταση στα δύο πρώτα σετ, συνέχισε απτόητος και πέτυχε την ισοφάριση για να καμφθεί τελικά στο αποφασιστικό 5ο σετ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του ματς Ενεμπόν-Όρενμπουργκ 0-3:

Καλλίνικος Κρεάνγκα-Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ 2-3 (10-12, 13-15, 12-10, 11-6, 6-11)

Ντιμίτρι Προκόπκοφ-Ντιμίτρι Οβτσάροφ 2-3 (8-11, 11-9, 6-11, 11-5, 6-11)

Μπάι Φενγκτιάν-Αλεξέι Σμιρνόφ 0-3 (5-11, 8-11, 9-11)

Η Ενεμπόν παραμένει τελευταία στο γκρουπ με 3 βαθμούς, έχει μάλιστα έναν αγώνα περισσότερο από τη γερμανική Σααρμπρίκεν. Οι ελπίδες της για πρόκριση στην 8άδα είναι μαθηματικές ουσιαστικά. Με 6 βαθμούς και το απόλυτο των επιτυχιών προηγείται η Όρενμπουργκ, ενώ στη 2η προνομιούχο θέση είναι η Σααρμπρίκεν με 3 βαθμούς σε 2 αγώνες. Η Ενεμπόν θα ολοκληρώσει στις 21 Δεκεμβρίου τους αγώνες της στο γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ παίζοντας εκτός έδρας για την τελευταία αγωνιστική με τη Σααρμπρίκεν. Αν μείνει οριστικά στην 3η θέση θα συνεχίσει στο E.T.T.U. Cup.

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕ…ΤΕΤΡΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ Η ΑΝΖΕ!

Η Ανζέ είχε τοποθετηθεί απευθείας στο ταμπλό των νοκ άουτ ως 2ο φαβορί του E.T.T.U. Cup και είχε και στην έδρα της το μονό ματς του 3ου γύρου. Ωστόσο, βρήκε μπροστά της από την Ταβέρζο πιθανόν υψηλότερα εμπόδια απ’ ό,τι περίμενε και η ίδια. Βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, χάνοντας δύο ματς στις λεπτομέρειες, και τελικά…πήρε ανάσα ανακούφισης με 3-2. Ο Γκιώνης ήταν στυλοβάτης με δύο καθαρές νίκες, πάντως το πλέον χαρακτηριστικό σημείο του αγώνα ήταν ότι οι Γάλλοι, φοβούμενοι μην υποστούν αποκλεισμό-έκπληξη, επιστράτευσαν και τέταρτο παίκτη στο καθοριστικό πέμπτο παιχνίδι. Κατ’ αρχάς είχαν πάρει την απόφαση να μην αγωνιστούν με τη βασική τριάδα, αλλά να δώσουν την ευκαιρία της συμμετοχής στον νεαρό Μπένζαμιν Μπροσιέ. Ο Γάλλος διεθνής μετείχε στο τρίτο στη σειρά ματς, έπιασε καλή απόδοση, αλλά έχασε από τον διεθνή Ισλανδό Γκούντμουντουρ Στέφενσεν με 3-2. Εκεί η Ταβέρζο προηγήθηκε 2-1, καθώς στην αρχή του αγώνα είχε νικήσει με το ίδιο σκορ και ο πολιτογραφημένος Ολλανδός Μπόρνα Κόβατς τον Μισέλ Μαρτίνεζ! Ο Γκιώνης (νούμερο 18 στην Ευρώπη αυτόν τον μήνα) ήταν πολύ σταθερός και ισοφάρισε δύο φορές με νίκες 3-0 σετ, πρώτα εναντίον του Κινέζου Λου Λέι κι έπειτα εναντίον του Κόβατς (Νο 184).

Έτσι φτάσαμε στο πέμπτο παιχνίδι όπου το τεχνικό τιμ της Ανζέ αποφάσισε να εμπιστευτεί τον Σουηδό διεθνή Γενς Λούνκβιστ. Οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να κάνουν κάτι τέτοιο μετά το πρώτο κομμάτι των συναντήσεων και στην προκειμένη περίπτωση ο Σκανδιναβός αντικατέστησε τον Γάλλο Μαρτίνεζ. Έχασε το 1ο σετ απέναντι στον Κινέζο Λέι, αλλά βελτιώθηκε στη συνέχεια κι έδωσε με 3-1 τη νίκη και την πρόκριση στην Ανζέ. Το σάιτ της γαλλικής ομάδας μάλιστα, είχε στο σχετικό ρεπορτάζ φωτογραφία του και τον τίτλο «ευχαριστούμε Γενς» στα αγγλικά!

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ανζέ-Ταβέρζο 3-2:

Μισέλ Μαρτίνεζ-Μπόρνα Κόβατς 2-3 (11-9, 7-11, 11-8, 6-11, 9-11)

Παναγιώτης Γκιώνης-Λου Λέι 3-0 (11-6, 11-4, 11-7)

Μπένζαμιν Μπροσιέ-Γκούντμουντουρ Στέφενσεν 2-3 (10-12, 9-11, 11-8, 119-17, 8-11)

Γκιώνης-Κόβατς 3-0 (14-12, 11-5, 11-6)

Γενς Λούντκβιστ-Λέι 3-1 (4-11, 11-4, 15-13, 11-7)

Η Ανζέ πέρασε στον 4ο γύρο της διοργάνωσης όπου θα βρεθούν συνολικά οκτώ ομάδες. Τον προσεχή αντίπαλό της θα τον μάθει μετά τον αγώνα Ρόσκιλντε (Δανία)-Κασλ (Κροατία), που διεξάγεται αύριο Κυριακή. Στην επόμενη φάση, τον Δεκέμβριο, θα σχηματιστούν τέσσερα ζευγάρια και θα γίνουν πάλι μονά νοκ άουτ παιχνίδια για την πρόκριση στα προημιτελικά. Είναι το σημείο, στο οποίο θα προστεθούν στο E.T.T.U. Cup τα τέσσερα κλαμπ, που θα έχουν πάρει την 3η θέση στα ισάριθμα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ.

                            

                   

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ