Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Σταματούρος έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Τσάμπιονς Λιγκ

Stamatouros backhand_Hennebont

Stamatouros backhand_HennebontΜε σκορ 3-0 έληξαν την Παρασκευή όλοι οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών και δυστυχώς έζησαν αυτό το αποτέλεσμα σε βάρος τους και οι τρεις ομάδες, στις οποίες αγωνίζονται Έλληνες πρωταθλητές. Τρεις είπαμε; Ναι, ξαφνικά έγιναν τρεις διότι υπήρξε θετική εξέλιξη με τον Γιώργο Σταματούρο (φωτό), ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφαία διοργάνωση και αναμφίβολα έδωσε τη βασική είδηση για την ελληνική πλευρά στο κλείσιμο του 1ου γύρου των γκρουπ. Ο 19χρονος διεθνής γνώριζε από την αρχή της περιόδου τη σοβαρή πιθανότητα ν’ αγωνιστεί με τη γαλλική Ενεμπόν στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση και να που του δόθηκε η ευκαιρία στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 4ου γκρουπ. Η πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας έχασε 3-0 από τη Μιλχάουζεν στη Γερμανία, αλλά ο Σταματούρος πραγματοποίησε θαυμάσια εμφάνιση. Στο ίδιο γκρουπ θυμίζουμε, η σουηδική Έσλοβ του Γιάννη Σγουρόπουλου ηττήθηκε χτες το μεσημέρι 3-0 στη Ρωσία από τη Φάκελ Όρενμπουργκ. Η πολωνική Μπογκόρια εξάλλου, έχασε με το ίδιο σκορ στη Γαλλία από την Ανζέ και ο Παναγιώτης Γκιώνης δοκίμασε στενάχωρη κατάσταση στην έδρα της ομάδας, που υπηρέτησε χρόνια με επιτυχία…

Ο αγώνας της Μπογκόρια με την Ανζέ ήταν για το 3ο γκρουπ της διοργάνωσης. Το πολωνικό κλαμπ προερχόταν από δύο νίκες, ωστόσο αυτή τη φορά ήταν χειρότερο από τον αντίπαλο και γνώρισε την πρώτη φετινή ήττα με 3-0. Ο Γκιώνης (νούμερο 70 στην παγκόσμια κατάταξη του Οκτωβρίου) μπήκε στη θέση 2 της ομάδας του και στο εναρκτήριο ματς αντιμετώπισε τον Σουηδό Γιον Πέρσον (νούμερο 49). Σε απόλυτα ισορροπημένο ματς βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, ισοφάρισε ισάριθμες και στο τέλος του στοίχισε το κακό ξεκίνημα στο 5ο σετ. Μέσα στο 2018 ο Πέρσον κατάφερε, μεταξύ άλλων, να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό ανδρών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και να πλασαριστεί στις θέσεις 5-8 του απλού στο δυνατό World Tour του Χονγκ Κονγκ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ανζέ-Μπογκόρια 3-0:

Γιον Πέρσον-Παναγιώτης Γκιώνης 3-2 (11-6, 7-11, 11-9, 10-12, 11-5)

Γενς Λούντκβιστ-Πάβελ Σίρουτσεκ 3-0 (11-5, 11-9, 11-6)

Ζοάο Ζεράλδο-Μάρεκ Μπαντόφσκι 3-0 (11-7, 11-4, 11-3)

Για το 4ο γκρουπ η Ενεμπόν βρέθηκε στη Γερμανία για να συναντήσει την …πρωτάρα του Τσάμπιονς Λιγκ, τη Μιλχάουζεν. Έχοντας αρχίσει με δύο ήττες ήταν ήδη σε πολύ δύσκολη θέση στην προσπάθεια για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Επιπλέον στον συγκεκριμένο αγώνα δεν υπολόγιζε τον Βέλγο Σεντρίκ Νούτινκ, ο οποίος μετέχει αυτές τις ημέρες στο WorldTourτης πατρίδας του και μάλιστα έχει προκριθεί στην 8άδα. Η ομάδα, στην οποία αγωνίστηκε για 14 χρόνια ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, εμφανίστηκε όντως ως αουτσάιντερ και παρά την καλή προσπάθεια δεν απέφυγε την ήττα με 3-0. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι πήρε την ευκαιρία της πρώτης συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ ο νεαρός Γιώργος Σταματούρος. Μάλιστα, έκανε το ντεμπούτο του τη στιγμή που στη Γαλλία δεν αγωνίζεται με την Ενεμπόν 1 αλλά με τη 2η ομάδα της στην 3η τη τάξει κατηγορία (National 1). Ο πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού νέων το 2016 και το 2017 αντιμετώπισε τον Στέφεν Μένγκελ. Ο Γερμανός μπορεί να βρίσκεται σε πτώση τα τελευταία χρόνια και να έχει υποχωρήσει στο νούμερο 640 της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο έχει αναμφισβήτητη αξία. Ο Σταματούρος έχασε 3-1 σετ και διεκδίκησε τη νίκη-έκπληξη παίζοντας αποφασιστικά και με ελεγχόμενο άγχος. Υστέρησε κάπως μόνο στο 4ο σετ, ενώ στα υπόλοιπα ήταν ιδιαίτερα πιεστικός. Είναι ενδεικτικό ότι τα τρία πρώτα σετ κρίθηκαν με οριακή διαφορά…

Το 2014 ήταν η καλύτερη χρονιά του Μένγκελ, καθώς είχε φτάσει στον τελικό του απλού στο World Tour της Ουγγαρίας, ήταν 3ος στο ίδιο αγώνισμα στο World Tour της Γερμανίας, ενώ ήταν βασικό μέλος της εθνικής Γερμανίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού όπου η χώρα του πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Έχει διακρίσεις και σε νεαρές ηλικίες και ξεχωρίζουμε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των αθλητών έως 21 ετών στο World Tour της Δανίας.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Μιλχάουζεν-Ενεμπόν 3-0:

Ντάνιελ Χάμπεσον-Φαν Σενγκ Πενγκ 3-0 (11-6, 11-7, 11-9)

Λούμπομιρ Γιάνκαρικ-Λίαμ Πίτσφορντ 3-2 (11-8, 11-8, 4-11, 10-12, 11-5)

Στέφεν Μένγκελ-Γιώργος Σταματούρος 3-1 (11-9, 12-10, 10-12, 11-5)

* Στη βαθμολογία του 4ου γκρουπ η Έσλοβ είναι στην 3η θέση με 4 βαθμούς και η Ενεμπόν στην 4η με 3. Η Φάκελ και η Μιλχάουζεν κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις. Στο 3ο γκρουπ Ανζέ, Σααρμπρίκεν και Μπογκόρια ισοβαθμούν στην κορυφή με 5 βαθμούς. Ο 2ος γύρος αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον και οι αγώνες του αρχίζουν στο τριήμερο 14-15-16 Νοεμβρίου.

* Στα άλλα ματς της Παρασκευής η Μπορούσια Ντίσελντορφ νίκησε στη Γερμανία την Οστράβα από την Τσεχία με 3-0, η γαλλική Ποντουάζ στη Λισσαβώνα τη Σπόρτιγκ με 3-0 και η ρωσική UMMC εντός έδρας με το ίδιο σκορ την αυστριακή Βάλτερ Βελς.

* Με τη 2η θέση από τον 4ο όμιλο πέρασε τελικά η Ελισάβετ Τέρπου στο κυρίως ταμπλό του απλού νεανίδων στο αιγυπτιακό όπεν. Η κλήρωση την έφερε αντιμέτωπη στον γύρο των «16» με την Κινέζα Βανγκ Γιντάν, την οποία είχε νικήσει την Πέμπτη στον τελικό του ομαδικού. Ο αγώνας γίνεται σήμερα το μεσημέρι Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, που είχε την πρωτιά στον όμιλο του απλού κορασίδων και είναι και 1ο φαβορί βρίσκεται στην κορυφή του ταμπλό. Προχωρά χωρίς αγώνα στην 8άδα κι εκεί συναντά το βραδάκι είτε την Αιγύπτια Γιάνα Βάγκιχ είτε την Εμίλια Σκούμπα από την Πολωνία. Να σημειωθεί ότι στα νοκ άουτ των νεανίδων τα παιχνίδια θα συνεχιστούν με το σύστημα του καλύτερου των 7 σετ, ενώ για τις κορασίδες παραμένει το σύστημα του καλύτερου των 5 σετ.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ