Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σιγούρεψαν τρία ακόμα μετάλλια στο όπεν της Αιγύπτου Παπαδημητρίου και Τέρπου

Egypt kolaz_photos

Egypt kolaz_photosΤην κατάκτηση τριών ακόμα μεταλλίων εξασφάλισε απόψε η ελληνική αποστολή στο όπεν νέων της Αιγύτπτου, που εντάσσεται στο World Junior Circuit της I.T.T.F. και ολοκληρώνεται αύριο στο πριγκιπάτο του Σαρμ Ελ Σεΐχ. Στην προτελευταία μέρα των αγώνων η Μαλαματένια Παπαδημητρίου προχώρησε στην 4αδα του απλού κορασίδων, όπως και του διπλού κορασίδων με συμπαίκτρια την Αιγύπτια Μπανταγουάι. Επίσης, στα ημιτελικά μπήκαν και η Τέρπου με την Παπαδημητρίου στο διπλό νεανίδων. Απομένει να δούμε την Κυριακή τί απόχρωση θα έχουν τα μετάλλια και βέβαια τα κορίτσια θα κυνηγήσουν νέες πρωτιές έπειτα από εκείνες στο ομαδικό. Στο απλό νεανίδων η Τέρπου αποκλείστηκε στον 1ο γύρο από Κινέζα αθλήτρια.

Στο απλό κορασίδων η Μαλαματένια Παπαδημητρίου από την κορυφή του ταμπλό προχώρησε αρχικά χωρίς αγώνα στα προημιτελικά. Το βράδυ του Σαββάτου τέθηκε αντιμέτωπη με την Εμίλια Σκούμπα από την Πολωνία και την ξεπέρασε πολύ δύσκολα με 3-2 σετ. Βρέθηκε πίσω με 1-2, αλλά με καλό ρυθμό στα επόμενα σετ ανέτρεψε την κατάσταση (7-11, 11-5, 5-11, 11-8, 11-4). Τη Σκούμπα την είχε νικήσει και στον τελικό του ομαδικού με 3-0 σετ. Στα ημιτελικά κοντράρεται με μία άλλη εκπρόσωπο της Πολωνίας, την Ιλόνα Σβιέρτνια.

Στο απλό νεανίδων η Ελισάβετ Τέρπου έμεινε στον γύρο των «16». Εφόσον είχε προκριθεί με τη 2η θέση από τον όμιλό της ήξερε ότι θα έχει θεωρητικά δυσκολότερη αποστολή. Αυτό αποδείχτηκε στην πράξη, καθώς αντιμετώπισε την Κινέζα Βανγκ Γιντάν. Τη συγκεκριμένη αθλήτρια την είχε νικήσει την Πέμπτη στον τελικό του ομαδικού, όμως αυτό ήταν εντελώς διαφορετικό ματς, μάλιστα στα νοκ άουτ οι νεάνιδες παίζουν με το σύστημα του καλύτερου των 7 και όχι των 5 σετ. Η Τέρπου δεν μπόρεσε να πιάσει σταθερή απόδοση, έχασε και το 2ο σετ στην παράταση και τελικά ηττήθηκε με 4-0 σετ (2-11, 12-14, 4-11, 7-11).

Στο διπλό νεανίδων το ταμπλό άρχισε από τον γύρο των «16». Η Τέρπου και η Παπαδημητρίου επικράτησαν των Άρβα Χασάν/Μάριαμ Γιουνές από την Αίγυπτο με 3-1 σετ (4-11, 11-7, 11-9, 11-1). Στα προημιτελικά συνάντησαν τις επίσης Αιγύπτιες Νουρ Αμπντελφατάχ/Σάρα Ελχακέμ και τις κατέβαλλαν με 3-1 και όλα τα σετ να λήγουν με οριακή διαφορά (11-9, 9-11, 11-9, 14-12)! Αύριο στην 4άδα αναμετρώνται με τις Κινέζες Ζου Μπινγκρού/Βανγκ Γιντάν.

Στο διπλό κορασίδων η Παπαδημητρίου με την Αιγύπτια Μπανταγουάι, που είναι 1ο φαβορί, είχαν εύκολο έργο στη 16άδα κόντρα στις Αιγύπτιες Άγια Ελντέμπ/Γιάνα Ραφαάτ και επιβλήθηκαν με 3-0 σετ (11-1, 11-4, 11-3). Στα προημιτελικά βρήκαν μπροστά τους ένα ακόμα δίδυμο από τη διοργανώτρια χώρα, τις Φαράχ Άμρο/Ραβάν Ζακάρια και πέτυχαν νέα νίκη με 3-0 (11-7, 11-7, 11-6). Την Κυριακή διεκδικούν την είσοδο στον τελικό απέναντι στις Γιάνα Βάγκιχ και Αλίνα Ζαβαρίκινα από την Αίγυπτο και τη Ρωσία αντίστοιχα.

 

* Κολάζ σε φωτογραφίες της Τέρπου και της Παπαδημητρίου από τη γραμματεία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ