Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια για την Ελλάδα στα ατομικά του αιγυπτιακού τουρνουά νέων

Egypt open_2018_Malama_kipello_me_Banawuai

Egypt open_2018_Malama_kipello_me_BanawuaiΘετικός ήταν ο απολογισμός για την ελληνική πλευρά και στα ατομικά αγωνίσματα του αιγυπτιακού όπεν νέων, το οποίο έγινε στο πριγκιπάτο του Σαρμ Ελ Σεΐχ και ήταν ενταγμένο στο World Junior Circui tτης Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.). Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου αναδείχτηκε νικήτρια στο διπλό κορασίδων με παρτενέρ σ’ ένα ακόμα τουρνουά την Αιγύπτια Φαρίντα Μπανταγουάι, ενώ κατέκτησε και δύο χάλκινα μετάλλια: Στο απλό κορασίδων, αλλά και στο διπλό νεανίδων με την Ελισάβετ Τέρπου. Σε συνδυασμό με τα δύο χρυσά μετάλλια στο ομαδικό (από ένα για Τέρπου και Παπαδημητρίου με ξένες συμπαίκτριες) το συνολικό αποτέλεσμα μαρτυρά ότι οι πρωταθλήτριές μας πέτυχαν στην αποστολή τους σε μία διοργάνωση, που ήταν της 3ης βαθμίδας του WJC (τη Regular) και απολύτως στα μέτρα τους. Τα κορίτσια αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες της προπονήτριάς τους Λάουρα Νικουλάε.

Στο διπλό κορασίδων η Παπαδημητρίου και η Μπανταγουάι ήταν 1ο φαβορί. Συνεργάστηκαν αποδοτικά γι’ άλλη μια φορά κι επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά χάνοντας μόλις ένα σετ στην πορεία τους στο ταμπλό. Στα μετάλλια, που έχουν μαζί σε τέτοια τουρνουά από το 2017, πρόσθεσαν πλέον και ένα χρυσό από ατομικό αγώνισμα. Το μεσημέρι της Κυριακής κατάφεραν να μπουν στον τελικό νικώντας δύσκολα με 3-1 σετ τις Γιάνα Βάγκιχ και Αλίνα Ζαβαρίκινα από την Αίγυπτο και τη Ρωσία αντίστοιχα (11-8, 11-7, 9-11, 11-6). Το απόγευμα στο καθοριστικό ματς συνάντησαν τις Ιλόνα Σβιέρτνια/Εμίλια Σκούμπα από την Πολωνία, τις οποίες είχαν νικήσει την Πέμπτη με 3-1 σετ και στον τελικό του ομαδικού. Στον τελικό του ομαδικού ήταν ακόμα καλύτερες και επιβλήθηκαν με 3-0 σετ δίνοντας την ιδανική συνέχεια στην πρωτιά από το ομαδικό κορασίδων (11-3, 13-11, 11-5).

Egypt open_2018_Malama_aponomi_aploΣτο απλό κορασίδων η Μαλαματένια Παπαδημητρίου (νούμερο 29 στο διεθνές ranking list Under 15) έμεινε τελικά στον ημιτελικό γύρο. Ως νούμερο 1 φαβορί του αγωνίσματος είχε προχωρήσει στα ημιτελικά με ένα bye και μία νίκη και σήμερα διεκδίκησε την είσοδο στον τελικό απέναντι στην Ιλόνα Σβιέρτνια από την Πολωνία (Νο 119). Αντιμετώπισε έντονες δυσκολίες από την αρχή και τελικά λύγισε με 3-1 χάνοντας με οριακή διαφορά το 2ο και το 4ο σετ (5-11, 10-12, 11-6, 9-11). Σημειωτέον ότι η Σβέρτνια κατέκτησε αργότερα το χρυσό μετάλλιο στο απλό, ενώ στα προημιτελικά είχε αποκλείσει και τη συμπαίκτρια της Παπαδημητρίου σε ομαδικό και διπλό, την Αιγύπτια Μπανταγουάι, με το ευρύ 3-0.

Στο διπλό νεανίδων η Τέρπου και η Παπαδημητρίου, αφού σημείωσαν δύο νίκες στο ταμπλό των «16» αποκλείστηκαν σήμερα στην 4άδα. Αντιμετώπισαν τις Κινέζες Ζου Egypt open_Malama_me_Terpou_diplo_aponomiΜπινγκρού/Βανγκ Γιντάν και ύστερα από αμφίρροπη αναμέτρηση με πολλές διακυμάνσεις κάμφθηκαν με 3-2 σετ (11-9, 7-11, 9-11, 11-1, 4-11). Αυτή η διάκριση πάντως, προστέθηκε στον πανελλήνιο τίτλο στο αγώνισμα, που είχαν την περασμένη άνοιξη η 18άχρονη Τέρπου και η 14χρονη Παπαδημητρίου. Να σημειωθεί τέλος ότι οι Ασιάτισσες κατέκτησαν αργότερα και την 1η θέση στο τουρνουά.

 

* Τρεις φωτογραφίες από τις απονομές των επάθλων στα αγωνίσματα, όπου είχαν μετάλλια οι Ελληνίδες αθλήτριες. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ